1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3  |
 |
Akın Kurtoğlu
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:39
Zaten Citarolar'ın alçak olmalarının vermiş olduğu (İstanbul için dezavantaj da diyebiliriz) avantajla, bence bu otobüsler, hiçbir zaman banliyölere verilmeyecektir. İETT'nin savunması da ilginç olacaktır: "E, n'aapalım, bu otobüsler alçak tabanlı, kenar mahallelerin yollarında zemine sürterler!..." Bu yüzden bu 450 otobüs, İstanbul'un çekirdek yerleşimlerinden pek dışarıya çıkmayacak gibi. Çıksa da olabilen düz ve zemini temiz yollarda çalıştırılacaklardır. Meselâ, bizim daha önce de alçak tabanlı otobüslerimiz oldu: Leylandlar... Bunlar, Londra caddeleri için tasarlanmış, az merdivenle çıkılan otobüslerdi ve yerden yükseklikleri de şimdiki Conectolar kadardı. 1968'de ilk alındıklarında, altlarının umulmadık noktalarda sürtmesi neticesinde, sürekli arızaya kaldıkları için, sonradan bunlara biraz daha ihtimam gösterilmişti (yine de 1979-83 yılları arasında 68 adedi 1-2 yıl kadar garajlarda yedek parça beklemişlerdi, çalışamamışlardı). Artık 25 yaşına geldiklerinde tamamıyla kenar mahallelere servise verilir olmuşlardı.
Daha ilk günden yüzlerce milyarlık arabaları, herhalde zıkkım etmezler inşallah!...
Akın KURTOĞLU
|
 |
Aytac_yolas
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:44
BMC'nin de alçak tabanlı bir modeli var, bunları da alıp kenar semtlere verebiliriz.Malum yerli malı, yedek parça ucuz
|
 |
cenkince
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:54
Mustafa NOYAN bu aralar sitemizin en çalışkan üyesi. Çok güzel başlıklar açıyor, mevcut konulara da harika bilgi ve fotograflar aktarıyor. Sonuca yönelik çalışıyor. Bravo
Sonunda Akın Hoca'nın deyimiyle hacı yolu gözlemekten kurtulduk. Tören muhtemelen bu cuma saraçhanede....
|
 |
kutlay34
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 00:24
Bence Anadolu yakasında Citaro'lar büyük ihtimalle bu hatlarda çalışır.
2 Üsküdar-Üst Bostancı
4 Kadıköy-Bostancı
14B Kadıköy-Birlik Mah.
17 Kadıköy-Pendik
19D Ümraniye-Üst Bostancı
19M Kadıköy-Ataşehir
19S Kadıköy-Sarıgazi-Yenidoğan
19T Kadıköy-Türkiş Blokları
21A Kadıköy-Kartal
21U Kadıköy-Uğur Mumcu Mah.
110 Kadıköy-Taksim
112 Bostancı-Taksim
120 Kadıköy-Mecidiyeköy(Bu hattın otobüslerini Avrupa yakasındaki garaj sağlayabilir.)
127 Kadıköy-Topkapı-Cevizlibağ
128 Üst Bostancı-Mecidiyeköy
129K Kozyatağı-Mecidiyeköy
129BT Kozyatağı-Taksim
En son kutlay34 tarafından Cum 16 Arl 2005, 23:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
|
 |
Aytac_yolas
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 00:49
E8 de citaro olsa iyi olmaz mı?
|
 |
Akın Kurtoğlu
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 01:12
Belli olmaz, belki "E-Otobüs" hatlarına da verebilirler. Aslında bu hatların otobüsleri kendilerine özel boyalı ve armalıdır. İçleri de diğerlerine nazaran nisbeten derli-topludur. O kadar masraf edildi ve içleri yenilendi. E-hatların, diğer İETT hatlarının hakkına tecavüz etmemesi yerinde olur düşünülecek olursa!... Mevcut e-otobüsler kendi e-hatlarına yeter... Hiç gerek yok...
Akın KURTOĞLU
|
 |
Kemal b
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 02:48
''E-Otobüs'' konusunda Akın bey'e katılıyorum.Bu otobüsler kendi hatları için yeterli sayıya sahipler.Ayrıca bu ''E-Otobüs'' uygulamasının ömrünü pek de uzun görmüyorum.İETT dönem dönem buna benzer çıkışlar yapmaya çalışmışsa da maalesef başarılı olamamıştır.80'li yıllarda uygulanan ''Ekspres'' seferlerle ,şu anda uygulanmakta olan ''E-Otobüs'' seferlerini birbirlerine çok benzetiyorum.
Citaro'ların Anadolu yakasında çalışabileceği hatlar konusunda ''Kutlayy'' a katılıyorum.Citaro körüklülerin Avrupa yakasında çalışabileceği hatlar bana göre şöyle sıralanabilir:
34 Başakşehir 4.Etap-Eminönü
73 Yenibosna Metro- Taksim
76E Bahçeşehir- Taksim
82 Yenibosna Metro- Eminönü
82B Yenibosna Metro- Bayazıt
85B Basın Sitesi- Mecidiyeköy
85M Yenibosna Metro- Mecidiyeköy
92 Ateştuğla- Eminönü
92Ş Ateştuğla- Mecidiyeköy
97A Basın Sitesi- Eminönü
146B Başakşehir 1. Etap- Eminönü
146M Başakşehir 4.Etap- Mecidiyeköy
|
 |
Mustafa Noyan
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 11:16
İlk 20 Hat Tahminim
Benim Körüklü Citaro'ların ilk sefere verileceği ilk 20 hat tahminim:
2 Üsküdar-Bostancı
4 Kadıköy-Bostancı
16 Kadıköy-Pendik
21A Kadıköy-Kartal
28 Edirnekapı-Beşiktaş
28T Topkapı-Beşiktaş
30A Beşiktaş-Mecidiyeköy
30M Beşiktaş-Mecidiyeköy
34 Başakşehir 4.Etap-Eminönü
43R R.Hisarüstü- Eminönü
69A Yenikapı-Mecidiyeköy
73 Yenibosna Metro-Taksim
81 Yeşilköy-Eminönü
82 Yenibosna Metro-Eminönü
85 Bakırköy-Mecidiyeköy
120 Mecidiyeköy-Kadıköy
127 Topkapı-Kadıköy
128 Mecidiyeköy-Üstbostancı
129BT Taksim- Kozyatağı
129K Mecidiyeköy-Kozyatağı
Yalnız önemli bir konu var o da ilk planda bu Citaro otobüslerin sadece Edirnekapı ve Kağıthane Garajları'na verileceği konusunda sitemizde yaralan açıklamalar, bu durumda MAN körüklü ve sololar İkitelli Garajı'na, bir miktar İkarus solo otobüs de Ayazağa Garajı'na kaydırılabilir. Bu durumda körüklü Citaroların çalışacağı ilk 10 hat:
28 Edirnekapı-Beşiktaş
28T Topkapı-Beşiktaş
30A Beşiktaş-Mecidiyeköy
30M Beşiktaş-Mecidiyeköy
62 Gültepe-Eminönü
69A Yenikapı-Mecidiyeköy
75 Mecidiyeköy- Davutpaşa
83-Topkapı-Taksim
87-Edirnekapı-Taksim
127 Topkapı-Kadıköy
|
 |
coskunorenli
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 12:43
Arkadaşlar, bir sorum olacak İstanbul'un prestijli hatları ile ilgili.
Akmerkez den geçen R.hisar üstü - F.S.M Mahallesi-Ulus gibi hatlar (hat no larını hatırlayamıyorum şu an.) İETT ce prestijli hatlar olarak görülmüyormu. Çünkü bu hatlar her zaman dolu olan hatlar. Eğer yeni otobüsler iyi yollara verilecek se o tarafın yolları zaten iyi..Yanlış anlaşılmasın ben o tarafta oturmuyorum, Güneşlide oturuyorum(keşke bizim oraya verseler )
|
 |
Mustafa Noyan
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 13:13
Etiler Çevresi İETT Hatları
Alıntı: |
Akmerkez den geçen R.hisar üstü - F.S.M Mahallesi-Ulus gibi hatlar (hat no larını hatırlayamıyorum şu an.) İETT ce prestijli hatlar olarak görülmüyormu. |
Bu hatların bazıları FSM Mah (diğer ismi Küçük Armutlu), Karanfildere, Dereboyu gibi mahallerde son durak yapıyorlar. Bu çevre hatlarının çoğunun diğerlerine göre yeni yerleşim merkezleri olması nedeniyle hatların diğerlerine oranla yeni olması da Etiler çevresi hatlarının prestij hatları tanımından biraz uzak kalmasına sebep olabilir.
Zaten Akın'ın biraz fantezi denemesi olan bu ilk 20 sorusu sadece körüklü çalışan hatları kapsamış, Etiler çevresinde sadece 43R, 59N ve 59R hatlarında ben körüklü otobüs hatırlıyorum, yine de 43R benim tahmin listemde var.
|
 |
sayfa 3  |
ANA SAYFA -> ULAŞIM
|