Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
alabay

17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 20:22

Eh, artık, yolları yapsınlar. Ama yaparlar da bence.
Citaro'lar becerir bunu, benim düşüncem (yazmıştım), sağa doğru eğildiklerinde kaldırıma çarpmamaları.
Tabelâları: Freiburg'ta da aynileri çalıştığı için bilirim, çok parlak ve okunaklı olur genelde. Yoksa biz "ucuz" sistem mi aldık?
Eeeh, içinde durak anlatan sistem var mı? Meraaak ...
Ha şehir içi, ha Beykoz, ha Dudullu, ha Sarıyer, ha Varoş City, İstanbul İstanbul'dur.

B. Alabay

irfan x
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 20:29

Sevgili alabay İstanbul İstanbul değildir...Bunun sebebini daha önceki mesajımda açıkladım... Sen 3000 yıllık tarihle, dudulluyu, Boğazla Yıldırım Mahallesini, Kadıköy'le Samadırayı, Beyoğlu'yla İkitelli'yi aynı kefeye koyamazsın...

irfan x
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 20:36

Ben şehrime sonradan gelip, başkasının arazisine, devletin (yani vergisini ödeyen senin benim) arazisine bedavaya yerleşip gecekondu kuran, ve sonra imar affı çıkınca burayı çirkin apartmanlara cevirip köşeyi dönen ve şehrimi çrkinleştiren, benim ödediğim elektriği hattından çeken ve kaçak kullanan. Ve sırf seçimde en demokratik hakkı olan oy'u rüşvet olarak kullanan kişilerin benimle aynı hizmeti, ve hatta daha iyisini görmesini vergisini ödeyen (yani bu otobüsleri gerçekten parasıyla satın alan) bir kişi olarak istemiyorum...

alabay

17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 20:48

Bu İstanbul'un değil, Türkiye'nin ve kanunların problemi. Belki kafa yapısı problemi de olabiir, bilmiyorum. Tabiîki o semtleri kıyaslamak zor. Bizim soy Selânik ve İstanbul'lu, yani o konuda söylenecek şey yok. Ama imar vs. her yerde, ve İstanbul'un da her yerinde, bir problem. Aksaray Meydan'ı olsun, Üsküdar olsun, güzelim Kuzguncuk, Bağlarbaşı, Kısıklı ... her yer batırıldı. Bunu artık değiştireceklerse değiştirsinler.
Benim de kafam Esenler'de dolaşınca bozuluyor, ama insanlara YİNE de ikinci sınıf muamalesi yapamaz kimse. O zaman problemi kökten çözmek lâzım [1], o da İstanbul, İETT, tramvay ve telefon kablosunu çok aşacak bir konu, hiç açmayacağım burada!

B. Alabay

[1] Bu da git adamı as kes demek değil. Girişi yasakla da değil. Git Doğu'yu düzelt, okulları kolla, öğretmenliğe değer ve önem ver, vs vs gibi konular.

Aytac_yolas
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 21:33

Umarım 4 ve 21A hatlarına verilir bunlar.

Akın Kurtoğlu

17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:08

Beyler,

Yeni gelen Körüklü Citaro'ların ilk sefere verileceği 20 hattı tahmin edin bakalım:

Bence ilk 20 hat şöyle olabilir:

4 Kadıköy-Bostancı
10B Kadıköy-Üstbostancı
12 Kadıköy-Üsküdar
12A Kadıköy-Üsküdar
15 Üsküdar-Beykoz-Ortaçeşme

25 Eminönü-Sarıyer
28 Edirnekapı-Beşiktaş
28T Topkapı-Beşiktaş
30A Beşiktaş-Mecidiyeköy
30M Beşiktaş-Mecidiyeköy
35C Kocamustafapaşa-Taksim
40 Taksim-Sarıyer
61B Bayazıd-Taksim
69A Yenikapı-Mecidiyeköy
85 Bakırköy-Mecidiyeköy

110 Kadıköy-Taksim
112 Üstbostancı-Taksim
120 Mecidiyeköy-Kadıköy
127 Topkapı-Kadıköy
128 Mecidiyeköy-Üstbostancı

Bunlar, İETT'nin prestij hatları olup, her yeni gelen otobüs, ilk önce bunların bir kısmında (ya da tamamında) rotasyona tabi tutularak çalıştırılırlar... Sonradan bazıları bu hatlardan alınsa da, yukarıdaki listedeki hatlar, İETT'nin vitrin hatlarıdır (Bakalım, kaçını tutturabileceğim?!   ).

Akın KURTOĞLU

Aytac_yolas
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:21

Akın Bey, 4'e prestij hat demişsiniz ancak birçok kez Ikarus'a da bindim o hatta.Yani Mercedes ve Ikarus karması gibi(Mercedes ağırlıklı denilebilir).Bence prestij hat tanımına pek uymuyor gibi.110 deseniz tamam.

Akın Kurtoğlu

17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:27

Alıntı:
Akın Bey, 4'e prestij hat demişsiniz ancak birçok kez Ikarus'a da bindim o hatta

Yok yok Aytaç... Aslında 4 gibi daha birçok önemli hatta, İETT'nin eski otobüsleri sürekli servise veriliyor. Hatta yukarıda bahsettiğim 28 hattında kimi zaman 86 model MAN-SL-200 Solo otobüsler dahi çalışıyor ama, genel olarak bu listedeki hatlar; ya geçmişleri 50 yıla dayanan, ya da merkez-merkez bağlayıcı hatlar olup, tüm güzergâhları boyunca, İstanbul'un hep önemli yerlerinden geçerler. Yani görücüye çıkmış gelin adayı misali, olabilen en gösterişli yerlerden geçerler. Yeni evlenecek kızlar da böyle değil midir? Görücü önüne çıktıklarında ve evlendikten 1 yıl sonraya kadar hep kendilerini gösterirler, kendilerine bakarlar, sonraki yıllarda ne makyaj kalır, ne de gezme-tozma, üst-baş bakımı!.. .(Ehhehheee!... Amma harika bir benzetme yaptım ben de yahu! Allah iyiliğimi versin, nereden buldum bu örneği akşam akşam!...   ) İşte bu örnekle ne alâkası varsa artık; "Prestij hatları çok önemlidir!"    

Akın KURTOĞLU

Aytac_yolas
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:30

Haklısınız aslında.4 hattı Anadolu Yakası'nın en prestijli semtlerinden geçiyor.İlk buraya vererek  halkın gözünde sempati toplamak isteyebilirler.

ihsanklç
17 yıl önce - Sal 13 Arl 2005, 22:35

Mustaf Noyan en sonunda beklediğimiz bu otobüler geldi ve sen bunların fotolarını siteye ekledin seni tebrik ederim saol.
       İrfan x  merak etme senin söylemiş olduğun gibi bu araçlar kolay kolay o varoş semtlere verilmez en azından yolları çok düzgün olmadığı için verilmeyecektir korkma!!!
       Bu araçlar yolları düzgün,elit kesimin daha ağırlıkta yaşadığı Avrupa ve Anadolu yakasında önce görücüye çıkacak.Sonrada yavaş yavaş arac değişimi yapılacaktır ,ama emin ol ki bu değişime rağmen bu araçlar oralara gitmeyecektir.Ayrıca Albay'ın dediği gibi insan sınıflandırması yapmakta hoş değil.Benim de kullanmış olduğum 'varoş ve elit'sözcükleri yada ayrımları gibi.Önemli olan o kişilerin İstanbul'u sevmesi İstanbullu olma bilinçlerini yada kültürlerini edinerek zarar verdikleri bu şehre hem görüntü olarak,hemde yaşayış olarak  artık zarar yada çirkinlik katmamalarını bir şekilde aşılamaktır!!!
      Ayrıca İstanbul'da yaşayan insanların95 % İstanbullu olma bilincinde ve kültüründe değil.zaten bu 95% kesimde dışardan gelen göçlerdir ,diye düşüneceksin tabi haklı olarak!!!
        Neyse yeni araçlarımız İstanbul halkına hayırlı olsun kazasız belasız yolculuklar yaparız umarım.Ha bu arada cep telefonlarıyla konuşma yasağı bunlarda da geçerli olacak mı acaba ?işin suyunu çıkarıyoruzda!!!
       Çok uzattım;  bakalım hangi İstanbullu!!!şahıs bu otobüslerinin koltularına sağına soluna ilk önce yazı yazma, koltukları kazıyarak aşkını ilan etmeyi başaracak

sayfa 2
ANA SAYFA -> ULAŞIM