sayfa 2295  |
 |
OkanY
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 12:16
Bakanın dediklerini ben dinlemiyorum bile.
|
 |
ffamer
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 12:24
Alıntı: |
Daha nereye düşüreceksiniz Türk Lirasının değerini |
Ülkeler arası enflasyon farkları kadar ayarlama yapılmadığında dışarıya gönderilen mal ayarlama yapmadığın oran kadar pahalı olmaya başlıyor. Malı alan için alternatif pazarlar varsa oralara yönelim
başlıyor.
|
 |
samet_aslan
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 12:28
Asgari ücret 450 Dolar net.
Asıl işte bu yüzden üretim azalır, başka ülkeler ile rekabet edemez ki. Adam aynı şeyi yarı fiyatına gider Mısır'da üretir. Türk lirasının değeri yarı yarıya düşerse normale gelir. |
haklı 450 dolar çok para aylık 5 dolara düşürmemiz gerekiyor...
|
 |
Emir ERTEN
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 12:31
Türk lirasının değeri düşürülecekse maaşlara yapılan zamların ne anlamı kalır? Asgari ücret yine 300 dolarlara düşer ve alım gücünde değişim olmaz.
İhracatçılar asgari ücretten şikayet edeceklerine biraz nitelikli ürün satsınlar.
|
 |
ffamer
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 12:35
Nitelikli ürün üretimi öyle kolay iş değil işte. Ona büyük ar-ge yatırımları gerekiyor.
|
 |
Patron
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 12:44
Türk lirasının değeri düşürülecekse maaşlara yapılan zamların ne anlamı kalır? Asgari ücret yine 300 dolarlara düşer ve alım gücünde değişim olmaz. |
Kimsenin Türk lirasını düşürmeye uğraşmasına gerek yok ki. Şu anda seçimlere kadar doları sabit tutmaya çalışacaklar, sonra zaten kendi kendine olması gereken yere gelecek. Olması gereken nedir dersen, işte dünyanın geri kalanı gibi asgari ücretin 250 dolar civarı olması lazım, asgari ücrete de indirim yapılmayacağına göre, demek ki doların tekrar iki kat falan yükselmesi lazım.
Bakın Üsküdarda arkadaşımın oturduğu 45 yılık apartmanda üst daire satılık, bugünkü kurdan 400 bin dolar istiyorlar. Oysa gerçek dünyada, değil 400 bin dolar, 300 bin dolara bile Florida'da 5 yatak odalı, iki garajlı, havuzlu, bahçeli müstakil ev satın alabilirsin. Yani burada yanlış olan fiyat, olması gereken yere gelecek. Üsküdardaki ev sahibi dairenin fiyatını indirmeyeceğine göre, demek ki dolar yükselecek ki olması gereken yere gelsin.
Gerçekleri söylediğim için boşuna bana kızmayın. Olacakları yazıyorum sadece.
|
 |
ffamer
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 12:49
TL olarak fiyatların geri geldiği çok rastlanan bir şey değil. Fiyatlar dolar bazlı dengelenir.
|
 |
Yakup
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 14:41
Yani burada yanlış olan fiyat, olması gereken yere gelecek. Üsküdardaki ev sahibi dairenin fiyatını indirmeyeceğine göre, demek ki dolar yükselecek ki olması gereken yere gelsin. |
Dolar yükselirse firsatcilar kur bahanesiyle yine fiyatlari arttiracaklardir..
Ve ev fiyatlar yeniden 50-100bin dolar artar..
|
 |
truyana
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 14:55
Her gün bir ürünün fiyatının yükseldiğini görüyoruz...
|
 |
furkan737
2 ay önce - Pts 23 Oca 2023, 17:36
Nitelikli ürün üretimi öyle kolay iş değil işte. Ona büyük ar-ge yatırımları gerekiyor.
|
20 yıldır her sene 5 AVM'den feragat edip yapılamadı mı?
|
 |
sayfa 2295  |