Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İdam Cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?
123 ... 116117118   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 1

Gerekli 53.2%  53.2%  [774]
İnsanlık dışı-devlet cinayet işleyemez 23.4%  23.4%  [340]
İlkesel olarak karşıyım ama Türkiye şartlarında gerekli 20.3%  20.3%  [295]
Karasızım/fikrim yok 3.2%  3.2%  [47]
Toplam Oy : 1456

irfan x
17 yıl önce - Cmt 21 Oca 2006, 21:04

messiah_haktan

17 yıl önce - Cmt 21 Oca 2006, 21:16

Her türlü seyde karsiyim. Devlet dedigimiz sey nedir, kimdir,nerdedir de bir kisinin canini alabiliyor!? Yanlis anlasilmasin,devlet'i kücük görmüyrum.Söyle anlatayim, bir kisi idam ediliyor ve iki gün sonra sucsuz oldugu ortaya cikiyor,bu durumda kim suclanir, devlet! Peki devlet kim?Bu idami onayliyan kim? Suclu ya da sucsuz kimse idam edilmemelidir.
Insanlar hapise cezalandirmak icin degil toplumdan ayirmak icin atilir ve idam bu amaci fazlasiyla asiyor.

Çağrı Tekin

17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 03:24

İdama karşıyım çünkü bir insan hapse girince yeterince büyük bir ceza almış oluyor.Yıllar boyu özgürlüğünü elinden almak bi insana verilebilecek en büyük cezadır.Ama Türkiye'de adam öldürüp bir senede çıkanlar da var hiç yatmayıp sıyrılanlar da.Bu yüzden bizim ilkönce şu yargı sistemini doğru işler duruma getirmemiz gerekir.

Kaan-Kubilay
17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 04:38

Idama karsiyim.. Allahin verdigi cani Allah alir.. Bunun yerine yine caydirici ozellikte agirlastirilmis mueyyideler ve cezalandirmalar uygulanabilir.. Mutlaka bu uygulamalarda caydirici olmak zorunda...Soyle bir ornek vereyim; mesela bir gazetecinin cani ile normal bir vatandasin canlari ayni degerlerde olmali, Agca isimli sahis yillarini ceza evinde gecirdikten ve tahliye olduktan sonra medya ve kamu baskisi sonucu tekrar yillar surecek bir hapis yasamina itilirken Serpil ogretmeni vahsice olduren kisiler 5-6 yil icinde cikip sokakta ellerini kollarini sallayarak dolasamamalilar...Adalet herkese esit olmali..Turkiyede malesef gelir dagilimindaki esitsizlikle beraber adalet ve hukuk dagilimindada esitsizlik ve cok buyuk haksizliklar vardir...Cezalar olmali, sucun buyklugune gore cok agir cezalarda olmali ama idama karsiyim.......

serkan75
17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 05:02

Enteresan bir konu, bence bazi suclarda gereklidir,ornek veriyim,birkisi 29 ekim torenine mesela ucakla dalmak istiyorsa (Kaplancilarin boyle bir plani oldugu basina yansimisti,seneler once) ,oradaki insanlarin canini hic dusunmuyor,onemsemiyorsa, simdi diyebilirsiniz ki,o isi yapacak adamin beyni yikanmis,aslinda suc onun degil,peki bu kisiyi gectik,beyin yikama isini yapan adami yakaladiniz,adam sagi,solu ucurun diye militan yetistiriyo,etrafa saliyo, bence bu kisi oldurecegi insanlari hic onemsemiyorsa,kusura bakmayinda bende o adamin hayatini hicbir sekilde onemseyemem!

sipahi
17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 05:19

Ben karşıyım!

Hukuk sistemi oturmamış bir ülkede haksız yere idamlar gerçekleşebilir. 3 yalancı şahit al sana idam. Hücre en iyisi, sürünsün hak eden!

Sina

17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 15:20

İlginç!

11 kişi gerekli demiş şu an itibariyle ama onlardan kısacık olsa da bir yorum gelmemiş. Onların da fikirleri önemli, demokrasinin gereği siz de sesinizi çıkarın arkadaşlar...

orhan33
17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 16:05

Karar vermesi oldukca zor bi konu, idamin sucu onlemede yuzde yuz basarili olmadigi bir gercek diger yandan geriye dondurulmesi mumkun degil bu acidan bakildiginda idam cezasi olmasin diyebiliyorum.  Ancak  adaletin gorevi  sadece sucluyu cezalandirmak degil bunun yaninda magdur tarafinda verilen cezadan tatmin olmasi gerekir. Insanlarin hukuka guveni bu sayede saglanir. Bu acidan ise idam cezasi olmali diyorum, neticesinde kararsiz kaldim......

levent tezcanlı

17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 16:34

aslında yorum yazmıycaktım ama,ıdam cezası gereklı dıyen kımse yazmamıs,arkadaslarımızdan bırıde gereklı dıyenlerden yorum ıstemıs o sebeple yazıyorum..
bende gereklı dıyorum..
bazı suclar var.. teror,mıllı butunluge tehdıt olusturan,kendını haplamıs gıdıp 3-5 kısıyı dogramıs,tecavuz etmıs oldurmus,vs.. ulkemız ve ınsanlık sartlarında gercekten korkunc olan,duydugumuzda tuylerımızı urperten.. magdur aılelerın hıc bır zaman  hıc bır hapıs cezası ıle tatmın olamıyacagı.. bunlar ıcın ıdam gereklı bence..
herkesı meydanlarda,stadyumlarda cın yada ıran gıbı sallandıralım,kafasına sıkalım demıyorum.. yukarıda bahsettıgım ınsanlık dısı , toplumda kın ve nefrete neden olacak suclarda uygulayalım.. kararı defalarca gozden gecırelım,bılırkısı olusturalım,2-3 sene yargılayalım gerekıyorsa fakat sucun sabıt oldugu anlasıldıgında hapla,ılacla,vs.. acı vermeyen bır yontemle ortadan kaldıralım mıkrobu.. toplumun kanser olmus bolumunu kesıp atalım dıger bıreylerı temız tutmak ıcın..
ama bunu sıyası goruslerın ,cıkar kavgalarının oyuncagı etmeyeceksek yapalım.. bu mıllet baska adnan menderes'lerı kaldıramaz..

Ugur
17 yıl önce - Pzr 22 Oca 2006, 16:50

Ben gerekli diye oy verdim.Sebebine gelince, kim olusa olsun sucu islemeden önce cezasinin az cok ne kadar olabilecegini tahmin ediyor,belki bazilarida suc islemeden önce bir Avukatla görüsüp fikir alisverisinde bulunuyordur.Eger gözüne idamlik bir suc kestirmisse o zaman cezasinada katlanmali.

sayfa 1
123 ... 116117118   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET