Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Sevdiklerinize, mektup mu yazarsınız mail mi?
Mektup yazarım 18.8%  18.8%  [35]
E-Posta yazarım 45.2%  45.2%  [84]
Mektupla hiç işim olmaz 16.7%  16.7%  [31]
Duruma göre değişir. 19.4%  19.4%  [36]
Toplam Oy : 186

sertaç adalı

17 yıl önce - Prş 05 Oca 2006, 10:52
Sevdiklerinize, mektup mu yazarsınız e-posta mi?

İletişim araçları gün geçtikçe gelişiyor; ancak mektup denilen bu insanlık tarihi kadar eski aracın tadını hiçbir iletişim aracı veremez kanaatindeyim, düşünsenize, beyaz zarf açılır, üzerinde güzel pullar vardır, ve bir zahmet çekilerek oluşturulmuş, postaneye götürlmüştür, ama e-posta öyle mi, aç sayfayı, yaz meramını postala, tak diye karşıdakinde ,bu hız elbet güzel ama ben illa diyorum ki, sevdiklerinize arasıra da olsa mektup attın

Nilüfer
17 yıl önce - Prş 05 Oca 2006, 11:22

teknoloji ilerledi mektup arkadaslarim maile gecti banada mail atmak düsüyor

Ayhan
17 yıl önce - Prş 05 Oca 2006, 11:28

ne yalan söyleyeyim emailin modası geçti bence yani en azından benim açımdan. Şu an MSN işimi görüyor selam,nasılsın diyorum anında cevap geliyor, olmadı telefon. Mektubun güzel nostaljik bir yanı var , sevgili arkadaşım diye başlayıp sağlıcakla kal diye biten cümleler unutulmaz unutulmamalı da.

elif özdemir
17 yıl önce - Prş 05 Oca 2006, 11:35

Bence mektubun yerini hiç birşey tutamaz. Şöyle diyeyim sevdiğiniz birinden maille çiçek almakmı mutlu eder yoksa kendi elleriyle vermesimi? Ben buna benzetiyorum. Mail yazıyoruz hepimiz ama ben sadece günlük şeyler için kullanıyorum eğer sevdiğim insana olan özlemimi yada onunla paylaşmak istediğim konuları mektupla yazıyorum.Teknoloji ne kadar gelişsede mektubun sıcaklığı bence ayrı...

Husnu Kursun2
17 yıl önce - Prş 05 Oca 2006, 15:58

" bu sabah mektub aldim
 gül yüzlü yardan
 gel di yazmis, gel di yazmis"

" mektubunda diyorsunki gel gayri"

" bir dalda iki kiraz
 mektubunu sıkça yaz"

" Bak postaci geliyor selam veriyor
 Herkez ona  bakiyor merak ecdiyor
 Bugunluk bu kadar hosca kaliniz
 Yarın yine gelirim darilmayiniz"

" Telgrafin tellerine kuslarmi konar
  yarim insan sevigine boylemi yapar"

"  Katib arzu halim yaz yare boyle"

ah, ah hep bunlar misralarda kaldi. Artik mektub yazan kalmadi.

Anıl

17 yıl önce - Prş 05 Oca 2006, 18:24

Sanki mektup ile mail aynı şey gibi geldi!  
Mail mektubun İngilizce'si olmasın yoksa?

Şuna biz e-posta desek...

cagdasguldali
17 yıl önce - Prş 05 Oca 2006, 20:00

Mektup yazmayı çok seviyorum.zaten bu duygunun tadını yazmayan bılemez.suanda teknolojı bıraz mektup yazmayı gerıde bırakmıs gorunsede bence mektup yazmanın ve cevap beklemenın tadına varmış ınsanlar asla mektup yazmayı bırakmazlar.ben mesela telefon kullanmaktan nefret ederım her isteyen bana ulasamasın ısterım bu nedenle olsa gerek telefon kullanmıyorum.bana ulasmak ısteyen sagolsun vefalı arkadaslarım mektup yazıyor.bende onlara yazıyorum çok guzel bırsey bu bence mektup yazma fedakarlıgında bulunulması onların bana deger verdıgını gosterıyor.bu zahmetli yazı yazma işi beni çok rahatlatıyor.herkese tavsiye ederim..

sena
17 yıl önce - Çrş 25 Oca 2006, 00:01

mektup yazmayı çok severim, ayrı şehirlerdeki arkadaşlarıma çok yazmışımdır.hala saklarım ve değerlidir onlar ,ahh tekrat açıp okumak ,çok hos bir duygudur..

bazen de kendime mektup yazarım ben , nasıl bir duygu bilemezsiniz, kendime kendimi ve duygularımı anlatır, bazende ilginç cümleler kurarım , bu beni mutlu eder, ama itiraf etmeliyim ki okuduğum yazarlar beni etkilemiştir o cümlelerde
(arkadaşlar, Elif Safak'ta  kendine mektup yazarmiş )

aygun
17 yıl önce - Çrş 25 Oca 2006, 01:57

Keşke elektronik posta mektubun yerini tam anlamıyla alabilse.Birbirimize artık mailde atmıyoruz, forward mail gönderdiğinizde sanki arkadaşlarınızla bir şeyler paylaşmış sayılıyorsunuz.Mektupla içeriği aynı olduktan sonra, yalnızca  gönderim şekli hızlanıyor, yoksa siz zaten sevdiklerinize yazmak istediklerinizi yazıp Gönder'e basmışsınız ya da postaneden atmışsınız bir şey fark etmiyor.

Postacılar zaten faturadan başka birşey getirmez hale geldiler.İyi şeyler hatırlatmıyorlar. Onları bile beklemez olduk internet, telefon bankacılığı derken, kağıt yığınından başka bir şey ifade etmiyor eve gelenler.

Biz ne kadar nostalji yapmaya çalışsakta olmuyor, herhalde %95'imiz(yaş itibariyle) telefonun olmadığı yıllarda, aylar boyunca görmediğimiz askerdeki sevgilimizden , yıllardır gurbetteki ailesinden haber alamamış  insanların, postacı yolu beklemelerini ve görünce yaşadıkları heyecanları tatmamışızdır.

erinc81
17 yıl önce - Çrş 25 Oca 2006, 03:15

mektup mu?? en son ne zaman yazdigimi bile hatirlamiyorum...hic gerek yok 10 gun beklemeye...10gune devran 10 kere degisir...

sayfa 1
123 ... 111213   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET