Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Kan Grubunuz Nedir ?
A RhD Pozitif 37.5%  37.5%  [305]
O RhD Pozitif 24.4%  24.4%  [198]
B RhD Pozitif 13.2%  13.2%  [107]
AB RhD Pozitif 8.4%  8.4%  [68]
A RhD Negatif 5.3%  5.3%  [43]
O RhD Negatif 7.4%  7.4%  [60]
B RhD Negatif 2.3%  2.3%  [19]
AB RhD Negatif 1.6%  1.6%  [13]
Toplam Oy : 813

Taha
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 02:07
Kan Grubunuz Nedir? - [YAŞAM]

Kan Grupları

Ülkemizde ve dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan kan grubu sistemleri, ABO ve Rh sistemleridir. ABO grup sistemine göre kan grupları, A, B, AB ve O grubu diye dörde ayrılırken, Rh sistemine göre ise, RhD Pozitif ve RhD Negatif diye ikiye ayrılır. Her iki sistem birlikte kullanıldığından, ortaya sekiz farklı kan grubu çıkar. Ancak kan grupları, sadece bununla sınırlı değildir. Bazı kişilerde hem ABO grup sistemine ait alt gruplar (A1,A2,gibi) ve hem de Rh sistemine ait alt gruplar (D, d, C, c, E, e... gibi) bulunmaktadır. Bir kanın "Rh Negatif" diye nitelenebilmesi için bu alt grup antijenlerinden hiçbirinin bulunmaması gerekir. Ülkemizde CD pozitifliğine oldukça sık rastlanırken, DE pozitifliği daha nadirdir.Genel olarak bakıldığında Rh D pozitifliği %85-90 arasında değişmektedir.

Kan Grubu & Kişilik

Kan gruplarının insanın kişilik özelliklerini yansıttığı ileri sürülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayın organı Polis Dergisi'nde yer alan bir makaleye göre, kan grupları, insanın psikolojik yapısı ve kişiliği hakkında bazı ipuçları ele veriyor.

İşte kan gruplarına göre kişilik özellikleri :

A RH POZİTİF : Sakin tabiatlı ve daha rahat hareket edebilen insanlardır. Sabırlıdırlar. Söze hemen kırılmazlar. Ama kalben kırıldıklarında ilişkilerde zorlanırlar.

B RH POZİTİF : Beyin gücünü daha fazla kullanırlar. Az ve öz konuşurlar. Düşünerek hareket ederler. Kararlarını uzun vadede verirler. Bilgili ve istikrarlı bir yapıya sahiptirler. Toplum ile diyalogları, kendi kuralları ön planda olmak üzere uzlaşırlar. Başladığı işi yarım bırakmazlar. Kendilerine olan öz güvenleri oldukça fazladır. Acele etmeyi pek sevmezler. Soğuk kanlıdırlar. Sakin görünürler. Hakimiyeti severler. Kesinlikle taviz vermezler. Ters hareketlerden saygısızlıktan hoşlanmazlar.

0 RH POZİTİF : Hareketli insanlardır. Yalnız bu hareketliliği, canları isterse yaparlar. Çoğu zaman düşüncelerini söylemezler. Yaptıkları işin sonuçlanmasını beklerler. Çünkü herhangi bir durumdan dolayı açık vermek onları yıpratır. İçine kapanık, düşüncelerini belli etmeyen, soğuk kanlı bir yapıya sahiptirler. Sağlık konusunda fazla duyarlı değildirler. Hassas yapılı olmalarına rağmen, bu yapılarını yansıtmazlar. Saygılı insanlardır. Haksız oldukları zaman barışçıl bir arayış içine girerler. Küsmeleri çok kısa sürer.

Akın Kurtoğlu

17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 05:12

Taha... "Kan Grupları" ile ilgili başlığın çok güzel ve de yerinde olmuş...   Site geneli için; bir tarama ve veri niteliğinde de olacak bunun sonuçları...   Allah muhtaç etmesin ama, birbirimizin kan gruplarını bilmemiz, herkes için şüphesiz hayırlı olacaktır...

Akın KURTOĞLU

Taha
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 07:42

Akin abi aslin bende bunun faydali olacagini dusundugum icin boyle bir anket actim. Isin ilginc tarafi henuz kan grubumu test ettirmedim ama insallah en kisa zamanda bende kan grubumu ogrenmek istiyorum.

Fahriye
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 09:06

Kan gurubum 0 RH ( - )..
Kana ihtiyaç olursa, hiç çekinmeden verebilirim. Tabi, eğer tıbben mümkün ise. Artık, kan grubunun tutması da yetmiyor, çok detaylı araştırma ve inceleme yapılarak kan aktarımı gerçekleştiriliyor.
Bir kez, otele gelen Kızılay ekibine kan vermiştim.
Başlık için tebrik ederim.  

Hakan Aydın

17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 09:14

Benim A Rh(+) Geçtiğimiz yaz 7 yaşındaki lösemi hastası bir çocuğa düzenli olarak trombosit veriyordum. Artık iyileşti çok şükür. Her ne kadar çok bulunan bir kan olsada ihtiyaç halinde vermekten çekinmem.

deryadogan
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 09:16

Kan Grubum AB Rh +
Bende paylaşmak isterim ama sanırım benden kan almazlar çünkü zayıf ve kansızım  
ilaç bile kullandım ama bir türlü kanlanamadım.Ondan herhalde devamlı üşüyen bir halim var. Utanınca yüzüm bile kızarmıyor o derece yani

ercan nazli
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 10:00

Benim kan grubumda ARh pozitif    ve nezaman lazım olsa  vermekten geri durmamaya gayret gösteriyorum busayede hem ihtiyacı olanlara hem kendi vucuduma iyilik yapmış oluyorom

elif özdemir
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 10:56

Kan grubum A Rh(+) ama malesef kan veremiyorum, geçen yıl ameliyata girecek bir çocuğa kan verirken rahatsızlandım ve kan veremeyeceğimi öğrendim. Ama bünyesi elverişli olan herkesin kan vermesini tavsiye ederim hem kendi sağlıkları, hemde kana ihtiyacı olan insanların sağlıkları için..

Alp
17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 11:06
kan bankaları.

kan grubu anketi ve bilgisi yerinde olmuş ama eksik olmuş,hani pasta yaparsınız da şekeri unutursunuz ya onun gibi...Şimdi kaza oldu ve x isimli aile bireyinize 0 RH (-) kan lazım.Siteye girdin,bu başlığı buldun,bu başlıktan o kanı taşıyana ulaştın,arkadaş offline ne yapabilirsin ki.Sadece o kanı taşıyan arkadaşın olduğunu öğrendin o kadar.Online olsa bile mesaj mı atacaksın.O da sana cevap mı dönecek...!Bence aşağıdaki net adresi,telefonları bir yerlere kayıt edin,olur ya en son sizin başınıza gelsin ama birisine lazım olduğunda hemen ulaşabilirsiniz en fazla cep telefonunuzda 3 kayıt fazla olsun.
http://www.kanbankasi.gen.tr/

İSTANBULDAKİ DİĞER KAN MERKEZLERİ ve TELEFONLARI  

Süreyyapaşa Gögüs Hast. Kan Merkezi
Süreyyapaşa
216- 441 23 50 / 1565

Beykoz Devlet Hastanesi Kan Merkezi
Beykoz
216- 413 63 00

Siyami Ersek Gögüs Cer. Kan Merkezi
Haydarpaşa
216- 349 91 20

Marmara Üniversitesi Kan Merkezi
Koşuyolu
216- 327 10 10 / 290

Zeynep Kamil Kızılay Kan Merkezi
Bağlarbaşı
216- 310 43 33

Göztepe SSK Hastanesi Kan Merkezi
Göztepe
216- 302 41 46 / 1280

İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fak.Kan Merkezi
Cerrahpaşa
212- 588 48 00

Sağmalcılar Hastanesi Kan Merk Sağmalcılar
212- 567 67 73

Yedikule Göğüs Hast.Kan Merkezi Yedikule
212- 547 12 83

Bakırköy Devlet Hastanesi Kan Merkezi
Bakırköy
212- 543 93 71

Bakırköy SSK Hastaensi Kan Merkezi
Bakırköy
212- 543 62 70

Çapa Kızılay Kan Merkezi
Çapa
212- 534 68 73

Vakıf Gureba Hastanesi Kan Merkezi
Çapa
212- 533 68 54

Haseki Devlet Hastanesi Kan Merkezi
Haseki
212- 529 44 00

İstinye Devlet Hastanesi Kan Merkezi
İstinye
212- 277 49 12

Taksim İlk Yardım Hastanesi Kan Merk.  Taksim
212- 252 43 00

Şişli Etfal Devlet Hastanesi Kan Merkezi
Şişli
212- 230 08 61

Okmeydanı SSK Hastanesi Kan Merkezi Okmeydanı
212- 221 77 77

Artık diğer iller hakkında çalışmayı da o illerde yaşayan güzel üyelerimize devrediyorum.

Türkan

17 yıl önce - Pts 26 Arl 2005, 13:00

Merhaba,
Benim kan grubum A Rh(+).
Dikkatimi çeken A Rh(+) en fazla bulunan kan grubu...

bunun sebebini biliyormusun Taha ?

sayfa 1
123 ... 202122   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET