sayfa 12  |
 |
can8989
12 yıl önce - Prş 10 Mar 2011, 13:50
futbolcu transfer eder gibi ögrencimi transfer edecekler.bu arada 2. üniversitede nerde kurulacak?
|
 |
Erkut T
12 yıl önce - Prş 10 Mar 2011, 17:27
Alıntı: |
futbolcu transfer eder gibi ögrencimi transfer edecekler. |
Anladığım kadarıyla ÇÜ nün bazı bölümleri yeni üniversiteye verilecek. Sonra da her iki üniversite eksik olan bölümlerini tamamlamaya çalışacak. Öğrenci ağırlıklı 2 üniversite olacak sanırım. Eskişehir'deki Anadolu Üni-Osmangazi Üni gibi veya İzmir'deki Ege Üni-Dokuz Eylül Üni gibi. Biri diğerinden doğacak.
Halbuki birbirinin aynı değil, birbirini tamamlayan 2 üniversite olsa daha iyi olur. Yeni üniversitenin daha çok araştırma ağırlıklı olması gerekir. Öğretim üyelerinin ikinci öğretim/yaz okulu açarak değil, ARGE/proje yaparak, patent alarak gelirlerini artırması lazım.
|
 |
Erkut T
12 yıl önce - Cum 11 Mar 2011, 11:46
Yeni üniversitenin adı Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olacakmış. İnşallah adı gibi olur. Adanamız bir bilim ve teknoloji merkezine kavuşur.
Sanırım şimdi Milli Eğitim Bakanlığının da onay vermesi gerekiyor. Sonra Kanun tasarısı hazırlanacak. Sonra komisyonlarda görüşülecek. Sonra TBMM görüşüp onaylayacak. Sonra Cumhurbaşkanı. Yani bu süre çok uzun da olabilir, istenilirse çok kısa da.
Başlıktaki Adana Teknik Üniversitesi yerine Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yazılabilir.
|
 |
taha01
12 yıl önce - Cum 11 Mar 2011, 15:08
YÖK Adana'ya Yeni Üniversiteyi Onayladı
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Adana’nın ikinci devlet üniversitesi olacak Teknoloji ve Bilim Üniversitesi’nin kurulmasına onay verdi.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, YÖK’ün onay verdiği Teknoloji ve Bilim Üniversitesi’ne Çukurova Üniversitesi’nden 3 bin öğrencinin verileceğini söyledi. Bazı mühendislik fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Ceyhan’daki Mühendislik Fakültesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Meslek Yüksek Okulu’nun da bu üniversite bünyesinde olacağını vurgulayan Akınoğlu, Adana’nın ikinci üniversitesinin TBMM’de onay verilmesinin ardından kurulum çalışmalarına başlanacağını kaydetti.
'KIBRIS’A TIP FAKÜLTESİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ'
Rektör Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Magosa İskele Bölgesi’nde kuracağı kampuste ilk olarak Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi kurulması Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi tarafından kabul edildiğini belirterek, ayrıca Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanan protokol, kısa süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından, Bakanlar Kuruluna sunulacağını aktardı.
Bakanlar Kurulu Kararı’nın, Resmi Gazetede yayınlanması ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti fonlarından, kampus kurma çalışmaları başlatılacağını anlatan Akınoğlu, “Bütün projeler tamam. Uygulama aşamasına geldik.” dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Tarım Bakanı Zorlu Töre’nin Çukurova Üniversitesi ziyaretinde üniversite çalışmalarının konuşulduğunu vurgulayan Akınoğlu, Kıbrıs’ta farklı bölümleri de açacaklarını sözlerine ekledi.
http://www.aktifhaber.com/yok-adana-teknoloji-ve- ...07304h.htm
|
 |
erolcoş
12 yıl önce - Cum 11 Mar 2011, 21:35
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Adana’nın ikinci devlet üniversitesi olacak Teknoloji ve Bilim Üniversitesi’nin kurulmasına onay verdi. |
Sonunda somut bir gelişme oldu .Umarım hayırlı olur ...
|
 |
Tuğkan Demir
12 yıl önce - Pzr 13 Mar 2011, 13:33
Adana'nın üniversite şehri olmaması için hiçbir nedeni yok. Buna rağmen çok geç kalınmış 2. üniversitenin ardından devamının gelmesini bekliyorum.
|
 |
hasan arpak
12 yıl önce - Pzr 13 Mar 2011, 14:10
geç kalınmış olsa da güzel bir haber.katılıyorum.
|
 |
Erkut T
12 yıl önce - Pts 21 Mar 2011, 14:56
Kanun tasarısı da verildi. Yola girildi artık.
Sizce yeni üniversite hangi bölgeye kurulmalı? Neden?
|
 |
Serhat akdağ
12 yıl önce - Pts 21 Mar 2011, 15:32
Kanun tasarısı da verildi. Yola girildi artık.
Sizce yeni üniversite hangi bölgeye kurulmalı? Neden? |
tarsusa kurulmalı. bölgeye daha iyi hizmet eder çukurova bölge teknik üniversitesi
|
 |
Erkut T
12 yıl önce - Pts 21 Mar 2011, 16:23
tarsusa kurulmalı. bölgeye daha iyi hizmet eder çukurova bölge teknik üniversitesi |
Sınıra yakın bir yere bile kurmamak lazım. Çağ Üniversitesinin olduğu köy Adana'ya bağlı idi, Tarsus'a bağladılar. Ne olur ne olmaz... Mersin'den uzak bir yere kurulsun 
|
 |
sayfa 12  |