1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
İETT Otobüsleri Emniyet Şeridine Girmeli mi? |
EVET Girmeli |

|
57.1% |
[72] |
HAYIR Girmemeli |

|
38.9% |
[49] |
Fikrim Yok |

|
4.0% |
[5] |
|
Toplam Oy : 126 |
|
 |
nerminkumbar
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 19:27
İETT Otobüsleri Emniyet Şeridine Girmeli mi?
Hep sormuşumdur kendime?: 100 - 150 kişi aynı otobüste 1-1,5 saat hatta bazen 2 saate yakın aynı havayı soluyarak yolculuk yapıyoruz! Hele mevsimlerden kış ise, camlar kapalı bir anda hastası, iyisi çıkan bütün nefesler önce tutuluyor, sonra bir anda bırakılıyor, birbirine giren bu bakteriyel nefesleri birden soluyarak hastalığa davetiye çıkartıyoruz.
İşte hemen burada sağlıkçı arkadaşlara soruyorum: Neredesiniz? Nerede insanlara verdiğiniz değer? Buna neden dur demiyorsunuz?
Ne yapılmalı ? Bence İnsan hastalanınca ne kadar önem veriyorsak sağlığına, hastalanmadan da aynı önemi vermeliyiz. En azından Emniyet şeritleri İETT'ye de açılmalı...(Ek şerit verilemiyorsa!) Emniyet araçları geçebiliyorsa, İETT Otobüsleri de geçebilmeli bence! ...
Geçenlerde özel bir TV Kanalında seyretmiştim; "emniyet şeridinden giden bir otobüs vardı ve sol şeritten yolu siren sesi ile açan bir ambulans, bu otobüsü görünce hemen emniyet şeridine geçti ve hızla ilerler iken, burada tıkandı kaldı ... Bu da medyaya haber kaynağı oldu !"
Bu şeridi emniyet mensupları da kullanılıyor. Acaba onlar da mı hasta taşıyorlar? Yoksa işe gitmek için mi çaba gösteriyorlar? Yüzlerce kişinin bindiği otobüste en az 10-15 kişi zaten emniyet mensubu, onların acelesi yok mu acaba?
Bir de, trafiğin yoğun saatlerinde dörtlülerini yakıp geçen sivil hususi araçları görüyoruz, çoğunun içerisinde sadece şöför var ve dörtlülerini yakıp emniyet şeridini ihlal ediyor, Polis dörtlüleri yanıyor diye durduramıyor! Buradaki düzenleme ne düzeyde acaba? Yaptırım güçleri neler Polislerimizin bu konuda?
...ve sonuç itibarı ile: Sizce de İETT Trafiğin yoğun saatlerinde Emniyet şeridine girmeli mi? girmemeli mi?
En son nerminkumbar tarafından Prş 15 Arl 2005, 21:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
kutlay34
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 19:39
zaten giriyor bile... hele maltepe-küçükyalı e-5 arası... ben 21a ve ya 16a'ya bindiğimde, trafik tıkalı olduğunda iett otobüsleri zaten emniyet şeridinde...
|
 |
Engin
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 20:07
kesssinlikle girmeli
|
 |
Sina
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 20:21
Fotoğrafını aradım ama bulamadım. Neyin biliyor musunuz?
Yanılmıyorsam Katrina yada Rita kasırgasından kaçan binlerce araçlık konvoyun tıkadığı otobanın helikopterden çekilmiş fotoğrafını. Ve işin ilginç yanı bu insanlar ölümden kaçarken bile emniyet şeridini işgal etmemişler! Olayın boyutunu düşünsenize bir kere? İnsanlar ölümden kaçarken bile belki sağlık problemi olup da önceden ölmesi muhtemel insanlara gösterdikleri saygıya...
Biz ise olur olmaz, genellikle boş sebeplerden ötürü girer çıkarız bu şeride. Eğer önem derecesi kaybolmuşsa hepten kaldırılır daha iyi.
Ama iş İeTT otobüslerine gelince, bence özel taşıtla seyahet eden insanları cezalandırmak için değil de, olayın boyutunu özel taşıtla seyahat etmekten toplu taşıma kullanmaya yönlendirmek açısından bu araçların üstünlüğü olmalı. Bu sayede yolcluluk kalitesini, konforunu yaratamadığımız İETT hatlarında belki bir nebze iyileşme olur.
|
 |
Aytac_yolas
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 20:41
Şu kadar söyleyeyim, eğer emniyet şeridine araçlar girmese Kozyatağı, Bostancı, Maltepe, Göztepe sapaklarında trafik kesinlikle ilerlemez.Suç yolu 3'er (kimi yerlerde 2'şer) şeritli yapanlarda.6+6=12 şeritlik bir yol olsa kimse emniyet şeridine girmez herhalde.Zaten yol açıkken kimse girmiyor.Bir de 116 çözüm üretiyorlarmış.Külahıma anlatın!
|
 |
messiah_haktan
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 20:55
Emniyet seridine ambulanslarin bile girmesi yasak.
|
 |
nerminkumbar
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 23:39
Alıntı: |
Emniyet seridine ambulanslarin bile girmesi yasak. |
Emniyet şeridine ambulansların girmesi yasağını ilk defa duyuyorum ! Geçiş üstünlüğü olan Ambulans , itfaiyelerin bütün şeritten gidebildiklerini zannediyordum ! Sireni açık bir ambulans sol şeritten bana göre daha hızlı gider (Trafik durmamışsa eğer..) Onedenle emniyet şeridine girmesinede gerek yok zaten...
|
 |
Akın Kurtoğlu
17 yıl önce - Çrş 14 Arl 2005, 23:56
Emniyet şeridi, benim bildiğim kadarıyla; ambulans, itfaiye, emniyet, acil durum araçları ve üst düzey bürokrat araçlarının faydalanmasına açıktır. Ayrıca arıza yapan normal araçların da olabildği kadar sağa çekmeleri koşuluyla emniyet şeridine geçici parketmelerine izin verilir.
Akın KURTOĞLU
|
 |
*selim*
17 yıl önce - Prş 15 Arl 2005, 00:07
Tabii sirenleri ve ışıklı uyaranları açık olmadığı zamanlarda yasak! Böyle zamanlarda diğer taşıtlardan üstün durumu yok. Fakat Siren ve ışıklı tertibatları açık oluduğu müddetçe trafiği tehlikeye düşürmeden herhangi boş yerden gidebilirler... İnsanların canlı kalmak için saniyelerin önem taşıdığı bu gibi durumlarda zaten herhangi bir kısıtlama olmamalı...
|
 |
messiah_haktan
17 yıl önce - Prş 15 Arl 2005, 00:10
Ben avrupa icin konustum, ki bu durumun Türkiye'de farkli olmamasi lazim.Belki kagit üzerinde ambulanslar da emniyet seridini kullanmamali ama normal vatandas bile kullandiktan sonra onlarin kullanmasi garip kacmiyor.Ambulans,Polis ve Itfaiye'nin otobanlarda kullanmasi gereken serit en sagdaki serit ile orta seridin ortasi.Yani bu iki seritte bulunan arabalar hafif yan tarafa kayarak bos alan birakmalari lazim.
Emniyet seritleri polis,ambulan,itfaiye yada meclisdekielr icin degil sirf ariza yapan arabalar icin düsünülmüstür.Eger bu olay Türkiye'de degisikse ki sanmiyorum,bunlar uluslararasi kurallardir, sasiririm.
Benim bildigim bu: Kirmizi cizdigim alan acil araclar icin düsünülen bölüm.

|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> ULAŞIM
|