Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Balık yiyor musunuz?
« önceki   123 ... 116117118   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 2
sevil ege
13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 03:30

Balık gibisi var mı arkadaşlar... sağlık, lezzet ve sohbet... balık yavaş yavaş yenen bir besin olduğundan, yer iken uzun sohbetler yapabilirsiniz. lezzetine doyamazsınız.. ve doktorların hemen hemen hiçbir hastalıkta (zehirli hipertroidi hariç) yemeyin demediği, daha tavsiye ettiği sağlık kaynağı gıdamız...
Hele birde bizim gibi deniz kenarında oturursanız, Sığacık körfezine baka baka ne güzel yenir...



Vedat Erzurum

13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 09:36

saygun demişki
Alıntı:
Balıktan ve deniz ürünlerinin çoğundan (midye, kalamar, ve pizza üzerinde gelen donmuş bacaksız karides hariç) iğrenirim. Balık ya da ıstakoz yenen sofraya oturmam, ıstakoz resmi görünce kusarım (gerçekten), gerçeğini görürsem bayılmadan ayakta durabilirsem kaçarım, balık ya da ıstakozu sevmeyi bırak yemek olarak gören bir hatunla çıkmam, bana şaka olsun diye ıstakoz ya da yılanbalığı resmi gönderen bir arkadaşımla arkadaşlığımı bitiririm.

Komdandoluk gibi bir işim olsa da bir şekilde aç kalsam, ve ulaşabildiğim şeyler sadece yılan ve balık etiyse, yılanı kızartıp yerim, balığı ayılar yesin diye uzak bir yere bırakırım, tabi iğrenmeyip de elime alabilirsem.

Evde balık yapıldığı gün de dışarıda yerim ve o gün eve dönmem çünkü lâğım kokusunu sollayacak kadar tiksinç bir koku bırakır. İstanbul'da olduğum sırada da Eminönü'ne işim düşerse arkada taraftan dolaşırım, çünkü o iğrenç balık ekmek kokusunu duyunca midem kalkar. Ayrıca balık yenilen bir eve misafirliğe gitmem, balık yenen bir yerden gelen ve üzerine kokusu sinmiş birini evime sokmam. Eğer bir lokantada somon gibi bir okyanus balığı yeniyorsa da o lokantaya kendi masamda balık yenmeyecek olsa bile gitmem. Açık havaysa belki...

Tavuk, inek, kuzu gibi etler dururken balığı yüzdüğü denizden zorla çıkarıp da yiyen insanlara da hayretle bakarım

demiş

Bence biraz abartıp aşmış olayı Söz konusu olan sanki balık değilde iğrenç bir yaratık gibi bahsetmiş
Oysa yemem demesi yeterli olurdu bence
Bir sorum olacak kendisine, hayatında hiç mi ağzına almamış balığı??? Vallahi merak ettim şimdi


syigit1
13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 10:40
Balık


Ankara'da yaşıyoruz ve ailecek haftada bir balık yemeye çalışırız.



Mustafa Noyan

13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 10:44
Palamut Tava


Bugüne kadar yediğim en lezzetli balık yemeklerinden biri Amasra Çeşmicihan Restaurant'da bir Ekim ayı akşamı yediğim Palamut Tava idi, tadı hala damağımdadır.

Ertan_cen
13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 12:52

Türkiyedeyken her hafta mutlaka yerdim ama gel görki burada öyle taze balik nerdeee  bizde ancak konsevelerle idare ediyoruz mecbur genede bence balik ve zeytinyagi en büyük saglik kaynagi ve ikiside ülkemizde bolca oldugu icin cook sansliyiz



Tarik baser
13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 13:14

Balik yiyormusunuz?Bu soruya düsünmeden cevap verebilirim.Evet haftada en az dört defa balik yenir bizim evde.Cünkü deniz ve sahil cocuguyum,aliskanlik yapmis bende balik yemek,vaz gecemiyecegim bir tutku olmus icimde,bazi kibar hanimlar balik evi kokutuyor diye eve balik sokturtmazlar,ben buna karsiyim.Beyaz et Balikta, o kadar faydali vitaminler,mineraller varki, vücuttaki zararli maddeleri disari atmamizda bize yardimci oluyor.Kirmizi et ise kollesterolü yükseltiyor.Bunun icin diyorumki:Balik yiyin sihhatli kalin.

g.guray
13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 14:55

Sevil Ege kardeşim resmi bile ağzımı sulandırdı ama yanına 1 duble de rakı iyi gider.  Bizde her hafta en az 1 genelde 2 gün balık yenir. Yanında da bu aralar ben (reklam olmasın) Mercan Rakısını keyifle içiyorum.  Zaten İzmir Karşıyaka'da oturup da balık yememe gibi bir şansınız yok özellikle Bostanlı'da kebapçılar, kumrucuların bile bir çoğu dükkanlarını balık pişiricisine çevirdi. İşin güzel yanı da her bütçeye uygun balık yenebilecek yerler açıldı. Kişi başına 6 -7 milyona da salatasından içeceğine balık yiyebilirsiniz 100 milyona da. Yeterki canınız balık istesin.
Bu arada balık mevsimleri hakkında bilgi veren arkadaşa küçük bir ek. Balık yumurtlama döneminde yenmemelidir. Çünkü herşeyden önce nesillerini sürdürebilmelerine izin vermek gerekir. ama onun yanında da yumurtlama dönemi balık eti gevşek olur ve gevşek etli balığın tadı güzel olma.



Sedat
13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 16:27

Galiba balik yemeyen tek üye benim burda ^^ baligin tadi her ne kadar da güzel olsa kokusundan nefret ediyorum... bu yüzden uzun zamandir balik yemiyorum

Halil
13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 16:57

Haftada en az uc kez yeriz balik. Oglen aralari bol bol yedigim ekmek arasi ton baligini saymiyorum tabi. Kucuk baliklar tercihimdir. Barbun, hamsi, sardalya favorilerimdir.
Buyuklerden Mercani tek gecerim. Istakoz, midye, istiridye, herturlu bortu bocek, kisaca denizden babam ciksa yerim.
Balik oyle kuru kuru yenmez, yanindada en az bir ufak parlatirim.  
Ayrica kucuk bir teknemiz var, ozellikle ilk ve sonbaharda kundu aciklarina, sican adasi etrafina balik avina gideriz. Baliklari yemek icin kiyiya gitmeyi beklemeden, aninda goruntu mangala atar akabinde mideye indiririz.


Tunc

13 yıl önce - Pzr 27 Ksm 2005, 17:42

Guzel balik yakalarim (firsatimi buldukca kendi baligimi kendim tutarim) Guzel balik pisiririm... Birde guzel, Guzel balik yerim...
Buyuk veya Kucuk balik ayirt etmem. Hamsi birinci tercigimdir.. Cok cesitli Hamsi yemeklerini ve diger baliklari bilirim, Kilcikli ve temizlenmesi zahmet veren baliklar ile pek ugrasmak istemem.  



sayfa 2
« önceki   123 ... 116117118   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET