Ana Sayfa 915 bin Türkiye Fotoğrafı
Ankara'da nerede ne yenir, nerelere gidilir?
« önceki   123 ... 111213 ... 212223   sonraki »
Ana Sayfa -> ANKARA - Haberler ve Sohbet
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ufuk06
3 yıl önce - Cum 22 Tem 2011, 23:58

NTV'nin Gurmesi Vedat Milor'un Ankara'da geldiği restoranlar:

Boğaziçi Lokantası

http://www.vedatmilor.com/TadıDamağımda/Ankara/Bo ...ntası.aspx


Kalbur

http://www.vedatmilor.com/TadıDamağımda/Ankara/Kalbur.aspx


Tavacı Recep

http://www.vedatmilor.com/TadıDamağımda/Ankara/TavacıRecep.aspx


Trilye

http://www.vedatmilor.com/TadıDamağımda/Ankara/Trilye.aspx


Benim yorumuma gelecek olursak. Boğaziçi Lokantası bence süper bir lokantadır. Ankara'nın meşhur yemeği Ankara Tava'yı burada bulabiliriz. Yemek çeşitliliği fazladır. Kaliteli yemek ve müşteri memnuniyeti açısından gayet iyi bir lokantadır. Kesinlikle tavsiyemdir. Diğerlerini bilmediğimden Boğaziçi hakkında yorum yaptım sadece. Ayrıca bu lokanta Bülent Ecevit'in uğrak mekanlarındanmış. Şu an da ise Rahşan Ecevit'in yine uğrak olarak gittiği lokantalardandır.


syigit1
3 yıl önce - Cmt 23 Tem 2011, 00:00

Et meraklıları Arjantin Caddesindeki "Günaydın"a gidebilirler. Sanırım Ankara'daki ilk ve tek "steak house".

ufuk06
3 yıl önce - Cmt 23 Tem 2011, 00:04

Bir de İvedik OSB'de Ostim Mesleki Eğitim Merkezi karşısında Efendi Konağı var. Hafta içi hergün kuzu tandır yapıyorlar süper lezzetli kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca yine orada hergün testi kebap bulabilirsiniz. Testide kebapı yapıp getiriyorlar gözünüzün önünde kırıp tabağa boşaltıyorlar. Lezzeti gerçekten güzel. Ambiansa gelince, gerçekten harika bir ambiansı var.

Web Adresi: www.efendikonagi.com

Not: Burası Melih Gökçek'in uğrak lokantalarından birisiymiş. Cemil Çiçek ve Umut Oran da bu mekana uğramışlar.


ufuk06
3 yıl önce - Prş 28 Tem 2011, 02:07

Ankara’da bir klasik: Tavacı Recep Usta

Ankara’da da 10. yılını tamamlayan Tavacı Recep Usta, özel etleri ile Başkentlilerin beğenisini topluyor. 1978’de Diyarbakır’da hizmet vermeye başlayan Tavacı Recep Usta, dört yıldır Park Vadi’de Ankaralılarla buluşuyor. Bin 200 kişiyi ağırlayabilen mekanda iş yemekleri için özel alanlar da mevcut.

Kullanılan etlerin özel olarak Diyarbakır’dan geldiğini belirten Recep Usta’nın kardeşi, işletmeci Zeki Budak, “Kullandığımız etler süt kuzusu eti. Yemeklerimiz hergün sabah erken saatlerde taze olarak yapılıyor” dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 29 Ağustos’ta Bursa’ya şube açmaya hazırlanan ve yemeklerinin sırrını asla söylemeyen Tavacı Recep Usta, Park Vadi’de bulunan şubesinde hafta içi günde yaklaşık 800, hafta sonu ise bin, bin 200 kişiyi ağırlıyor. Bu sayıya rağmen müşterileri ile tek tek ilgilenen Budak, gelen müşterilerin bu ilgiye alıştıklarını, bunu beklediklerini ve gösterilen bu ilgiden mutlu olduklarını söyledi.
Restorana belli bir kesimin geldiğini ve zorlandığı hiçbir müşterisinin olmadığını vurgulayan Budak, gelen misafirler ve seçtikleri yemeklerle ilgili olarak şunları söyledi:

“Buraya gelen belli bir kesim var. Bürokratlar, elçilikler, Arap Konsoloslar, Amerika Konsolosluğu dahil herkes geliyor. Gelenler en çok et tercih ediyor. Daha çok saç tava ve kaburga dolma, bazen de gerdan tava ya da ızgara çeşitlerini tercih ediyorlar. Yemek sonrası mırra ikram ediyoruz. Mırra yemek sonrası hazmı kolaylaştırıyor. Yabancılar mırrayı değişik ve komik bulup çok beğeniyorlar.”

Kaynak: Hürriyet

Tavacı Recep Usta'nın yemeklerinin tadını merak ediyorum. Bir gün gideceğim.


fatih engin
3 yıl önce - Prş 28 Tem 2011, 11:57

Alıntı:
Et meraklıları Arjantin Caddesindeki "Günaydın"a gidebilirler. Sanırım Ankara'daki ilk ve tek "steak house"


bu ifadenin düzeltilmesi gerekiyor (Big Chefs gibi bir ankara markası da mı unutulur!!!), şimdi şuraya 10 tane yazabilirim ama en sevdiklerimden birini öneriyorum
Panora'daki Bucha


ufuk06
3 yıl önce - Prş 11 Ağu 2011, 11:20

Tecrübelerini televizyon ekranlarına taşıyor

Balık denince Ankara’da akla ilk gelen restoranlardan Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, televizyon dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. Üzmez,’in Başak Temel’le birlikte hazırladığı ve Eylül ayında TRT HD kanalında yayınlanacak “Balık Ankara’da Yenir” isimli program ünlü isimleri ağırlayacak.

Ankara denizi olmamasına rağmen Türkiye’nin en ünlü balık restoranlarından birine ev sahipliği yapıyor. Süreyya Üzmez’in sahibi olduğu Trilye Restoran’ın ünü ülke sınırlarını çoktan aştı. Haftanın her günü yer bulmanın neredeyse imkansız olduğu restoranın müdavimleri arasında bir çok ünlü isim bulunuyor. Bakanlar, üst düzey askeri yetkililer, yabancı misyon görevlilerine rastlamak mümkün.

Ünlü isimler

Restoranın bu başarısında ise en büyük pay sahibi Süreyya Üzmez. Deniz mahsulleri konusunda oldukça bilgili olan Üzmez, tüm müşterilerle yakından ilgileniyor. Uzun bir süredir restoranıyla birlikte hizmet veren Üzmez, tecrübelerini televizyon ekranlarına taşımaya hazırlanıyor.

Süreyya Üzmez, TRT HD kanalında Eylül ayında yayınlanacak olan “Balık Ankara’da Yenir” isimli programıyla her hafta ünlü bir ismi ağırlayacak. İlk programın konuğu ise usta tiyatrocu Haldun Dormen. Programın konuk listesinde Cem Yılmaz, Ajda Pekkan, Ömür Gedik gibi isimler bulunuyor. Program hazırlıkları için yaklaşık iki aydır tüm Ege sahillerini gezdiklerini ve çekim yaptıklarını anlatan Üzmez, her bölümde ayrı bir deniz ürününü ele alacaklarını ve onunla ilgili sohbet edeceklerini söyledi.

Restoran sahibi Üzmez, Ankara’da balığa olan ilginin artmasına rağmen, Türkiye genelinde bir düşüş yaşandığını ve programla balık sektörüne katkı sağlayabileceklerine inandığını söyledi. En iyi balığın Ankara’da yendiğinin altını çizen Üzmez, “Bütün canlılarda ölüm sertliği olur. Öldüğü anda kasları sertleşir. Vücuttaki kasların yumuşaması için en az altı saat geçmesi gerekir. Bu yüzden en taze değil ama en iyi balık Ankara’da yenir. Çünkü denizden tutulup, Ankara’ya gelene kadar en az altı saat geçiyor” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Vedat Milor da uğramıştı bu restorana. Artık ünü daha da artar.


kemal yusuf
3 yıl önce - Prş 11 Ağu 2011, 15:39
cartlak kebabı


Ankara da ciğer yenebilecek tek adres kızılay konur sokak daki surtkent piknik dir. Mekan küçük ancak saklı kalmış bir lezzeti orada bulabilirsiniz

Murat UZUN

3 yıl önce - Prş 11 Ağu 2011, 15:43

Alıntı:
Ankara da ciğer yenebilecek tek adres kızılay konur sokak daki surtkent piknik dir. Mekan küçük ancak saklı kalmış bir lezzeti orada bulabilirsiniz


Üyemizin ilk mesajı umarım reklam kokan bir hareket değildir!


ceyhunatuf
3 yıl önce - Prş 11 Ağu 2011, 16:21

Alıntı:
Üyemizin ilk mesajı umarım reklam kokan bir hareket değildir!


evet kesin reklamdır adam 3 ay önce üye olmuş şimdi de reklam yapmış. Sitede ki ilk mesajını bu konuya bilgisi çerçevesinde yazmış olmamaz mı. Hemen bu kanıya nasıl varıyosunuz anlamıyorum. Zaten halkın yarısı sürekli teori üretmekle meşgul.

Adam mekanın ismini bile yanlış yazmış Surkent olacak. Ayrıca oldukça bilindik ve meşhur biyerdir. sizin burdan ankara hakkında fikir sahibi olmadığınızı anlıyabiliyorum.

Cartlak kebabı yemek isteyenlere tavsiyedir Konur sokakta.


Murat UZUN

3 yıl önce - Prş 11 Ağu 2011, 19:19

Alıntı:
evet kesin reklamdır adam 3 ay önce üye olmuş şimdi de reklam yapmış. Sitede ki ilk mesajını bu konuya bilgisi çerçevesinde yazmış olmamaz mı. Hemen bu kanıya nasıl varıyosunuz anlamıyorum. Zaten halkın yarısı sürekli teori üretmekle meşgul.

Adam mekanın ismini bile yanlış yazmış Surkent olacak. Ayrıca oldukça bilindik ve meşhur biyerdir. sizin burdan ankara hakkında fikir sahibi olmadığınızı anlıyabiliyorum.

Cartlak kebabı yemek isteyenlere tavsiyedir Konur sokakta.

Kesin bir ifade kullanmadım zaten umarım yazdım madem sende tavsiye ettin denenebilir


cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
Ana Sayfa -> ANKARA - Haberler ve Sohbet