Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Mardin ikinci Kudus Olabilir mi?
Evet 36.2%  36.2%  [34]
Hayir 48.9%  48.9%  [46]
Bilmiyorum 14.9%  14.9%  [14]
Toplam Oy : 94

Ata-kan
17 yıl önce - Pzr 13 Ksm 2005, 06:03
Mardin ikinci Kudüs olabilir mi?

Bu konuda ne dusunuyorsunuz arkadaslar? Cok yonlu bi restarasyon ve altyapi calismalari ile, Mardin'i ikinci bir Kudus haline getirebilir miyiz?

Iste size Kudus'ten resimler:
Bakınız:Fotograf Yükleme Kuralları
4-Türkiye ile alâkasız yerlerin fotoğraflarını görmek istemiyoruz.
Fotoğraflar sitemizin adına lâyık olsun.
SelenE

SIMDILIK BU KADAR YETER HERHALDE.
MARDIN RESIMLERI ICIN:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=3564

Metin Arslan

17 yıl önce - Pts 14 Ksm 2005, 23:44

Gitmek isteyipte gidemediğim bir şehir Mardin. Fotoğraflardan tanıdığım Mardin'in mimarı yapısına hayran oluyorum. Sanki insanı masal dünyasına çekiyor.

gurolb

17 yıl önce - Pts 14 Ksm 2005, 23:57

Bence cok guzel bir baslik bu. Ayrica resimleri koyan ve basligi acan arkadasa negatif puan vereni cok merak ediyorum. Maden aciklama eksik, sen ekle!!!

Ben mardinde uc sene yasadim ve mardine hayranim. Sadece mimarisi ile degisik insanlari ile (3 dinden) cok guzel bir sehir mardin. Bence mardin'e sit kenti unvani kazandirilmali.... ne desem bos, bir ulkede bu kadar guzellik bu kadar tarih varken mardine ne zaman sira gelir bilmiyorum. Bu sehir amerikada olsa komple ustunu kapatip muze yaparlar (ciddiyim )

Okan

17 yıl önce - Sal 15 Ksm 2005, 00:43

Kudus fotolarinin ustune WoWTUrkey logosu olmamis.

Ayni hatayi bende yapmistim zamaninda, daha sonra logosuz foto ekleme secenegi eklendi foruma.

Hatasiz kul olmaz.

Sina

17 yıl önce - Sal 15 Ksm 2005, 00:52

Yahu Mardin neden ikinci bir Kudüs olsunki! Ne gerek var, bu mantık yeri geliyor şöyle de işliyor, ikinci bir Tarkan, ikinci bir Ara Güler vesaire... Neden taklit neden bu özentili durum?

Mardin'i Kudüsle yarıştırmak yada eş koşmak garip olur. Kudüs'ün inanç sembolleri taşıdığı ve kutsal olduğu, oraya ele geçirmek için nelerin yapıldığı ve en çok arzulanan şehir olduğu aşikar. Mardin'in böyle bir gizemli yönü yok malesef. Ama Mardin'in de kendine has güzellikleri var. Hem de buraya yaz yaz bitmez.

Ne zaman bir mekanımızı kendine has güzellikleriyle tanıtmayı başarırsek o zaman doğru tanıtımı yapmış olacağız. Yoksa benzetmelerle yabancıların "unique" dediği Türkçesi "yegane, tek" olma durumundan uzaklaşıp, her zaman ikinci bir seçenek olarak kalır.

Ata-kan
17 yıl önce - Çrş 16 Ksm 2005, 09:02

Alıntı:
Yahu Mardin neden ikinci bir Kudüs olsunki! Ne gerek var, bu mantık yeri geliyor şöyle de işliyor, ikinci bir Tarkan, ikinci bir Ara Güler vesaire... Neden taklit neden bu özentili durum?

Mardin'i Kudüsle yarıştırmak yada eş koşmak garip olur. Kudüs'ün inanç sembolleri taşıdığı ve kutsal olduğu, oraya ele geçirmek için nelerin yapıldığı ve en çok arzulanan şehir olduğu aşikar. Mardin'in böyle bir gizemli yönü yok malesef. Ama Mardin'in de kendine has güzellikleri var. Hem de buraya yaz yaz bitmez.

Ne zaman bir mekanımızı kendine has güzellikleriyle tanıtmayı başarırsek o zaman doğru tanıtımı yapmış olacağız. Yoksa benzetmelerle yabancıların "unique" dediği Türkçesi "yegane, tek" olma durumundan uzaklaşıp, her zaman ikinci bir seçenek olarak kalır.

sina sanirim beni yanlis anladin.
Ben din yonu ile bakmamistim olaya. Tamamen mimari anlamda bakmisitm.Kudus tamamen tastan bir sehir mardin gibi. Sokaklar arasinda gezerken insan buyuleniyor.Mardin'de yalniz 15-20 binayi ancak el yuzune cikartabiliriz. Geriye kalan yapilar kirik dokuk, berbat halde. Ama inaniyorum ki, restarasyon ve altyapi calismalari daha bir guzellik kazandirabilir sehre..[/quote]

ozlemh
17 yıl önce - Prş 24 Ksm 2005, 21:04

Mardin Mezopotomya kültürünü yansıtıyor ve kendi başına özgün bir yapısı var.
Kudüs'ün en yakın düşen Antakya'dır ülkemizde, üstelik o kadar kana da bulanmamıştır. Dinlerarası diyalog ve hoş görünün kalesidir. Mutfağı da cabası.

Cebrail ÖZDEMİR

14 yıl önce - Cum 29 May 2009, 21:26
mardin kudüs

TÜRKİYE'NİN KUDÜSÜ MARDİNDİR.

(+)

(+)

f.saylam
14 yıl önce - Sal 09 Hzr 2009, 20:03
Mardin

Mardin"in Derik Ilcesinde bulunan Kuscu Krateri nden Dunyada 9 tane varmis.
Dogal Miraslarimizdan haberim yok,yabanci uyruklu Insanlardan ogrendim,utanmamak elde degil.

Hüseyin Cumhur

14 yıl önce - Sal 09 Hzr 2009, 20:18

Alıntı:
TÜRKİYE'NİN KUDÜSÜ MARDİNDİR.

Yok artık, daha neler. Mardin kendi olmak varken neden Kudüs'le boy ölçüşmeye ya da yerine geçmeye çalışıyor ki?
Bunu yazan Kudüs'ün gerçekten nasıl bir geçmişe sahip olduğunu biliyor mu, yoksa sadece bir tek dinin kenti olarak mı değerlendiriyor?
Mardin Mardin'dir ve bu ülkenin eşsiz güzellikte bir yeridir. Hem de tarihinin, coğrafyasının, kültürünün en önemlisi de insanlarının yerine başkalarının konamayacağı kutsal bir beldedir.

sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET