Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Kac Lisan Biliyorsunuz ?
1 (Türkce) 20.5%  20.5%  [15]
2 32.9%  32.9%  [24]
3 28.8%  28.8%  [21]
4 ve üstü 17.8%  17.8%  [13]
Toplam Oy : 73

Metin Arslan

17 yıl önce - Pts 07 Ksm 2005, 23:14
Yabancı dil öğrenme kampanyası başlatalım

Wow içinde yabancı dil öğrenmek için çok güzel imkanlarımız vardır. Nasıl diye sorarsanız. Cevabı gayet açık.
    ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, Japonya gibi ülkelerde bir çok wow üyesi arkadaşımız vardır. Bu bizim için çok büyük bir nimettir.  Pratiğimizi geliştirmek için bir çok Mektup(E-mail) arkadaşımız vardır. Anlamadığımız konularda seve seve yardımcı olacaklardir.
   Wow bir fotoğraf cennetidir. Duyarlı davranılırsa bir kültür cenneti de olacaktir. Bir cok forumda olmayan ilkleri baslatabiliriz.
   Almanca öğrenmek için çok faydalı olacağını inandığım bir link vereceğim bu gün. Bu linkte hem Almanca günlük konuşmaları dinleyebilir, hemde gramer yapısını (PDF) olarak inceleyebilirsiniz. Acele etmeden programlı bir şekilde çalışırsanız verimli sonuçlar alacağınızı inanıyorum. Aslında bu gibi çok faydalı konular için önemli konular başlığı altında forum açılsa çok faydalı olur. Birçok wow üyesi üniversiteli gencimiz var. Bu günün şartlarında üniversite bitirmek yetmiyor. Hayat mücadelesinde kendimizi bir çok konuda yetiştirmemiz gerekiyor. Dil öğrenmekte bunların başında geliyor.
   Bu forum sadece Alman dili için değil diğer diller içinde geçerlidir. Bu konunun linkler başlığı altına gönderilmemesini Denetçi arkadaşlardan önemle rica ediyorum.
   Bu günlük bir haber değildir. Haberlerden çok daha önemlidir. Bu gibi konuların üst sıralarda sabit bir vaziyette kalması için bir şeyler yapılmalıdır.

Alman diline ilgi duyanlar şu linke bir göz atsın. Daha sonra bir çok link yazmaya çalışacağım.
http://www2.dw-world.de/turkish/deutschkurs/dwn/
Bir başka site
http://www.deutsch-lernen.com/FAQ_dt.htm

Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki çocuklarız için masal, hikaye deposu bir site. Ayrıca yetişkinlerde faydalanabilir.
http://www.lesekorb.de/index.asp

Diğer diller hakkında da önemli bilgiler verecek arkadaşlarımın katkısını bekliyorum. Mesela benim İngilizce bilgim yok. Okula giden kızım zayıf not aldı. Bir çok dersinde yardımcı oluyorum ama İngilizce de olamıyorum. Çocuklar için İngilizce dersi veren bir site aradım bulamadım. Bilgi paylaşılırsa güzel olacağını inandığım için bunu da buraya yazıyorum. Belki sizin bildiğiniz bir link vardır.

En son Metin Arslan tarafından Sal 08 Ksm 2005, 00:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi

Patron
17 yıl önce - Pts 07 Ksm 2005, 23:32

Yabancı dil kampanyası başlatalım, Türkçe bilmeyen Türk vatandaşı kalmasın!

Okan

17 yıl önce - Pts 07 Ksm 2005, 23:49

Sitenin amacini acan bir kampanya olur.

Hani Yabancilara Turkce ogretme kampanyasi acalim desen o az bucuk daha uyar siteye bence. Daha uyar ama o bile sitenin amacini acar, baska ozel bir sitesi olmasi lazim, var zaten cesitli siteler o hizmeti veren.

Zaten Anket sonuclarindan da anlasilacagi gibi yabanci dil bilenlerin yuzdesi bayagi yuksek ulkemizde, diger ulkelerle kiyaslarsaniz.

Hollanda, Belcika ve Isvicre gibi ulkelerde konumlari ve tarihleri dolayisiyle yabanci dil bilme yuzdesi yuksektir tahminen.

Ulkemizde yabanci dil ogrenme kampanyasi/furyasi senelerdir devam etmektedir zaten, bakiniz Limasollu Naci, Anadolu Liseleri, Ozel Kolejler, Yurt Disinda Dil kurslari, Turizme acilan yorelerimiz, Gurbetcilerimiz, bir cok ulkeyle olan sinirlarimiz, ulkemizde konusulan Turkce'den farkli diller, her sene dilimize sokulan yuzlerce yabanci sozcuk, yabanci dillerde firma isimleri, futbol takimi teknik direktorlerinin her hafta cevrilen basin toplantilari  vs.

Yanlis anlasilmasin, yabanci dil ogrenmek kotu bir sey degildir ama Turkiye'de bu konuda kampanyalar acilmasina gerek ve ihtiyac yoktur, ogrenmek isteyen ogrenir zaten, belli basli dillerin kaynaklari hem internette hem kitapcilarda kolayca bulunur.

Harbiden yabanci dille ilgili bir kampanya baslatilacaksa, Turkce metinlerin belli basli yabanci dillere cevrilmesi gibi bir kampanya daha isabetli olur. Asil kampanyaya gereksinimi olan bence budur. Bazen ben kendim yarim yamalak ya da alelacele (vakit darligindan) ceviririm bazi metinleri Ingilizce'ye burada Amerika'daki tanidiklarla paylasabilmek icin. Ornegin sarki sozleri, siirler, fikralar . Roman falan cevirmeye vaktimiz olmuyor pek.

Metin Arslan

17 yıl önce - Pts 07 Ksm 2005, 23:53

Sende haklısın Burç. Önceden klavyem Türkçe olmadığı için bir çok hata yapıyordum. Senin başka bir forum konusunda verdiğin link sayesinde bunları düzelttim. Yüzde 90 başarılı vermiş olduğun link. Sana ayrıca teşekkür ederim. Belki başka arkadaşlara lazım olur. Türkçe karakterleri yazmak için.
http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/deascii.html
Türkçe konusunda da kampanya açılabilir. Bundan bende dahil bir çok arkadaş faydalanır. Dil konusunda tek hatalı millet biz değiliz. Diğer ülkelerdeki insanlarda kendi dillerini tam bilmiyor. Bizim tek eksiğimiz okuma alışkanlığımız yok. Spor sayfaları olsa A dan Z ye biliriz.

Patron
17 yıl önce - Sal 08 Ksm 2005, 00:02

Senin Türkçende sorun yok Metin...

Sanıyorum epostama gelen şu mesaj buraya uygun olacak :

Alıntı:
 "Dabülü" nedir?

Aslinda "Dabülü", tüm özelliklerini kaybetmekte olan bir ulusun, çagdaslasmak adina herseyini (namusunu, malini, ülkesini) yitirme yolunda, "The Marmara" ile basladigi yolda, basin ve yayin yardimiyla ulastigi önemli bir basamagin simgesidir.
Komik degil, aglanmasi gereken bir olaydir...

Olay aslinda basit bir Adres kodlamadan kaynaklanir..

Gönderici telefonla adres sorar.
Santral "Hürriyet Medya Towers" seklinde yanitlar.
Towers'i anlayamaz ve santral anlamasi için kodlar ve mektup zarfi ekteki gibi gelir.

T              O           W        E         R        S
Trabzon,  Ordu,  dabülü,   Edirne,  Rize,  Sivas

Metin Arslan

17 yıl önce - Sal 08 Ksm 2005, 00:14

Google, Alta-Vista gibi sitelerde Cince de dahil çeviri yapmak mümkün. Ne yazık ki Türkçe bunlara dahil değil. Dahil olmamamızda hatalı olan kim acaba. Bizim dilimizin yapısı uygun değil desek nasıl oluyorda Cince uygun oluyor. Bu çeviri sistemini her ülke kendisi mi yapıyor. Bunu çok merak ediyorum dogrusu.

Gökhan Gök

17 yıl önce - Sal 08 Ksm 2005, 00:58

Yeni dil ögrenmek isteyenlere, tavsiyem Devamliliktir,  Örnek verecek olursam
Hangi dili ögrenmek istiyorsaniz mesela Ispanyolca diyelim,  her gun devamli bir sekilde Ispanyolca muzik dinleyin , Ispanyol televizyon kanallari izleyin, ispanyolca kitaplari okumya calisin, Yilmayin biraz Sapredin Anlamasaniz bile Dinlemeye izlemeye Okumaya devam edin,Birde elinizde Turkce/Ispanyolca cevirmils sözluk olsun  belki 1 ay belkide 2ay belkide daha kisa bir zaman icinde Yeni dil ögrendiginizin farkina varacaksiniz

Nasil mi,  Biz farkina varmasak bile Beynimiz Devamli duydugu kelimeleri sözleri beynimize kaydeder,

Mesela ben ilgilizceyi kendim ögrendim ne kursuna gittim nede okulda ingilizce okudum
Buda devalmi ingilizce muzik ve ingilizce kanallari izleyerek oldu, cocukluk zamanimda The Cildirens Cahanell i cok izlerdim, Super bir ingilizcem yok ama Ingilizce konusan insanlari rahat bir sekilde anlayip konusa biliyorum

Isvecde orta okul yillarinda da sinfimizin cogu turk ögrencisiydi ve arkadas gurupumuzun icin de de bir tane Eritiyali arkadas vardi, Bu eritiyali arkadas biz Turklerle arkadaslik ederek Turkce ögrendi, simdi Sakir Sakir Turkce konusuyor, ve hatta hic kagit kalem kullanmadan Turkceyi ögrendi

Bence dil ögrenmenin puf noktasi Devamliliktir

Ayrica Isvecce ögrenmek isteyen arkadaslara yardim edebilirim
Isvecce ögrenen bir insan rahat bir sekilde Norvecli ve Danimarkaliylada konusabilir
Yanliz biraz dikatli dinlemesi gerek sife ve ses tonlari ayri oldugu icin

En son Gökhan Gök tarafından Sal 08 Ksm 2005, 01:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi

Mesut_istanblue
17 yıl önce - Sal 08 Ksm 2005, 01:19

Alıntı:
Yeni dil ögrenmek isteyenlere, tavsiyem Devamliliktir

Kesinlikle doğru bir tespit... Tecrübeyle sabit..  

cenkkit.

17 yıl önce - Sal 08 Ksm 2005, 08:35

Bulundugunuz cevrenin de cok yarari oluyor. Ornegin Ingilizce ogrenmek istiyoruz. Bu dilin konusuldugu bir yerde gecici bir sure kalmak, bir cok ogrenme yolundan daha faydali olabiliyor. Pratik yapma ve duyma devamli olmak zorunda oluyor cunku.  

chrisdb
6 yıl önce - Çrş 19 Ekm 2016, 21:08
4 yaşında 7 dil konuşabilen küçük kız

[affınıza sığınarak çok eskilerden kalma bir konuyu hortlattım]

bu kız demek ki daha türkiye ye gelmeyen ruslardan ömrü vefa ederse buraya da gelip türkçe öğrenecektir...

sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET