Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4

Haftalık Tatil Artmalımı ?
Evet Artmalı 60.4%  60.4%  [29]
Hayır Artmamalı 37.5%  37.5%  [18]
Farketmez 2.1%  2.1%  [1]
Toplam Oy : 48

inanç09
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:24

İstihdamı arttırmazmı tabi tüm ülke pazartesi salı çarşamba perşembe çalışıp cuma cumartesi pazar tatil yapamaz bazı kesimlerde cuma cumartesi pazar çalışacak böylece istihdam'da artacak

Gelibolu 1734
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:28

Istihdami artiracagi icin desteklerim, ama sanayicilerin maliyeti artacagindan karliligi duser veya artan personel maliyetini fiyatlara yansitip enflasyonu yukseltirler.

Yalçın Karagöz
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:31

Küresel çevreler haftada 3 gün tatile karar verirse bizde mecbur uygularız.

Yurt Gökbörü
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:32

Senelerdir Cumartesi günleri yarım gün çalışmaktaydım. İki hafta önce Cumartesileri de tatil yapma kararı aldılar. İki haftadır haftada iki gün tatil olarak çalışıyoruz. Bundan sonra da inşallah bu şekilde devam edecek. Cumartesi yarım gün çalışmak tüm günün ziyan olmasına sebep oluyordu. Şimdi daha iyi oldu. Tabi bunun karşılığında hafta içi 1'er saat fazla çalışıyoruz ama haftalık toplam 45 saat zorunluluğu olduğu için yapacak bir şey yok.

inanç09
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:32

Alıntı:
Istihdami artiracagi icin desteklerim, ama sanayicilerin maliyeti artacagindan karliligi duser veya artan personel maliyetini fiyatlara yansitip enflasyonu yukseltirler.

Zenginlerin zenginliklerinden bir parça ödün vermelerinin zamanı gelmedi mi

ffamer
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:36

Bu öneri hangi kesimden çıkıyor?
Isverenden mi işçi kesimlerinden mi?
Bence işveren kesiminden.
Neden peki?
Görünürde sunulanin arkasında acaba
saatlik ücret ve esnek çalışma ve sigorta sisteminin yeniden ele alınması gibi şeyler mi var?

Biray Mühendislik

2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:42

Saçmalığı açıklayayım. Muhtemelen siz bizim gibi 6 gün calismitorsunuz. Hatta bizim gibi 7 ye kadar değil 5 e kadar denen sistemde 4 TE işi bırakıyorsun ve muhtemelen herşeyi garanti altindaki memur sınıfındasiniz. Siz tatil yapacaksiniz yani keyif catacaksiniz ama sizden hizmet alanları düşündüğünüz yok. Bakın ben mühendisim. Ama bir memura göre şöyle calisiyorum. Siz eve 7 de geliyorsunuz diye ben sizinle 7 den sonra gorusebiliyorim. Siz cumartesi pazar tatilsiniz diye ben sizinle bugünler çalışabiliyorum. Yani siz tatil yapacaksiniz. Biz o zaman çalışacağız. Yani siz lord siniz zavallisiniz acsiniz ama biz çok kazanıyoruz. Tatil yapın ama o zaman saatlik çalışma gelsin. 25 saat çalışan onkadar maaş alsın 50 saat çalışan o kadar alsın. Mümkünse hiç çalışmayın.maasiniza iki yılda %200 zam isteyin, biz sağlıkçılar mühendisler nöbet tutalım. Herşeyden sorumlu olalım. Ama mağdur siz olun. Mağazalarda 5 de kapansın. Mağazalar da hastaneler de yani herkes çalışmasın razimisiniz. Rabbena hep bana.

ffamer
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:47

Sn. Biray Muhendislik, bir de esnafın halini düşünün. Bir ara esnaf iken en yakınımın düğününe ancak yarım saat katilabilmistim.

Biray Mühendislik

2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:54

Yok kardeşim esnafı kimse düşünmez. 45 yıldır cumartesi çalışırım. Pazar günü ister insanlar. Dün gece 80 km ötedeki Foça da aksam 7_9 arası keşfe cagirildik. Yani millet bana tatil lazim ama geri kalan bana hizmet etmeye devam etsin derdin de. Ha şöyle olur. 45 saat çalışan 9000 alır. Ben 3 gün gelicem diyen 4000 maaş alır. SSK nin da sadece çalışma saatlerine göre düzenlenmesi lazım. Yani çalışılmayan gün için ssknl primi de olmaması lazım. Yılda 365 gün var sen bunun 180 günü tatil yapmak istiyorsan, karşılığını da ona göre alırsın. Yarın 4 gün tatil konusu çıkar, o zaman da resmi tatillerin karşılaştırması gerekmez mi. Avrupa'da yılda ne kadar tatil izin var biz de ne kadar. Tembel milletiz. Nokta babamızdan dedemizden bişey almamisuz. Avrupa'ya bakıyoruz yine.

inanç09
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 09:55

Düşüncelerinize saygılıyım ama bence abartıyorsunuz benimde yaşım 44 sağlık sorunlarım var öğlen yemeğinden işyerime dönerken yolda bayılacak gibi hissettiğim oluyor pharmaton aldım belki o iyi gelir ayrıca akşam 21:00'de uykum geliyor iş yerimde günde yüzlerce insanla görüştüğüm oluyor buda zihinsel bir yorgunluğa sebep oluyor Dünya'da örneği olan bir sistem demekki dünyada makul bulmuş biz şimdi tartışalım belki yıllar içinde olur belkide olmaz ayrıca bu ülkede kimse durduk yerde %200 zam istemez ama çalıştığım yerde büyük çay 5 liradan 8 liraya çıktı çaya bile yeni %60 zam yapıldı tabi ki bu durumda bizimde zam isteme hakkımız doğuyor refah herkesin hakkı sedece mühendislik okuyanların değil ama mühendislik okuyanlarda hakkını almalı tabi daha üst segment araçlara binmeli daha büyük evlerde oturmalı herkes hakkını almalı tabi gerek okul yıllarında gerekse çalışma hayatında döktüğü emeğin karşılığını almalı

sayfa 4
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET