sayfa 2  |
Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? |
Çok gezen |

|
60.0% |
[12] |
Çok okuyan |

|
40.0% |
[8] |
|
Toplam Oy : 20 |
|
 |
MeteHan!
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 12:12
Gezmek gereksizdir demiyorum zaten, gezerek öğrenilmez diyorum ya da kısıtlı bir öğrenme olur. Yoksa gezmek masraflı olsa da daha keyiflidir. Gerçi bu da göreceli, kitap okumak ta büyük keyif
|
 |
Harun Küçük
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 12:17
Çok okuyan daha çok bilir. Gezmek için gittiğin bir yer hakkın da bile öncesinde bir araştırma yaparsın. Gezmek sana fizik, kimya, biyoloji, psikoloji, matematik, felsefe, mühendislik vs öğretmez.
Gezerek gördüğün şeyleri bile bilgin ve dünya görüşün ile yorumlarsın. Bilgi ve dünya görüşü edinmek için de okumak şart. Yani gördüğün şeyleri anlamlandırma da bile önce okuman gerek. Tabi gezmekte insana bilgi öğretir ama okumak kadar değil.
Çeşitli sebepler dolayısı ile veriye ulaşmanın, okuma yazma öğrenmenin daha zor olduğu eski dönemleri düşünürsek belki o zamanlar için gezerek birşey öğrenme daha işlevsel olabilir ama günümüz de buna pek gerek yok.
|
 |
osman yörükoğlu
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 15:50
Alıntı: |
Şimdi ben Çanakkale Savaşlarını Gelibolu'yu gezerek mi daha iyi anlarım yoksa okuyarak mı?
Gezerek bilmek %10 ise okuyarak bilmek % 90 bence
|
Gezerek yaşayarak oraları dolaşarak görerek daha iyi anlarsın okuyarak savaşın şiddetini ne olduğunu o kadar hissedemezsin.
|
 |
MeteHan!
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 16:31
Bence okuyarak öğrenip gezerek görmek daha faydalı olur.
Halil İnalcık araştırmalarında edindiği bilgileri olayların geçtiği sahayı gezerek pekiştirirmiş.
|
 |
ccahit
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 16:34
Teorik ve pratik eğitim gibi...
İkiside elzem.
|
 |
MardarlıSS
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 16:40
Mağarada oturup herşeyi bilsen ne olacak ki
|
 |
Karaman Ahmet
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 17:56
Okumak teori, gezmek ve yerinde görmek pratik bilgi için önemli. Ikisi birbirini tamamlar.
Örnek vermek gerekirse, benim çocukluğum Konya'da, neyin ne olduğunun farkına varmadan, o tarihi alanların içinde geçti. Içinde yaşadığım tarihi değerleri anlamam için, belirli bir yaştan sonra onların üzerinde okumam gerektiğini anladım.
|
 |
ffamer
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 18:00
Neyi bilecegine göre değişebilir.
|
 |
Uğur ÖZ
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 18:09
Çok gezen bilseydi Acun Ilıcalı'nın karısı İlber Ortaylı'dan daha çok bilirdi
|
 |