sayfa 1  |
Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? |
Çok gezen |

|
60.0% |
[12] |
Çok okuyan |

|
40.0% |
[8] |
|
Toplam Oy : 20 |
|
 |
MeteHan!
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:21
Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?
Çok okuyan bilir bence.
Gezip gördüğün yerler hakkında önce kısa bir araştırma yapmadan öylece gezersen verimli bir tur olmaz.
Mesela Notre Dame de Paris katedralini geziyorsun ya da Çanakkale Şehitleri için Gelibolu'yu geziyorsun. Önce mekanın tarihi hakkında bilgi edinmen lazım ki gezdiğin yerleri daha iyi anla, yoksa boş boş taşa toprağa bakarsın.
|
 |
Ustura Faysal
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:37
Ülkemdeki 68 şehiri gezmiş birisi olarak diyorum ki, gezerken okuyan bilir
|
 |
MeteHan!
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:42
Sende Evliya Çelebi gibi gezmişsin maşallah
|
 |
Mete ÖZTÜRK
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:49
Ustura Faysal demiş ki: |
Ülkemdeki 68 şehiri gezmiş birisi olarak diyorum ki, gezerken okuyan bilir |
Gezmediğin 13 il hangileri hocam ?
|
 |
uA Kayseri1905
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:51
Bence ikisinden de ortaya karışık bir şekilde sadece okumakla hayat tecrübesi elde edemezsin
|
 |
osman yörükoğlu
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:51
Alıntı: |
Çok okuyan bilir bence. |
Bence çok gezen bilir gezen insan tecrübe edinir yerinde gözlemler ama olan olayları okuyarak o tecrübeyi edinemez.Okumak teknik konularda daha iyi.
|
 |
MeteHan!
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:53
Bence çok gezen bilir gezen insan tecrübe edinir yerinde gözlemler ama olan olayları okuyarak o tecrübeyi edinemez.Okumak teknik konularda daha iyi. |
Şimdi ben Çanakkale Savaşlarını Gelibolu'yu gezerek mi daha iyi anlarım yoksa okuyarak mı?
Gezerek bilmek %10 ise okuyarak bilmek % 90 bence
|
 |
Emin Bülent Serdar
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:57
Akademik bilgi edinmek istiyorsan okumaktan başka şansın yok. Sonuçta gezerek, ideal gaz yasasını öğrenemezsin. Okuman lazım.
|
 |
uA Kayseri1905
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 11:58
Yok tarihi elbet yaşayamazsın ama gidip görmek yine farklıdır sadece okumaktan ben ilk defa gittiğimde yanımızda rehber de vardı çok duygulanmıştım
Mesela Brezilyan favelaları hepimiz biliyoruzdur ama orayı görüp yaşamak çok adrenalinli olur muhtemelen
|
 |
Ustura Faysal
6 ay önce - Cum 25 Ksm 2022, 12:00
Sende Evliya Çelebi gibi gezmişsin maşallah
|
Zamanında iş gereği çok gezdik, ama gittiğimiz her yerde de fazladan 2-3 gün geçirdik.
Gezmediğin 13 il hangileri hocam ? |
Tek tek hepsini saymak zor ama gitmediğim yerler genelde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki şehirler ve haritada Ankara'dan ötede olan yerlerdir.
Şırnak, Hakkâri, Tunceli, Iğdır, Ardahan, Muş, Siirt, Kilis bunlara gitmedim. Diğer şehirler olarak Gümüşhane, Bayburt (sınırına kadar gittim ama şehri gezmedim) Sivas, Kahramanmaraş, Karaman.
Benim gezdiğim, daha doğrusu iş yaptığım dönemlerde özellikle doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirleri maalesef pek tekin değildi. Ama şimdi olsa hiç çekinmem Hakkari, Şırnak, Tunceli oralara bile giderim.
|
 |
sayfa 1  |