1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2 |
Kıyı Şeridinde Her Yer İl Olsun mu? |
Teklif makul olabilir destekliyorum. |

|
27.6% |
[8] |
Sen kafayı yemişsin, kimse benim şehrimi BÖLEMEZ! |

|
65.5% |
[19] |
Ben bilmem devlet böyükleri bilir. |

|
6.9% |
[2] |
|
Toplam Oy : 29 |
|
 |
ads 1940
4 ay önce - Çrş 23 Ksm 2022, 21:26
Alıntı: |
Akdeniz-Ege-Marmara kuşağında denize kuş uçuşu 50 Km mesafede bulunan nüfusu 100.000 üzerindeki her yerleşim yeri il yapılsın. |
O zaman ortalık İLden geçilmez ve o 100 binlik yere ortalama +5000 memur kadrosu atasan il yapılacak diğer yerlerle birlikte devasa bir memur kadrosu oluşur
İl Emniyet Müdürlüğü
İl Jandarma Müdürlüğü
İl Milli Eğitim Müdürlüğü
İl Sağlık Müdürlüğü
İl Nüfus Müdürlüğü
İl Müftülüğü
İl Turizm Müdürlüğü
İl Afet Müdürlüğü
Gençlik Spor İL müdürlüğü
vs vs bunlar gibi 30 yer daha yazarım buralara hep memur kadrosu lazım ha birde bu müdürlüklere arsa ve bina tahsis edilmesi gerek yani sözün özü bu bütçeye külliyen zarar demek.
|
 |
Sezer10
4 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 11:48
Sahilde yeteri kadar il var. Onun için yenilerine gerek yok. İl yapma kararı ihtiyaca ve konuma göre belirlenmeli.
|
 |
mfatih1905
4 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 14:16
Ondan sonra iller arası yemek, eşya, kültür mirası mevzuları, kavga dövüşler yeni gerilimler gesin demi güzel fikir başarılı
|
 |
Karaman Ahmet
4 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 14:36
Alıntı: |
Sahilde yeteri kadar il var. Onun için yenilerine gerek yok. İl yapma kararı ihtiyaca ve konuma göre belirlenmeli.
|
Antalya ve Mersin'in Akdeniz sahilindeki kıyısı 800 km den fazla.
Sence bu 800 km lık kıyıya iki il yeterli mi?
İl olmak ne demek?
İl olmak bir tek valilik ve kaymakamlık gibi idari bir yönetimin bir şehire gelmesi demek.
Şehir olmak ne demek?
Şehir olmak ise, bir yerleşim yerinin spor, kültürel, ulaşım ve eğitim bakımından orada yaşayan vatandaşlarına olanaklar sunmak demek.
Alanya belediyesini ele alırsak, eğitim açısından bakarsak, iki üniversite, spor faaliyetleri açısından bakarsak, profesyonel futbol liglerinde iki futbol takımı, ulaşım açısından bakarsak, kısa sürede bir milyon yolcu kapasitesini aşan bir havaalanı var. Alanya şu anda bazı büyükşehirlerden bile daha çok şehirleşmiş bir yerleşim birimi.
Şehirleşme açısından eksikleri olanlar il olmasın, tamam, fakat Alanya gibi Türkiye'nin illerinin yarısından daha çok şehirleşmiş, hatta şehirleşme bakımından Türkiye'nin bazı büyükşehirlerinden bile ileride olan, Alanya gibi ilçelerde göz ardı edilmesin.
|
 |
sayfa 2 |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|