Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 6

Kıyamet gününü göreceğinizi düşünüyormusunuz ?
Hayır Göreceğimi Hiç Düşünmedim 66.7%  66.7%  [34]
Bazen göreceğim hissine kapılıyorum 19.6%  19.6%  [10]
Evet hep göreceğimi düşündüm düşünüyorum 13.7%  13.7%  [7]
Toplam Oy : 51

Ali clarkkent
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:45

Alıntı:
Şunu demediğiniz için iknada zorlanıyorsunuz bence; büyük depremler kıyamet habercisidir ama
bu demek değildir ki büyük depremler sonunda illa ki kıyamet kopacak.
Yani büyük depremler kıyamet alametidir ama buradan kıyamet zorunlu olarak kopacak denemediği
için itirazlar yükseliyor bence. Ama şu denilmek isteniyorsa tamam; büyük depremler oluyorsa
kıyamet alametidir ama bu illaki kıyamet kopacak anlamına gelmeyebilir deniyorsa anlaşılır.
İlla ki büyük depremler kıyamet alametidir ve kıyamet bu depremlerle kopacaktır deniyorsa o zaman
1000 yıl önceki depremlerde neden kopmadı diye sorulsa yanlış soru mu sorulmuş olur.

Şüphesiz herşeyi layıkıyla bilen sadece ve sadece ALLAH' tır.

Habibim. Sana kıyametin zamanını soruyorlar. Onlara de ki: Onun zamanını ancak ve sadece Allah bilir.

Yani peygamberimiz de kıyametin ne zaman kopacağını bilmiyor. Allah Ona da zamanını bildirmemiş. Ama işaretlerini bildirmiş. Kıyamet depremlerden kopacak denmiyor zaten. Kıyamete yakın depremler çoğalacak diyor. Kıyamete yakın zinalar çoğalacak diyor. Günahlar açıktan işlenmeye başlanacak diyor.

Şimdi diyeceksin ki: Eskiden de zina vardı. Neden kıyamet kopmadı. Allah kıyameti koparmadı ama oranın halkını da helak etti. Şimdi Allah'ın peygamberimize miraç gecesi verdiği bir söz var. Senin ümmetini toplu helak etmeyeceğim sözü. Buna karşılık insanlar iyice azacak. Bunun sonucunda da toptan kıyamet günü ile tanışacağız. Tanışacağız derken biz değil. İnsanlık.

Gokhan Bayraktar
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 17:40

Alıntı:
Öbür dünyada görürsün var mıymış yok muymuş.

Ne alaka? Dinimizde "hadislere inan", "alametlere inan" diye şart mı var Osman yörükoğlu

Cahillik diz boyu. Mesajımda kıyameti değil alametleri inkar ediyorum. Hayatında eline kuran alıp okumayanlar sağda solda okudukları hadislerle gaza geliyor. Açık ve nettir benden duymuş olmayın ama Kuran'da kıyamet alameti geçmez. Kuranda açık olan Kiyametin ansızın geleceğidir.

Yazdığım mesajları okuyan cahiller de hemen inancsiz, ateist vs gibi saldırılarda bulunuyorlar Sizin gibilerden korksun İslam alemi

buğra_ay
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 17:47

Alıntı:
Duman çıkacak. Tüm dünyayı kaplayacak.
Deccal gelecek.
Ye'cüc ve Me'cüc denen kısa boylu insanlar çıkıp tüm dünyayı işgal edecekler.
Mehdi gelecek. Hz. İsa gelecek. Tüm dünyada hakimiyeti ele geçirip 7 yıl adaletle yönetecek. Şeriat kanununu uygulayacak.
Güneş batıdan doğup tekrar batıdan batacak.
İsrail devleti yok olacak.

Bunlarin kaniti nedir masal kitapları hariç kaynak gosterebilir misniz ?
Ozellikle koyu kısım tam bir bilim kurgu yapımına benziyor

buğra_ay
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 17:55

Alıntı:
Yazdığım mesajları okuyan cahiller de hemen inancsiz, ateist vs gibi saldırılarda bulunuyorlar Sizin gibilerden korksun İslam alemi

Bu tipler kendilerine yeni din icat edip milleti dinsizlikle suclarlar benim çevremde de cok var adam cocukken sagda solda duyduğu hikayeleri Allahın emri sanıyor

Husnu Kursun
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 19:28

Alıntı:
Tüm dünyada hakimiyeti ele geçirip 7 yıl adaletle yönetecek.

Yorum'um olmayacak da, yazılanları okurken merak ettim. 7 yıldan sonr ne olacak?

inanç09
2 ay önce - Cum 10 Mar 2023, 02:45

Son zamanlarda 2031'e taktım 8 yıl ömrümüz kalmış olabilir mi acaba

OkanDikmen

2 ay önce - Cum 10 Mar 2023, 03:04

Alıntı:
büyük depremler kıyamet habercisidir

Kaçtan büyükleri?? 6-7-8-9???

ali dostbey
2 ay önce - Cum 10 Mar 2023, 03:14

"Sana kıyameti, ne zaman gelip çatacağını soruyorlar. De ki: Onun ilmi ancak Rabbimin katındadır. Onun vaktini O'ndan başkası açıklayamaz. O göklere de yere de ağır gelmiştir. O size ansızın gelecektir. Sanki sen onu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: Onun bilgisi ancak Allah'ın katındadır; ama insanların çoğu bilmezler"(A'râf, 187) [Diyanet Vakfı Meali]

Karşılaştırmalı Meâller
https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php? ...p;ayet=187

Ansızın gerçekleşek bir olayın alameti olmaz.
Kültürde ve gelen-Ek'te yer alan bilgilerin neredeyse tamamı uydurmadır.
Kıyamet'in bir alameti(belirti/işaret) varsa oda son vahiy Kur'an'ın indirilmesi ve son Elçi olan Allah Resulu Muhammed'in gönderilmesidir.

Güneşin batıdan doğması ise kiyamet sürecinin başlamış olmasıdır.

Ali clarkkent
2 ay önce - Pts 13 Mar 2023, 14:20

Alıntı:
Bunlarin kaniti nedir masal kitapları hariç kaynak gosterebilir misniz ?
Ozellikle koyu kısım tam bir bilim kurgu yapımına benziyor

Kur'an'da yazmıyorsa inanmam diyenlerdenseniz boşverin. O sebeple kaynağa gerek yok. Google'ye büyük kıyamet alametleri yazın. Mutlaka çıkacaktır.

Kıyamet Alametleri ile ilgili ayetler

► (Ye’cuc, Me’cuc) ne onu aşmaya ne de onda bir delik açmaya güç yetirebildiler. (18/Kehf 97)

► Dedi ki: “Bu, Rabbimin rahmetidir. Rabbimin vaadi gelince onu yerle bir eder. Rabbimin vaadi haktır.” (18/Kehf 98)

bk. 21/Enbiyâ, 96

► Ye’cuc ve Me’cuc’un (seddi) açıldığında, her yerden akın ederler. (21/Enbiyâ 96)

► Hak olan vaad/kıyamet yaklaşmıştır. (O, vuku bulduğunda) kâfirlerin gözleri yuvalarından fırlayacak ve (diyecekler ki:) “Eyvahlar olsun bize! Muhakkak ki biz, bundan gaflet içerisindeydik. (Hayır, öyle değil!) Bilakis, biz zalimler idik.” (21/Enbiyâ 97)

► O söz/kıyamet başlarına gelip (zamanı yaklaşınca) onlara yerden kendileriyle konuşan bir Dabbe (olağanüstü bir canlı) çıkarırız. Onlara: “İnsanlar bizim ayetlerimize yakinen inanmıyorlardı.” (der) (27/Neml 82)

“Dabbe” kıyamet yaklaştığında yerden çıkarılacak ve insanlarla konuşacak olan bir canlıdır. Kıyametin yaklaştığının alametidir.

► Onlar, kıyametin ansızın gelmesinden başka bir şey mi bekliyorlar? İşte, onun alametleri gelmiştir. (Kıyamet) başlarına geldiğinde nasıl öğüt alacaklar ki? (47/Muhammed 18)

► “Kıyamet ne zaman?” diye sorar. (75/Kıyâmet 6)

► Göz kamaştığı zaman, (75/Kıyâmet 7)

► Ay karardığı zaman, (75/Kıyâmet 8)

► Güneş ve Ay bir araya toplandığı zaman. (75/Kıyâmet 9)

► O gün insan: “Kaçış nereye?” der. (75/Kıyâmet 10)

Ali clarkkent
2 ay önce - Pts 13 Mar 2023, 14:26

Alıntı:
Yorum'um olmayacak da, yazılanları okurken merak ettim. 7 yıldan sonr ne olacak?

Ne bileyim. Heralde ölecektir. Son müslüman ölmeden kıyamet kopmayacak deniyor. Kıyamet kafirlerin başına kopacak deniyor.

sayfa 6
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET