sayfa 5  |
Kıyamet gününü göreceğinizi düşünüyormusunuz ? |
Hayır Göreceğimi Hiç Düşünmedim |

|
66.7% |
[34] |
Bazen göreceğim hissine kapılıyorum |

|
19.6% |
[10] |
Evet hep göreceğimi düşündüm düşünüyorum |

|
13.7% |
[7] |
|
Toplam Oy : 51 |
|
 |
ffamer
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 15:46
Depremler tabiat içindeki doğal olaylar. Tabiat döngüsünün çalışması için tıpkı yağmur, kar gibi
zuhur eden hadiseler. Bazıları için neden anlaşılmaz ilginç.
Alıntı: |
ali alimi
Seninle düz dünya konusunda atışıyoruz ama diğer yerlerde genelde hemfikiriz.
|
2 ali (clarkkent) de cevap yazsın madem... depremler dünyada yeni mi olmaya başladı da kıyamet
alameti olsun? Daha önce depremler olmadı mı?
Cevabınızı-Tezinizi yazın, herkes anlasın.
|
 |
Tacettin Şenel
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 15:59
inanç09
Kıyamet gününü göreceğinizi düşünüyormusunuz ?
Sizce Kıyamet yakın mı Kıyamet gününü görecekmiyiz |
Bu sabah Her Vakit Namazımızda okuduğumuz Ettehıyyatu Duası İlen başlayıp konuyu Erdoğanın attan düşmesine bağlaman Bilmiyorum Farkındamısın Kaatiyen kabul edilebilir değildi Bunlar yanlış konular
Makara edilecek yer var edilmeyecek yer var İnan hiç olmadı böyle olduğu müddetçe Kıyamet çoktan kopmuş demektir......
|
 |
ali alimi012
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:11
Kabul et etme
Deprem sık olmaya başladı
Bunlar hadis ben uydurmadım
Hadise yalan diyemezsin
Benim fikrim değil
Ama ben de öyle düşünüyorum ve inanıyorum
|
 |
ffamer
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:14
İyi de bu cevap değil ki.
Depremler 1000 yıl önce de olmuşsa 1000 yıl önce kıyamet niye kopmadı mı diyeceğiz o zaman!?
|
 |
ali alimi012
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:17
Cinslik yapma
O zaman bu kadar sık değildi
Şimdi deprem fırtınası var
Her gün sen hissetmesende
Bilmesende
Duymasanda
Yaşamasanda
Anlamasanda
Yüzlerce deprem oluyor
Sırf Türkiye de
Deprem sıklığı saniyelerle ölçülüyor
|
 |
ffamer
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:22
Yahu ali yine komiklik sınırlarını zorluyorsun.
1000 yıl önce belki depremler hissedilerek anlaşılıyordu şimdi hassas aletlerin ölçümleriyle anlaşılıyor.
Ne sıklığından bahsediyorsun!!
|
 |
Ali clarkkent
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:27
2 ali (clarkkent) de cevap yazsın madem... depremler dünyada yeni mi olmaya başladı da kıyamet
alameti olsun? Daha önce depremler olmadı mı?
Cevabınızı-Tezinizi yazın, herkes anlasın. |
Hadisler bunu söylüyor. İslam dini akıl dini değildir. Nakil dinidir. Peygamberimiz öyle buyurmuşsa o öyledir.
Kıyamete yakın zelzeleler çoğalacak sözü meşhurdur.
Sual: Depremlerin sebebi nedir? Ölenler şehit mi? Depremden kaçmayan intihar mı etmiş olur? Toplu olarak gömmek caiz midir?
CEVAP
Ekseriya depremler ilahi bir ikazdır. Âlimler, (İki Z olunca üçüncü Z gelir) demişlerdir. Yani Zulüm ve Zina çoğalınca Zelzele olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Zina yayılınca depremler çoğalır.) [Deylemi]
(Günahlar açıktan işlenmeye başlanınca, iyi kötü herkes genel bir azaba maruz kalır.) [Taberani]
Depremler kıyamet alametlerindendir. Buhari’deki hadis-i şerifte, (Depremler çoğalmadıkça kıyamet kopmaz) buyurulmuştur. Kıyametin ne zaman kopacağı bildirilmedi.
Fakat, Peygamber Efendimiz birçok alametlerini haber verdi:
Mehdi gelecek, İsa gökten inecek, Deccal çıkacak. Yecüc Mecüc her yeri karıştıracak. Güneş batıdan doğacak. Büyük depremler olacak. Din bilgileri unutulacak. Kötülük çoğalacak. Dinsiz, ahlaksız, kimseler Emir olacak, Allahü teâlânın emirleri yaptırılmayacak. Haramlar her yerde işlenecek, Yemen’den bir ateş çıkacak. Gökler ve dağlar parçalanacak. Güneş ve Ay kararacak. Denizler birbirine karışacak ve kaynayıp kuruyacaktır.
|
(Ümmetim için depremler günahlarına kefaret olur.) [Hakim]
(Allahü teâlâ, depremleri iyilere öğüt, müminlere rahmet, kâfirlere ise azap kılar.) [İ.Asakir]
|
 |
Tacettin Şenel
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:27
Ahir Zamandayız Nesil bozuldu Devir değişti Helalmi Harammı diye soran düşünen yok Ana Babaya Saygı yok Adamların karılaştığı karıların Adamlaştığı Edebin adabın Hürmetin Bereketin kalmadığı Ahir zamandayız.....
|
 |
ffamer
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:38
Kıyamete yakın zelzeleler çoğalacak sözü meşhurdur.
|
Şunu demediğiniz için iknada zorlanıyorsunuz bence; büyük depremler kıyamet habercisidir ama
bu demek değildir ki büyük depremler sonunda illa ki kıyamet kopacak.
Yani büyük depremler kıyamet alametidir ama buradan kıyamet zorunlu olarak kopacak denemediği
için itirazlar yükseliyor bence. Ama şu denilmek isteniyorsa tamam; büyük depremler oluyorsa
kıyamet alametidir ama bu illaki kıyamet kopacak anlamına gelmeyebilir deniyorsa anlaşılır.
İlla ki büyük depremler kıyamet alametidir ve kıyamet bu depremlerle kopacaktır deniyorsa o zaman
1000 yıl önceki depremlerde neden kopmadı diye sorulsa yanlış soru mu sorulmuş olur.
Şüphesiz herşeyi layıkıyla bilen sadece ve sadece ALLAH' tır.
|
 |
inanç09
2 ay önce - Prş 09 Mar 2023, 16:43
Ben makara etmiyorum sadece aklıma takılan bir husustu paylaştım elhamdülillah inancımdan kimse şüphe etmesin , ibadetlerimi yerine getirmede ve günahlardan sakınmada mücadele ediyorum bu vatan için hayırlısını dilerim
Ben Yecüc ve Mecücün Rusya Amerika Deccal'İn Dijital (TV+Bilgisayar+Cep Telefonu+Akıllı Dokunmatik Telefon) Dabbetül Arz'ın 11 Eylül olduğunu düşünüyorum bunları sadece düşünüyorum biliyorum diyemem işte o zaman makara yapmış olurum ben wowturkey'de hepinizi bir dost biliyor ve dertleşiyorum
Yıllarım bu sitede geçti ve bu sitede yazılar yazan kaybettiğimiz dostlarımızda oldu sanki görüştüğüm arkadaşım vefat etmiş gibi üzüldüm
ben her gece rabbimden ülkeme barış huzur refah dileyerek uyurum
her insanı sevmeliyiz ama abartmamalıyız sınırlar önemli bu herkes için geçerli herkes için hayırlısını diliyorum
beni anlamanız için açtığım başlıkları inceleyebilirsiniz
http://wowturkey.com/forum/baslik_listesi.php?u=4 ...12&f=6
En son inanç09 tarafından Prş 09 Mar 2023, 16:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
sayfa 5  |