Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Promethy
4 ay önce - Cum 11 Ksm 2022, 20:22
Alanya - Konya arası ulaşım

Alanya 350.000'i aşan (2022) nüfusu ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak mekanlarından.
Havayolu ile, Gazipaşa -Alanya (GZP) Havaalanı ve Antalya (AYT) Havaalanı ile; denizden şimdilik yılın belirli dönemlerinde Kıbrıs-Alanya feribot seferleri ve kruvaziyer ile ulaşım; karayolu ile doğudan Mersin-Alanya D400 karayolu, batıdan Antalya-Alanya D400 karayolu ile (Akseki yolu dahil) ulaşım sağlanmaktadır.
İç Anadolu' dan farklı bir ulaşım yolu olan "Alanya-Mahmutlar-Taşkent-Hadim-Çumra-Konya" karayolunun bazı kısımları yapım aşamasındadır.
Bu konu başlığında son bahsettiğim ulaşım güzergahını konuşabiliriz.

Promethy
4 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 16:25

Konya-Alanya arası alternatif karayolu (Konya, Çumra, Hadim, Taşkent, Mahmutlar, Alanya) 242 km;

(+)

Konya-Eğiste Hadimi Viyadüğü arası; 95 km ve bölünmüş yol, sıcak asfalt, konforlu bir yolculuk;

(+)

Eğiste Hadimi Viyadüğü - Hadim ilçesi arası 15 km, gidiş-geliş, soğuk asfalt, tırmanma şeritli, nispeten iyi bir yol;

(+)

Hadim İlçesi - Taşkent/Sarıveliler yolu Alanya ayrımı 24 km, gidiş-geliş, soğuk asfalt, normal dağ yolu;

(+)

Hadim İlçesi - Taşkent/Sarıveliler yolu Alanya ayrımı ile Konya/Antalya sınırındaki Gevne Barajı arası 24 km, kış aylarında zaman zaman kardan dolayı kapanabilen, biraz daha bozuk satıhlı ama soğuk asfalt, gidiş-geliş dağ yolu;

(+)

Gevne Barajı - Alanya arası 71 km, bugün itibariyle bitmiş ama açılmamış olan 2 tünel ve arasında yaklaşık 1 km lik bağlantı yolu var, buralar önümüzdeki bahara açılacak gibi duruyor. Açılırsa, barajdan sonra yaklaşık 20 km lik sıcak asfalt, gidiş geliş, 5 tünel ve 1 aç/kapa tünel var.

(+)

Sonrasında 9 km lik yer yer yol/tünel çalışması olan asfalt ama bozuk satıhlı tam bir dağ yolu var.
Kaplanhanı Yaylasına gelince hazır ama açılmayı bekleyen bir tünel var, tünel sonrasında 5 km lik sıcak asfaltlı, 5 tünelli güzel bir yol var. Meşhur Kuş Yuvası yolu tünellerle geçiliyor ama tünellerden çıkınca çileli, tehlikeli, virajlı ama bir o kadar güzel manzaralı 28 kmlik tam bir dağ yolu var.
Bu 28 km yi de geçmişseniz Mahmutlar'da, Akdeniz'in kıyısındasınız. Tabi burada; Alanya'ya ulaşmak için sizi, 12 kmlik bir trafik bekliyor.

Karaman Ahmet
4 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 17:37

Bu yol aynı zamanda başkent Ankara'yı Konya üzerinden en kısa şekilde Akdeniz'e bağlayan yol.

Ve Karaman ilini Alanya'ya bağlayan yol.

Bu yol ve Akdeniz sahil projesi sayesinde, Alanya Akdeniz'in kavşak noktalarından teki oldu.

Ali clarkkent
3 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 11:19

Taşkent'ten Alanya'ya çeşitli tarihlerde yapılmış seyahatlerimin kesintisiz full videoları var. Arada oturup keyifle seyrederim. Kuş yuvası tünellerinden sonra sağ tarafı uçurumlu ve virajlı ve konu sahibinin bahsettiği gibi doğa harikası bir yolu var. Yer yer gözlemeciler de var. Gözleme ve yayık ayranı ziyafeti çekebilirsiniz. Mahmutlar'a inerken muz bahçeleri karşılar sizi. Sonrası Mahmutlar ve sahil yoluna çıkıp sağa doğru gidince bir süre sonra Alanya.

Tüm seyahatlerimin kesintisiz videoları var. Seyahatlerimi kaydetmeyi ve sonra onları izlemeyi çok keyifli buluyorum.

Not: Mahmutlar'a inerken uçurum yolun soluna geçiyor. Onu da ekleyeyim.

Taşkent'ten Alanya'ya giderken aşağıdaki resimdeki tabela geçilir. Burası yolun zirve noktasıdır. Bu tabeladan itibaren iniş başlar. Tahminen 2-3 km bir iniş. Sonra sağa sapılır. Alanya'ya gider.

(+)

emre yildiz

3 ay önce - Sal 29 Ksm 2022, 20:17

Bu yol üzerinde şuanda yol veya tünel çalışması yapılan bir bölüm var mı? Malum Eğiste viyadüğü bitti, umarım aynı hızla bir başka bölümde çalışmaya devam ederler.

Ali clarkkent
3 ay önce - Çrş 30 Ksm 2022, 10:03

Arkadaşlar. Taşkent'ten geçince Alanya'ya nerede sapılır. Onun videosunu yükledim. Bu sene izine gittiğimde araç kameram ile çektiğim videodur. Piknik gezisiydi ve piknik yaptığımız yer Alanya yolu üzerinde bir yer.

Videodan sesi çıkardım. Kusura bakmayın. İlgisiz muhabbetler vardı.

Bu video özellikle İsmail Cemre isimli üye için. Dün özelden yazışmıştık.

2. dakikadan itibaren Alanya'ya dönüş noktasına geliyoruz ve Alanya tarafına dönüyorum.

Ali clarkkent
3 ay önce - Çrş 30 Ksm 2022, 10:49

Bu da yukarıda önceki mesajdaki videonun ilk kısmı. Taşkent'ten çıkıp Belpınarına doğru gidişi gösteriyor. Belpınarı denen yere kadar sürekli tırmanma var. Buda kendi çekimim.

Promethy
3 ay önce - Çrş 30 Ksm 2022, 12:08

Alıntı:
Bu yol üzerinde şuanda yol veya tünel çalışması yapılan bir bölüm var mı?

Belpınarı'nı aşıp Alanya tarafına dönünce (Taşkent-Alanya 12. Km) Gevne Barajı'nını ortalarına kadar (30. Km) bu yaz çakıl asfalt döküldü. Barajı geçince ilk tünel (bitmiş, ışıklar takılmış ama açık değil) ile 2. tünel (o da hazır) arasında (41. Km) çalışma var ama çok yavaş ilerliyor. Bu bölge heyelan bölgesi. Yol yapılsa da ileriki yıllarda heyelan riski hep var. 2. tünel çıkışından (43. Km) sonra uzun bir tünel, aç kapa tünel, Çayarası yaylası, 2 kısa tünel geçiyorsunuz. Sıcak asfalt, temiz yol. Sarımut köprüsünü geçince yol yapım çalışması devam ediyor. (54. Km) hemen sonrasında Tünel çalışması vardı ama bu sonbaharda çalışma durdu. Karapınar Köyü'nü geçince Kaplanhanı yaylasında (60. Km) dere kenarına keson beton çalışmaları var. Sonrasında (62. Km) bir tünel var hazır ama kapalı. Tünel çıkışı hazır değil daha. Alanya/Mahmutlar'da ise, şehirden çıkışta 1 km lik bir çalışma var.

Karaman Ahmet
3 ay önce - Çrş 30 Ksm 2022, 13:00

Alıntı:
Belpınarı'nı aşıp Alanya tarafına dönünce (Taşkent-Alanya 12. Km) Gevne Barajı'nını ortalarına kadar (30. Km) bu yaz çakıl asfalt döküldü. Barajı geçince ilk tünel (bitmiş, ışıklar takılmış ama açık değil) ile 2. tünel (o da hazır) arasında (41. Km) çalışma var ama çok yavaş ilerliyor. Bu bölge heyelan bölgesi. Yol yapılsa da ileriki yıllarda heyelan riski hep var. 2. tünel çıkışından (43. Km) sonra uzun bir tünel, aç kapa tünel, Çayarası yaylası, 2 kısa tünel geçiyorsunuz. Sıcak asfalt, temiz yol. Sarımut köprüsünü geçince yol yapım çalışması devam ediyor. (54. Km) hemen sonrasında Tünel çalışması vardı ama bu sonbaharda çalışma durdu. Karapınar Köyü'nü geçince Kaplanhanı yaylasında (60. Km) dere kenarına keson beton çalışmaları var. Sonrasında (62. Km) bir tünel var hazır ama kapalı. Tünel çıkışı hazır değil daha. Alanya/Mahmutlar'da ise, şehirden çıkışta 1 km lik bir çalışma var.

Bu çalışmaların hepsi bitince, şu anda 235 km civarında olan Konya - Alanya arası ne kadar kısalır acaba?

Promethy
3 ay önce - Çrş 30 Ksm 2022, 13:37

Belki mesafe olarak çok kısalma olmayacak ama virajlar, eğim ve yol kalitesi değiştiği için zamandan ve yakıttan çok tasarruf olacak. Güvenli yolculuk da cabası.
Projelendirilmiş güzergah hemen hemen aynı yerlerden geçiyor. Tabi küçük virajlar, inişler/çıkışlar büyük ölçüde azalıyor. Mahmutlar'ı yukarı çıkarken bir tünel ve Kuşyuvası bölgesine doğru 2-3 tünel var ki, uygulanırsa muazzam olacak. Yine Karapınar Köyü öncesi, sonrası 3 tünel...
Yeni yolun mesafesi ne kadar olur, teknik bir konu, net bilgim yok.

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM