Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2

Ekmek Aptal Toplumların Temel Gıda Maddesidir! Bu ifadeye katılıyor musunuz?
Evet 45.9%  45.9%  [39]
Hayır 51.8%  51.8%  [44]
Fikrim yok 2.4%  2.4%  [2]
Toplam Oy : 85

KemalMavi
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 00:23

Alıntı:
Protein hekimi yapıyormuş?

İlk defa duydum. Benim bildiğim protein et yapar.

OMEGA 3 içeren besinler beyin için iyi... Mesela balık, fındık, fıstık, ceviz, yumurta, meyveler vs.... Ayrıca şu ve çay 3/4 sudan oluşan beyin için çok önemli.... Beyine çalışması için ise enerji lazım. Bu enerjiyi glukos veriyor. Glukozuda ekmek, patates, makarna gibi gıda tüketimi ile sağlayabiliriz. Etin içerdiği proteinin ise beynin beslenmesi için önemli bir işlevi yok.

Ne sorduğunu pek anlamadım ama diğerleri için cevap veriyim. Beyin sadece karbonhidratla çalışmaz, yağ ve proteinle de çalışır ama tabiki de öncelik sırası vardır. Hatta yağ ağırlıklı beslenme sayesinde metabolizmanızı, beyninizi yağ ile çalışır hale getirebilirsiniz. İnternette "Ketojenik beslenme" diye ararsanız çok faydalı bilgiler var.

Protein bakımından zengin beslenme gerekliliği beynin çalışması için değil gelişmesi için önemli. Beyniniz ne kadar kıvrımlı olursa, zeka kapasiteniz de ona göre artar. Mesela vücud olarak bizden daha iri olan bir gorilin beyni, bizimkinin hacmen 3'te1 biri kadardır.

Yani özetle, bu konuda bahsettiğimiz mevzu beynin çalışması için gereken enerjinin sağlanması değil, beynin gelişmesi için gereken yapı taşlarıdır.

Emre Besiktas
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 00:25

Temel gıda maddeleri: et, süt, yumurta, sebze ve meyveler, baklagiller, pirinç ve mısır gibi.

Ekmek ve makarna temel gıda değil diğerlerinden alamadığımız enerjiyi sürekli bu ikisiyle kapatmaya çalışmak aptallığa ve şişmanlığa sebep olur.

cano100
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 01:06

Ben aptal değilim.

osman yörükoğlu
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 01:38

Alıntı:
Ekmek ve makarna temel gıda değil diğerlerinden alamadığımız enerjiyi sürekli bu ikisiyle kapatmaya çalışmak aptallığa ve şişmanlığa sebep olur.

Yanlış biliyorsunuz.İnsanlık tarihi boyunca insanoğlu enerjisinin yarısını yaklaşık %55 ini karbonhidratlarla kapatmıştır.Bu eskiden de bu şekilde böyleydi şimdi de bu şekilde olması gerekir.Diğer gıdaları vücutta özellikle bulunması gereken küçük miktarları karşılamak için kullanmıştır protein vitamin ve mineraller.Ha enerjinin %55'i değil de %65 70'i karbonhidratlardan karşılanırsa evet karbonhidratlar şişmanlığa yol açabilir lakin dengeli tüketilirse karbonhidratlar faydalıdır çünkü temel ihtiyacımızın önemli bir kısmı bunları içeren besinlerden karşılanıyor.Ve eksikliklerinde de bazı rahatsızlıklar gözükebilir.

Emin Bülent Serdar
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 08:41

Demek ki ekmek alamayıp, aç kalsak zeki toplum olurduk. Geçen gün de İmamoğlu zenginlere ekmek üretiyor demiş.

Murat cyln
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 08:53

Kendisi neyle besleniyor acaba ?

Emin Bülent Serdar
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 08:54

Ne dediğini bilmiyor bence, elinde kağıt/kalem var ama okur/yazar olduğundan da şüpheliyim.

Avrupa'da sebze tüketiminin de en fazla olduğu ülke Türkiye.

Umarım sebze sendikası genel başkanı da çıkıp, aptal toplumlar sebze tüketiyor diye bir açıklama yapmaz.

Ankarali Onyekuru
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 09:06

Aptal olduğumu öğrendim

Patron
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 09:29

En çok et tüketen Amerika'da dünya obezite rekoru kırılması ve ekmek, makarna, pizza cenneti İtalya'nın dünyadaki en uzun yaşam olan ülkelerden biri olması...

Yurt Gökbörü
4 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 09:34

Alıntı:
En çok et tüketen Amerika'da dünya obezite rekoru kırılması ve ekmek, makarna, pizza cenneti İtalya'nın dünyadaki en uzun yaşam olan ülkelerden biri olması...

Yedikleri ile alakalı değil de, daha çok yediklerinin miktarları ile alakalı.

Azı karar, çoğu zarar

sayfa 2
« önceki   123 ... 101112   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET