sayfa 1  |
Ekmek Aptal Toplumların Temel Gıda Maddesidir! Bu ifadeye katılıyor musunuz? |
Evet |

|
45.9% |
[39] |
Hayır |

|
51.8% |
[44] |
Fikrim yok |

|
2.4% |
[2] |
|
Toplam Oy : 85 |
|
 |
Cemoli D18
6 ay önce - Pts 07 Ksm 2022, 23:18
Ekmek Aptal Toplumların Temel Gıda Maddesidir!
Ekmek Aptal Toplumların Temel Gıda Maddesidir
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'a ait bir sözdür.
Haber Türk Canlı yayında bu cümleleri sarf etti.
Program sunucusu bu ifadelerin ağır olduğunu ve dikkatli olalım diye uyarısı oldu.
Akabinde "Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor." dedi.
|
 |
Emre Besiktas
6 ay önce - Pts 07 Ksm 2022, 23:42
Bizde gıda eksikliğınden katık olarak kullanılmaktadır. Artık ekmek bile lüks bir gıda olmaya başladı.
|
 |
Patron
6 ay önce - Pts 07 Ksm 2022, 23:47
Ekmek yemeyen "zeki" toplum hangisi acaba?
Buğdaydan önce insanlar yarı çıplak dolaşıp mızrakla hayvan avlıyordu. Ekmek de eski Mısırda icat oldu diye biliyorum.
Diğer konu olarak İngiltere kraliçesi kaç yıl İngilterenin başında durdu onu da öğrense iyi olur.
|
 |
Karaman Ahmet
6 ay önce - Pts 07 Ksm 2022, 23:52
Zeki olduğumu düşündüğüm için değil fakat bende şahsen kilo almamak için eve ekmek almıyorum. Ekmeği bir tek dışarıda yiyorum.
|
 |
KemalMavi
6 ay önce - Pts 07 Ksm 2022, 23:53
Alıntı: |
Ekmek yemeyen "zeki" toplum hangisi acaba?
Buğdaydan önce insanlar yarı çıplak dolaşıp mızrakla hayvan avlıyordu. Ekmek de eski Mısırda icat oldu diye biliyorum. |
Tarih öncesi çağlarda ekmek yememişler, avladıkları hayvanları yemişler ve protein zengini beslenme sayesinde zamanla zekileşip eski Mısır medeniyetini bile kurmuşlar diye düşünebilisin.
Biraz haddini aşsa da adam doğru söylüyor. Beslenme yetersizliği çok fazla. O da haliyle zekayı etkiliyor. Yöneticiymiş, seçimmiş kısmına pek katılmasam da zeka olarak pek parlak bir toplum değiliz maalesef. Toplumun çok az bir kısmı nitelikli beslenebiliyor.
|
 |
Patron
6 ay önce - Pts 07 Ksm 2022, 23:57
O çağlarda Avrupada insanlar hala hayvan avlarken, Mısırlılar yıldızlara göre piramitleri inşa ediyordu.
Ekmeğin ve buğdayın şimdi kötülendiğine bakmayın, daha bundan 30 yıl öncesine kadar dengeli beslenme piramidi vardı ve temelinde karbonhidratlar bulunurdu. Et en az yenilmesi gereken besin idi.
Beslenme piramidi daha sonra "tabak resmi" ile değiştirildi.
Bu konuyu şurada anlatmıştım :
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=4412360#4412360
|
 |
Karaman Ahmet
6 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 00:05
Her şeyi kararında tüketmek çok önemli. Ben malesef ekmeği çok sevdiğim için eve almıyorum, orası ayrı.
En son Karaman Ahmet tarafından Sal 08 Ksm 2022, 00:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
|
 |
Emre Besiktas
6 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 00:10
Besin piramidi o şekilde çalışmamaktadır ama, pirmadin en üstünde yer alan besinler enerjisi en yüksek olan en altındakiler ise enerjisi en düşük olan besinlerdir. Piramidde besin dengesi bu şekilde sağlanıyor, enerjisi fazla olan bir besini yüksek miktarda tüketmemeliyiz. Ekmek bu nedenle piramidin altındadır ve doyurucu değildir, vücuda çok az enerji verir.
|
 |
osman yörükoğlu
6 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 00:15
Alıntı: |
Et en az yenilmesi gereken besin idi.
|
Dediğiniz gibi Burç bey et sürekli yenmez yağlanma yapar.Karbonhidratın da aşırısı zararlıdır lakin insanlık tarihi boyunca tahıllar hep en öncelikli tüketim maddesi olmuştur.Açlıklarda kıtlıklarda insanlar önce tahıllarını buğdaylarını saklamışlardır.Et tabi ki besleyicidir ama temel tüketim maddesi olarak buğdaydan sonra gelir.
|
 |
Karaman Ahmet
6 ay önce - Sal 08 Ksm 2022, 00:16
Haftada bir et tüketmek yeterlidir aslında. Bence balık etten daha besleyicidir.
|
 |
sayfa 1  |