Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi trafik kazalarıdır. Sizce trafik kazaları ülkemizde neden bu kadar çok oluyor?Duble yollar trafik kazalarını azaltabilir mi?
Malesef bayramın ikinci günü ölü sayısı 33, yaralı sayısı 193 olmuş.
Araştırmalara göre, Türkiye de yaşayan bir bireyin motorlu araçlar tarafından kat edilen her birim mesafe başına trafik kazası sonucu ölme riski, İngiltere de yaşayan bir bireyden 13,5 kat, ABD de yaşayan bir bireyden 10 kat, Japonya da yaşayan bir bireyden ise 7,2 kat daha fazlaymış. (Kaynak:egm.gov.tr)
Ben eğitimsizlik/bilgisizlik olarak düşündüm ve oyumu kullandım. Hüsnü'nün de söylediği gibi, bu şık çok şeyler ifade eder. Ancak, oylama şıklarında "Trafiğe uygunsuz araçlar" diye bir şık da eklenebilirdi.
Herhalde eksi puan verenler çok olacaktır ama yazmadan geçemeyeceğim.
Beyinsizlik diye bir şık eklememiz gerekir diye düşünüyorum. Tabii diğer yandan beyinsizliğin kaynağıda egitimsizlik.
Bence eğitimsizlik bilgisizlik önemli bir faktör.Ama birde direksiyon başında bir bayan görünce sıkıştırmaya çalışan trafik magandalarını da unutmamak lazım
Bence egitimsizlik/bilgisizliktir nedeni. Gördügüm ve duydugum kadariyla dogru duzgun direksiyon kursu verilmiyor. Sinava giren bir kisinin kontagi cevirip arabayi calistirip 1. viteze takip araci kaldirmasi yeterli oluyor. Belki buna bi de ufacik bir tur atma ekleniyor okadar. Dogru duzgun trafige cikilip kurallar ogretilmiyorki. E bu kisiler nasil olsun da kurallara uygun kullanabilsenler araclari???
Ben usteki şıkı sectim. Turkiye'deki bircok trafik kazalarinin kural ihlali sebebiyle gerceklestigini dusunuyorum. Yani bunlarin icinde alkollu ve agresif araba kullanma gibi bir cok sebeblerde var.
Tek sorumlusu Türkiye cumhuriyeti devletidir!Daha bu sene basimdan gecen bir kac olayi anlatayim.Bu arada bu sene TR'de ilk defa araba kullnadim,bunuda ekliyeyim.
-Ankara'da Mogan gölünün etrafinda gece 11 sirasi araba kullaniyorum.Sagda solda fazla ev olmadigi icin yol tehna ve düz,ortalama 70km/h gidiyorumdur.Birden güm diye bir ses cikti heryer toz duman,asfalt yol toprak yola dönüstü,calisma varmis ama hic bir yavaslamami söyleyen tabela yok.Neyse bi korkuyla yavasladim,bi on saniye yoluma devam ettim,bu sefer yolun sol tarafinda kalmami gösteren bir tabela koymuslar,tabelaya uysam yoldan cikip tarlanin icine dogru sürecem arabayi,karanlikta da birsey gözükmüyor,heryer toz toprak... Neyseki mantikli karar verip tabelayi ters koyduklarini anladim ve yolun sag tarafindan gittim.
Bahsettigim tabela bu: Ok saf tarafa dogru gösterecegine sol tarafa dogru gösteriyordu,yani KGM yollari birak rahat rahat tarlalarin icinden git filan mi demek istiyordu ki acaba?
-ikinci bir örnek Ankara'da Galatasaray-Ankaragücü macindan ciktim.Hemen stadin dibinde metro istasyonu var ama caddenin karsi tarafina gecmen lazim.Yayalara yesil ben elimi kolumu salliya salliya karsiya geciyorum,isigin dibinde de macdan dolayi polis arabasi var.Ben yesilde karsidan karsiya gecerken birden zooooom diye bir araba geciyor ayaklarimin hemen önünden.Polise dönüp sinirli bir sekilde arabayi gösteriyorum ve polis ama oldugu yerden eliyle "bosver,hadi hadi git yoluna" gibisinden bir hareket kecti.
-ücüncü örnek gene mac aksami adamnin teki arabasini yolun kenarina birisini beklemek icin cekmis,mac sonrasi zaten trafik var adam bir seridi kapatiyor tek basina.Bu gören motorskletli trakif polisleri adamin önünde duruyor ve eliyle "devam et, devam et" isareti yapiyor.Arabadaki adam hic rahatini bozmadan oturuyor,polis bir on saniye sonra bisey yokmus gibi davraniyor ve adama sözünü geciremedigini kabullenip,belki de ugrasmak istemedigi icin orandan uzaklasip gidiyor.
Simdi:Trafikte en cok güvenmemiz gereken iki sey trafik levhalari ve polis ise yaramiyorsa,polisin bir otoritesi yoksa,levhalar eksik ve yanlissa bu millt ne yapsin?
Ayrica bu sene Türkiye'de ki ehtliyet alma sartlarini ögrendim,bu kadar kolay verilmz bu ehliyet!!!