Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
BJK 5106
1 yıl önce - Prş 07 Nis 2022, 21:42
UEFA Kulüp Lisanslama ve Finansal Sürdürülebilirlik Düzenlemeleri (Yeni FFP Kuralları) [Futbol]


Alıntı:
UEFA'dan kulüplere gelirlerinin en fazla yüzde 70'ini harcama limiti

UEFA, kulüp gelirinin en fazla yüzde 70'inin maaşlar, futbolcu transferleri ve menajer ücretleri için yapılan harcamalarda kullanılabileceğini açıkladı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, UEFA İcra Komitesi bugün İsviçre'nin Nyon kentindeki toplantısında yeni UEFA Kulüp Lisanslama ve Finansal Sürdürülebilirlik Düzenlemelerini onayladı.

Açıklamada, "Yapılan düzenlemeyle maaşlar, transferler ve menajer ücretleri için yapılan harcamalar kulüp gelirinin %70'i ile sınırlandırıyor." bilgisi verildi.

Düzenlemelerin, 2010 yılında uygulamaya konmalarından bu yana, UEFA'nın finans düzenlemelerinde yapılan ilk büyük reform olduğu duyuruldu.

Açıklamada, "Yeni düzenlemelerdeki en büyük yenilik, oyuncu ücretleri ve transfer maliyetleri ile ilgili olarak daha iyi maliyet kontrolü getirmek için bir kadro maliyeti kuralının getirilmesi olacak." ifadesi kullanıldı.

Yeni düzenlemeler Haziran 2022'de yürürlüğe gireceği, kulüplerin uyum sağlamaları için de düzenlemenin üç yıl içinde kademeli olarak uygulanacağı duyuruldu. 🔗(AA)







Yenilenme öncesi bilindik adıyla "Finansal Fair Play" (FFP) olan sistem düzenlemesini de kapsayan konu başlığı bağlantısı:

2012 UEFA Kriterleri


BJK 5106
1 yıl önce - Çrş 15 Hzr 2022, 19:21

Alıntı:
LaLiga, yaptığı yazılı açıklamada, UEFA mali fair play kriterlerinin dışına çıktıkları gerekçesiyle nisan ayında Manchester City hakkında yaptığı şikayeti, bu hafta PSG'yi de ekleyerek bir kez daha sunduğunu bildirdi.

Bu iki kulübü, "futbolun mali sistemini ve sürdürülebilirliğini değiştirmek ve tüm Avrupa liglerine zarar vermekle" suçlayan LaLiga, Birleşik Arap Emirlikli olan Manchester City kulüp başkanı Khaldoon Al Mubarak ve Katarlı Nasser Al Khelaifi'nin futbol dışından gelen paralarla pazarı yapay olarak şişirdiğini ileri sürdü.

La Liga, söz konusu iki kulübün düzensiz mali hesaplarının, ya doğrudan para enjeksiyonları ya da sponsorluk ve piyasa koşullarına uymayan sözleşmelerle gerçekleştiğini savundu.

Açıklamada, LaLiga'nın bunlara ek olarak, Fransa ve Avrupa Birliği'ndeki yetkili organlarda idari ve adli işlem başlatılması için Fransa ve İsviçre'deki hukuk firmaları ile sözleşme imzaladığı duyuruldu.

LaLiga, 2017 ve 2018 yıllarında da Paris Saint Germain ve Manchester City hakkında benzer suçlamalarda bulunup UEFA'dan ceza almalarını sağlamış ancak bunlar Spor Tahkim Mahkemesince iptal edilmişti.

LaLiga Başkanı Javier Tebas, hafta içinde İspanyol basınına yaptığı açıklamada, "Paris Saint Germain yılı 200 milyon avro kayıp ile kapatacak. Nasıl olup da benzer bir parayla Mbappe ile sözleşme yeniliyor. Hile yapmak zorunda kalacaklar ama nasıl yapacaklar bilmiyorum. Manchester City de Haaland'ı transferinde bir şeyler yaptı. Haaland, 60 milyon avro dışında para istiyordu." demişti. (AA)


BJK 5106
1 yıl önce - Prş 07 Tem 2022, 17:59

Alıntı:
Bordeaux, zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz yıl Lig 2'ye düşen Fransa'nın köklü kulübüne bir darbe de federasyondan geldi.

Bordeaux, mali yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle , 3. Lige düşürüldü. Yerel basın, kulüp için daha da kötü günlerin yakın olduğunu yazdı.

Manşetlere taşınan haberlerde, Bordeaux'nun 5. lige kadar düşme ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekildi. Kulüp, geleceği hakkında alınan bu kararı CAS’a taşımaya karar verdi. (TRT SPOR)



🔛


BJK 5106
11 ay önce - Cum 02 Eyl 2022, 19:06



BJK 5106
1 ay önce - Cum 14 Tem 2023, 16:44



akin87
1 ay önce - Cum 14 Tem 2023, 16:48



BJK 5106
1 ay önce - Cum 14 Tem 2023, 16:50



BJK 5106
3 hafta önce - Cum 28 Tem 2023, 21:19
UEFA, uzlaşma anlaşmasını ihlal eden Juventus'u Avrupa Konferans Ligi'nden ihraç etti




Mir Çocuk
3 hafta önce - Cum 28 Tem 2023, 21:30



BJK 5106
3 hafta önce - Cum 28 Tem 2023, 21:33
UEFA, soruşturma yürüttüğü Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına geçici izin verdi


Alıntı:
UEFA'dan Barcelona'ya geçici izin

UEFA, eski Hakem Teknik Kurulu (CTA) Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait şirkete ödeme yaptığı iddiasıyla soruşturduğu Barcelona'nın, 2023-2024 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına geçici izin verdiğini duyurdu.

UEFA'dan yapılan açıklama
da, Barcelona hakkındaki soruşturmanın müfettişler tarafından devam edeceği ve son LaLiga şampiyonu Katalan temsilcisinin, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına geçici izin verileceği belirtildi.

Açıklamada, Barcelona yönetiminin soruşturma hakkında müfettişlerin talep ettiği bilgileri sunma görevini sürdüreceği, dosyada bir gelişme olması halinde UEFA'nın ceza verme hakkının devam edeceği de vurgulandı.

UEFA, 'Caso Negreira' (Negreira Davası) olarak adlandırılan olayla bağlantılı olarak, yasal çerçeveyi ihlal etme ihtimali nedeniyle Katalan temsilcisi hakkında mart ayında soruşturma açmıştı.

İspanya maliyesinin vergi kaçırıldığı şüphesiyle Negreira'nın sahibi olduğu "DASNIL 95 SL" şirketiyle ilgili bazı hesapları incelemesinin ardından Barcelona'nın bu şirkete 2001-2018 yılları arasında toplamda 8,4 milyon avro ödediği ortaya çıkmış ve Katalan ekibinin ödemeler karşılığında hakemlerle ilgili bilgiler aldığı öne sürülmüştü. Savcılık konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sonrasında Negreira dışında Barcelona Kulübüne, eski başkanlardan Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell ile eski iki yöneticiye karşı, "sporda yolsuzluk, kulüp yönetiminde usulsüzlük ve sahte ticari belge düzenlemek" suçlamalarıyla dava açmasını talep etmişti. Barcelona ise iddiaları yalanlamıştı. (AA)




sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET