sayfa 147  |
 |
Emir_3719
1 ay önce - Sal 31 Oca 2023, 21:38
Alıntı: |
Yerli üretim şartı var mı ki? Eğer varsa bildiğim Mercedes Conecto Hibrit ve Man Lion's City Hibrit var sadece. |
Otokar kent hybrd çıkmıştır
|
 |
_tuğberk_
1 ay önce - Sal 31 Oca 2023, 21:40
Man yerli diyorsun yani. Birdaha düşün.
|
 |
osman akar
1 ay önce - Sal 31 Oca 2023, 21:42
Man yerli diyorsun yani. Birdaha düşün.
|
Evet Yerli Ankara'da Üretiliyor.
|
 |
_tuğberk_
1 ay önce - Sal 31 Oca 2023, 21:46
Ona bakılırsa çoğu marka yerli, sadece solaris değil.
|
 |
Enes_04
1 ay önce - Sal 31 Oca 2023, 21:46
Man yerli diyorsun yani. Birdaha düşün |
Mercedes Türkiye'de üretim yapıp nasıl yerli kategorisindeyse, Man'da yeni Lions City serisini Ankara'daki fabrikasında ürettiği için oda yerli kategorisinde, ayrıyetten geçtiğimiz yılda Konya ve Gaziantep belediyeleri bu fabrikada üretilmiş olan araçları satın almışlardı.
|
 |
osman akar
1 ay önce - Sal 31 Oca 2023, 21:49
Ona bakılırsa çoğu marka yerli, sadece solaris değil. |
Sizin dediğinize göre hiç bir marka yerli değil o zaman.
OTOKAR Cummins motor ve şanziman farklı, BMC- TEMSA- ISUZU Cummins motor ZF Şanzıman.
KARSAN Iveco motor ZF Şanzıman, AKİA Mercedes motor. MERCEDES ve MAN söylemeye gerek yok.
Belediyeler, % 100 yerli marka değil,
YERLİ ÜRETİM ŞARTI arıyorlar.
|
 |
Patron
1 ay önce - Pts 06 Şub 2023, 18:09
4 yılda İstanbul'da nüfus nereden nereye geldi. 4 senelik belediye başkanı toplam 100 tane otobüs alabilmiş koca şehire. Beni seçenlere 100 tane İETT otobüsü yeter de artar diyor...
|
 |
Yasin 190754
1 ay önce - Pts 06 Şub 2023, 18:22
Önce iki adet Citaro hibe edildi, bundan kısa süre sonra peş peşe Karsan marka otobüsler yandı. Ama ortada yeni otobüs yok. Bu iş nereye kadar gidecek bakalım....
Toplu alım yapmadan, halen daha iyi bir şekilde çalışan otobüsleri hangi kafayla hibe ediyorlar anlamak mümkün değil.
|
 |
knyldrm
1 ay önce - Pts 06 Şub 2023, 21:42
Bugün 30 hibrit otobüs alımı teknik şartnamesine baktım. Şartnamede dizel motor en az 200 kW ~ 272 HP, 1150 Nm; elektrikli motor ise minimum 250 Nm isteniyor. Bu şartları karşılayan markalar Otokar ve 12 metrelikte de "mild-hybrid" otobüs üretiyorsa Iveco,
MAN ve Mercedes, elektrikli motor yeterliğini 30 Nm ile kaçırıyor, ikisi de 220 Nm.
Solaris'le alakalı pek bir bilgiye ulaşamadım fakat gördüğüm bir sitede elektrikli motoru MAN ve Mercedes'ten daha düşük, yüksek ihtimalle torku da karşılamıyordur. Zaten karşılasa bile bu devirde ihaleye girme ihtimali düşük.
Otokar Kent Hibrit modelinde ve Iveco Urbanway Mild-Hybrid modelinde 7 ileri Voith DIWA NXT D867.8 şanzıman bulunmakta. Bu şanzımana entegre 48 V, 25 kW (anlık olarak 35 kW güce ulaşabiliyor), 300 Nm'lik elektrikli motor istenen şartları karşılıyor.
Yüksek ihtimalle ihalede bir aksilik olmazsa kazanan Otokar olacaktır. Dizel motor da yüksek ihtimalle 300 beygirlik Cummins ISBe 6.7 olur.
Her ne kadar filodaki Otokar hakimiyetinden bıkılmış olsa da bu Otokar farklı olacak çünkü 7 ileri yeni nesil Voith şanzımana sahip, Iveco'dan sonra dünyadaki ilk örneklerden olacak.
Otokar hakkındaki bilgi:
https://commercial.otokar.com.tr/news/otokar-came ...-fiaa-2022
|
 |
Berat Karaboğa
1 ay önce - Sal 14 Şub 2023, 21:08
Sonunda! 50 Adet çift Massafalı Otobüs ihalesi sonuçlandı. Toplam olarak İETT'deki Akia Ultra LF25 sayısı 110 olmuş oldu. Umarım araçlar sıkıntısız bir şekilde teslim edilir.
(+)
|
 |
sayfa 147  |