1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
İstanbul'da vize uygulamasına geçilsin mi? |
Evet |

|
56.5% |
[122] |
Hayır |

|
41.2% |
[89] |
Kararsızım |

|
2.3% |
[5] |
|
Toplam Oy : 216 |
|
 |
ihsanklç
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 15:49
İstanbul'a Vize Uygulaması
yılardır birileri İstanbula çok uzun süredir var olan yogun göçün önüne geçilmesi için bazı fikirler öne sürer durur haklı olarak,çünkü bu hep sorun olmuştur bu şehir için.Bu önlemler için göç veren illere yatırım yapılması en doğru fikir olmakla birlikte birtürlü uygulanamayan bir fikirdir ve çare olmamıstır.
Ve yine birileri yılar önce İsatnbul'a göçün önüne geçilmesi için giriş çıkışlarda visa uygulamasına geçelim ve bu sayede göçü engelleyelim dediler çok tartısılan bir öneri ama sanıyorum bu ileriki zamanlarda uygulanacakAdamlar nabız yokluyorlar.Doğru olan bir gerçek var ki göç önlenmeli ama nasıl.
Visa uygulama düşüncesi getirilebilir beraberinde tartışmalarla ya peki sonrası...
|
 |
Selen
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 15:58
Alıntı: |
İsatnbul'a göçün önüne geçilmesi için giriş çıkışlarda visa uygulamasına geçelim |
Visa geçmiyor mu zaten İstanbul'da? Mastercard da geçiyor. Vize demek istediniz sanırım
|
 |
kaya
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 20:17
1954 yılına kadar İstanbul un nüfusu 400 bin di çünkü istanbul a vize si olmayan giremiyordu 1954 de demokrat parti (menderes) bu uygulamayı kaldırttı amaç ise İstanbul nüfusunu 20 milyona kadar çıkartmaktı böylece bir bölgedeki çoğunluğun oylarını almak daha kolay olurdu nitekim 1955 yılından 1965 yılına kadar İstanbul' un nüfusu 2 milyon arttı ve sonuç! tarih 2005 say say bitmiyor hem tavşan gibi üreyen vatandaşlarımız (bazıları) hemde gelen göçler sayesinde 17 milyon olduk Yünanistan la savaş yapsak adamları İstanbul olarak tükürüğümüzle boğarız. Zaten vizeyi kaldıran devlet bir daha bu uygulamaya geçeceğini pek sanmıyorum ama ümit etmektende kendimi alamıyorum
bu arada İstanbul' da visa da mastercard da geçiyo ayrıca benim kampüs kartım bile var
|
 |
selcuklu
17 yıl önce - Çrş 19 Ekm 2005, 01:13
Vize ülkeler arası geçişlerde olur hatta bazı ülkeler uygulamıyor birbirlerine, demokrasi, özgürlükler ve anayasa da her insanın istediği yerde yaşayabileceğini vurgular.
Vize olayını aslında çoğu kesim istiyor çünkü o herkes İstanbul'da yaşıyor ama bunu isterken de hep savundukları temel hak ve özgürlükleri bir anda unutuyorlar nedense, hep aynı film oynuyor.
İnsanlara şimdi vize uygulamak, Almanya'nın Türküye'den işçi alımını durdurması gibi olur. Yıllarca zengin kesime hizmet etti Anadolu, fabrikalarında karın tokluğuna çalıştı ve İstanbul büyüdü, büyüdü, epey bir plansız büyüdü ama büyümese de bu ekonomik hacme ulaşamıycaktı. Sonuç olarak çok tahrip olmuş bir doğayı, ülkenin lokomotifine yolcuları bindirme vizesi uygulanmış, Sanat'ın gelişmediği bir ortadoğu ülkesine değişmiş olduk. Gerçekten zor karar ama benim bu konuda fikrim bu.
Ayrıca bu sayede ülke Visa ile tanıştı, Visa mağduru bile oldu.
|
 |
Akın Kurtoğlu
17 yıl önce - Çrş 19 Ekm 2005, 01:39
Aslında, yüzyıllar önce Osmanlı İmparatorluğu İstanbul'unda, şehre giriş-çıkışlar derbent noktalarından yapılmakta ve bu derbentlerde (günümüzün gümrük kontrol noktaları) görevli memurlar (ki; "Bostancu Kullukları" ve bunların başına da "Bostancubaşı" denmekte o yıllarda) sadece belli izinlerle gelenleri içeri sokarlarmış. İstanbul'da aksi bir izni olmadıktan sonra, gelenler için ikametgâh izni de sadece 2 gün ile sınırlıymış!...
Zaten hâlâ şehirdeki o adlarla anılan semtler, eskinin giriş-çıkış kontrol noktalarındandır: Bostancı, Derbent, Karagümrük...
Yani, Osmanlı'nın Visa kontrol sorumluları buralarmış!...
Akın KURTOĞLU
|
 |
Metin Arslan
17 yıl önce - Çrş 19 Ekm 2005, 07:24
Istanbul'a vize önerilerini üzülerek okudum. Ne dersiniz arkadaslar? Istanbul'da ikamet eden arkadaslar Istanbul levhasindan sonra Anadolu'daya gitmek icin vize istense nasil olurdu. Akdenizin mavi sularina her istediginiz an gidemeyecek olsaniz nasil olurdu. Yada Istanbul bogazi kenarinda eviniz yoksa, burada evi olmayanlar vize almak zorunda kalsa kendinizi nasil hissedersiniz. Insanlari siniflara ayirmak pek hos degil. Istanbul Türkiye sinirlari icinde bir vilayettir. Bagimsiz bir devlet degil.
Istanbul'da bir afet yasansa, mallarinizi kaybetseniz, sizden diger sehirlere gitmek icin vize istense nasil bir ruh hali icerisinde olursunuz.
Bu kesinlikle kabul edilemez bir düsüncedir. Bu demokrasi ile yönetilen bir ülke icin kabul edilemez. Istanbul her zaman Anadoluya muhtactir. Anadolu illeri Istanbul'a muhtac degildir. Iller arasi ambargo olmasi durumunda Istanbul'lunun kilosu 5 dolardan ithal domates aldigini bir düsünsenize.
Evet. Istanbul nüfusu kapasitesinin üzerine cikmistir. Bu hos bir durum degildir.
Bunu önlemek icin geri kalmis illerde acil önlemler alinmali. Devlet yatirim icin bu bölgelere tesvik etmeli.
|
 |
Emre_Uzan
17 yıl önce - Çrş 19 Ekm 2005, 11:47
Sevgili Metin Abim,
İstanbul'lular gittikleri mavi sularda, karlı dağlarda, yemyeşil ovalarda sokak ortasında bir bilezik için adam vurursa, bir çanta için kol koparırsa, "Ne baktın ulan?" diye cart cart adam keserse, hatuna laf atarsa sen ne düşünürsün yine o zaman? vizede sorarlar adama, temiz kağıdıda, akıl ve ruh sağlığı belgeside.
Bunun bir örneği 3. Mahmut zamanında uygulandı zaten. Gayet başarılıydı. (mış)
|
 |
Metin Arslan
17 yıl önce - Çrş 19 Ekm 2005, 19:10
Sevgili Emre,
Benim savundugum insanlar magandalar degil. Eskiya takimi degil. Bahsettigin insanlar benim yasadigim Viyana'da bile var. Avusturya halkinin yüzde sekseni Türkiyenin AB üyesi olmasina karsiysa, bununsebeblerinden birisi de bu tipler.
Benim savundugum insan. Nasil Istanbul beyefendisi varsa, Anadolunun mert dürüst delikanlilari var. Bahsettigin magandalari degil Istanbul'dan diger bütün sehirlerimizden temizlenmeli.
|
 |
Ekin Gerger
17 yıl önce - Prş 20 Ekm 2005, 17:41
ben bir istanbul'luyum. herkes gibi istanbul'un aşırı kalabalıklaştığını ve nüfus artışının endişe verici noktalara vardığını düşünüyorum.
fakat vize uygulamasını bir türlü aklım almıyor! gerçekten konuşulması bile çok ilginç... istanbul türkiye'nin bir şehri. o kadar. istanbul büyükse türkiye daha büyük. istanbullular kendilerinin ayrıcalıklı olduklarını düşünmemeli. hem bu tip bir uygulama insan haklarına aykırı olur. hangi devirde yaşıyoruz? osmanlı devrinde mi?
fakat istanbul'da yaşamak için ayrıca bir vergi alınabilir insanlardan. böylece ayrımcılık yapılmamış olur. istanbullular da şehirlerini korumak için ayrımcılık yapmaktansa bedelini kendileri karşılamış olurlar. ben insanları dışlamaktansa böyle bir vergiyi seve seve öderim.
|
 |
Alexandros
17 yıl önce - Prş 20 Ekm 2005, 18:49
Sanirim tatbikati zor olmakla birlikte uygulanmasi imkansiz gibi gorunen birsey.
1- Bizans surlarindan sonra 21. asirda Istanbulda yeni surlar insa edilecek.
2- Turk vatandasi, kendi memleketi icinde yabanci olacak.
3- Mademki T.C. vatandasi olarak devlete vergimi oduyorum, memleketimin en guzel parcalarindan olan Istanbulu niye serbest ve hur bir insane olarak gezmiyeyim veya sansimi (isbulma) bu guzel sehirde aramiyayim. Niye belirli bir insan kesimi bundan faydalansin.
4- Bir toplumun koku olan ciftigi dogdu yerde tutabilirsen ve daha onemlisi, genc nesilli cifcileri dogduklari yerlerde tutabilirsen ve ciftcinin etrafindaki tum esnaflari ile birlikte , hayat seviyeleri yukseltmek gerekir..
5- Yeni sanayi bolgeleri Istanbullun cok uzaklarinda kurulmasi gerekir. Gebze artik Istanbulun bir semti haline geldi. Bu yeni sanayi tesislerine ve cifcilere yuksek destek fonu verilisin.
6- Sonuc olarak, ne issizleri nede aile fertlerinin karinlarini doyuramiyanlara ne vize, ne sur, ne mayin , nede elektrik telleri engel olabilir.
Hoscakalin
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> İSTANBUL - Haberler ve Sohbet
|