Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Köprü için neler yapılmasını isterdiniz ?
34 Plakalı araçlara OGS'nin mecburi olmasını. 28.2%  28.2%  [40]
Bir şeridinin Toplu taşımaya ayrılmasını. 33.8%  33.8%  [48]
Tabelaların daha modern teşhir edilmesini. 1.4%  1.4%  [2]
Korkulukların yükseltilmesini. 1.4%  1.4%  [2]
Resistanslı yol yapılmasını. 1.4%  1.4%  [2]
Yayalara güvenli bir şekilde açılmasını. 16.9%  16.9%  [24]
Güzel bir aydınlatma yapılmasını. 13.4%  13.4%  [19]
Benim daha güzel bir fikrim var , lütfen mesajımı okuyun ! 3.5%  3.5%  [5]
Toplam Oy : 142

Mustafa Kumbar

17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 00:10
[İST-E1.15] - Köprü İçin Neler Yapılabilir ?

Bugün Köprüden geçerken aklıma geldi bu konu

Anket içeriğindende anlayacağınız gibi Her iki köprümüz içinde geçerli olacak soru :
Daha iyi bir görünüm için neler yapılabilir ?

-Trafiği rahatlatmak adına İstanbul plakalı (34) araçlara OGS' yi mecbur tutardım (OGS cihazı için alınan depozitoyu düşürmek kaydı ile tabi).

-Yine tarafiği rahatlatmak adına şeridin birini kapatır , geçiş üstünlüğü araçlara ve toplu taşıma araçlarına verirdim.

-"Avrupa kıtasına hoş geldiniz" yazısını daha güzel bir tasarım halinde teşhir ederdim. Her Ülkeye nasip olmaz bu yazıyı teşhir etmek !

-Köprü korkuluklarını olası intihar olaylarına karşı daha yüksek yapar ve engellerdim.

-Yolun kışın donmaması için resistanslı yol çalışmasını bir an önce başlatırdım. (Bu çalışmaya başladılar zannedersem , gece 01 - 06 arası yapılan çalışma olsa gerek.)

-Her iki kenarda bulunan dar yolu camaken veya başka bir yöntem ile kapatır yayalara açardım , ticari amaçlı tabi ! Ankara'da Atakuleye çıkmak için şu an ne kadar ödüyor insanlar ? yada Turkbalona çıkmak için ,  zannedersem 15 milyon ödeniyor ...sırf manzara seyretmek ve resim çekmek için iple çekmiyormuyuz Avrasya maratonunu ?

-Çok daha canlı ışıklandırırdım...Akşamları görüntü harika olsun diye ! yukarıdan aşağıya gelen halatlarda bir aydınlatma mevcut değil... Şimdi hemen diyeceksiniz ki elektrik bolluğumu var ? Köprü darpane para basıyor demiyeceğim bende ! öyle olur olmadık yerlere israf ediyoruzki elektriği , hiç kullanmadığımız parklara , araç geçmez - kervan geçmez yollara vs. yararlı olacak ve gelen turistlerin hayran kalacağı , boğazda oturanların bakmaya doyamayacağı (ev fiyatlarınıda yükselteceği için bu evleri sponsor yapabilirsek elektriği bedavaya getiririz ) , hepimizin geçerken doyumsuz bir köprü için değmezmi ? Hatta lazer ışıklandırma !

Benim aklıma gelenler bu kadar! Sizin bu konuda ki en iyi gördüğünüz fikriniz acaba hangisi ?

Saygılarımla,

Mustafa Kumbar

En son Mustafa Kumbar tarafından Sal 18 Ekm 2005, 12:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

msabri
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 04:27

bogazici koprusu ilk acildiginda zaten yayalara acikmis, hem de bedavaymis ki oyle olmasi gerekir zaten
intihar olaylari artinca maalesef kapatilmis  
istanbulda koprunun yapimi ile ilgili coook guzel bir baslik vardi ama unutttum

umit1
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 06:28

En uygun cozum Jilet yapilmasidir herhalde

selcuklu
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 10:02

Alıntı:
En uygun cozum Jilet yapilmasidir herhalde biggrin.gif

Işıklandırma konusunda bir yazı okumuştum, heryeri, rengi değişebilen ledlerle aydınlatılacak diye tabi ne zaman uygulamaya geçer bilmiyorum. Led sistemi diğer sistemlere göre daha az enerji harcayan birimlerden oluşuyor.  Yalnız bu ışıklandırma konusunda da dikkatli olunması gerekiyor, bir de ışık kirliliği çıkıyor karşımıza, yaz gecelerinde yıldızları görmek ne mümkün özellikle projektörle aydınlatma yapılan binalarda bu böyle ama aydınlatmasız da olmuyor elbet ,bir kaç geceyi ışıklardan arındırılmış gece ilan etmek sanırım .

Mustafa Kumbar

17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 12:45

Alıntı:
istanbulda koprunun yapimi ile ilgili coook guzel bir baslik vardi ama unutttum

msabri konuya buradan ulaşabilirsin !!! Köprü yapımı ile ilgili Akın Bey'in çok güzel bir çalışması...

ASLI
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 13:02

Valla hemen hemen butun seceneklerin yapilmasini isterim kopru icin ancak:
Alıntı:
Bir şeridinin Toplu taşımaya ayrılmasını.

fikri super.. Cok seyin cozumu olacagina inaniyorum taksiler ve otobusler icin ayrilmis (tercihen ortada) bir seridin. Hatta sirf kopru ustunde degil, olabilecek heryerde. Tabii yuklu yaptirimlariyla. O seride dalan hususi arac bol olur.

yusuf38
17 yıl önce - Sal 18 Ekm 2005, 17:55

sadece 34 plakalı değil  bütün araçların ogs li geçmesi gerekir. ogs almaya zahmet etmeyen araçlar 2. köprüye yönlendirilsin

nerminkumbar

17 yıl önce - Cmt 26 Ksm 2005, 11:22

Köprü geçişleri ücretsiz olsa trafik rahatlarmı acaba ? yoksa herkes bayramlarda bedava iken yaptığı gibi bir gişeye geçip gişenin açılmasını bekler acaba ?

Yapar mı yapar valla !!!

Gökhun
17 yıl önce - Cmt 26 Ksm 2005, 12:31

"34 Plakalı araçlara OGS'nin mecburi olması" fikrine katıldım en çok
En basitinden bizim okul servisi OGS taktırmaya üniyor her gün dakikalarca bekle allah bekle.Ancak bunu yaparken OGS sistemindeki aksaklıkları kaldırmaları gerekir.Sisteme daha o gün para yatırmışsın gişeden bir geçiyorsun "nininini" sesleri arasında o lanet yazıyı görüyorsun "Kaçak geçiş.21 ytl!"

MehmetK
17 yıl önce - Cmt 26 Ksm 2005, 17:42

40 yıl düşünsem hayatımızın kalitesini arttıran, şehrimizi güzelleştiren, pek çok İstanbullu tarafından da boğazın gerdanlığı, bir mücevheri olarak nitelendirilen mühendislik harikası yapı için kötü düşünceler besleyen insanlar olacağı aklıma gelmezdi

çift bıçaklı mı olsun tek mi?    

Ben köprülerimizi çok seviyorum inşallah daha büyük ve daha güzelleri yapılacak ilerde...

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM