Basit. Hangi ülkenin vatandaşı isen o ülkede hakların olur. Bunun etnik kökenle alakası yoktur.
Haklisiniz, o zaman hemen suraya gelelim, Anayasa`nin 66. maddesine, ne diyor? "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür."
O halde secimlere girip aday olmaya karar verdiyse demekki bu arkadasin TC Vatandasligi var, buradan bunu cikariyoruz degil mi? Itirazi olan var mi? Eger kendisi TC Vatandasi ise aday adayi veya aday olmasinda bir sakinca yok.
Rusya`ya geri gelelim, ya da sizin deyiminizle Sovyetler`e, tipki bugunku Rusya gibi, Sovyetler Birligi de fasist bir ulke idi, hatta daha da beterdi, tipki Umit Ozdag gibi.
Turkiye`nin de diger ulkeler gibi, dogma buyume burali olmayip sonradan vatandas olanlara secme ve secilme hakki vermesi gayet dogal, dunyanin neresine gidersen git demokrasilerde bunu gorursun. Arnold gitti California`ya vali oldu, Londra belediye baskani Pakistan kokenli, Almanya`da Hollanda`da bir suru Turk parlementer var.
Bu gibi haklarin verilmesinde bazen politik dengeler ve cikar iliskileri de gozetilir, meseleye Umit Ozdag gibi fasist bir pencereden bakarsak o zaman ulkedeki herkesin 7 gobek ceddine gitmemiz gerekir, kim safkan Turk, kim degil, kaldi ki kendisi de gocmen bir ailenin ferdi, ironik olan tarafi da orasi. Dedigim gibi onun penceresinden bakarsak buyuk resmi goremeyiz.
Ornek?
Bak Almanya nasil bizim icimizden cikmis adamlari bize karsi kullaniyor parlementer yaparak, bak ABD kongresine, bak senatoya....
Sizin son satirda etnik kokenle ilgili yazdiklariniz da zaten benim bahsettigim seyler, ben daha fazla tartisilacak bir sey goremiyorum, zannedersem hemfikiriz.
Selamlar
Babası Muzaffer Özdağ 27 Mayıs 1960 darbesiyle ailesiyle birlikte Japonya'ya gönderildiğinden dolayı orada doğmuştur.
japonyada doğması türk olduğu gerçeğini değiştirmez. hepimizin bir parça osmanlı zamanındaki göçlerden dılayı aile kökeninden ya kafkaslardan, ya balkanlardan aile soy geçmişimiz vardır. burda kuru kuruya ırkçılık yapmaya gerek yok.
Yani senin ırkçın kötü ırkçı, benim ırkçım iyi ırkçı kafası. Tam da üstüne bastın, hepimizin osmanlıdan gelen bir geçmişi var ise suriyelilerin de var. Irkçı ırkçıdır, iyisi kötüsü mü olur? Türk kökenli olma ihtimali varsa ırkçılık yapmayın, suriyeli ve arap ise ırkçılık mübah öyle mi? O zaman ben de kendisi için şöyle düşünüyorum ki Ümit Özdağ denilen göçmenin bu millette karşılığı yok geldiği yere geri dönsün.
Türk kökenli olma ihtimali varsa ırkçılık yapmayın, suriyeli ve arap ise ırkçılık mübah öyle mi?
hacı, suriyeli mültecilerin gönderilmesini istemek asla ırkçılık değildir bana göre. tamam, zamanında ülkelerinde iç savaş olmuş ve geçici sığınmacı (mecburi misafirlik) statüsünde ülkemize gelmişler. buna insani olarak kimsenin lafı yok. esas sorun bu misafirliğin uzun sürmesi ve nüfuslarının hızla artması. ama artık bu mecburi misafirliğin bir zamanı olması lazım ve bu zaman da onlar geleli yaklaşık 10 sene olduğuna göre bana göre çoktan doldu.
aslında siyasetten bağımsız söylüyorum. hükümet onlara şunu demesi lazım. kardeşim bak ülkenizde iç savaş vardı. biz sizi elimizden geldiğince, ülkemizde insan hakları gereği zorunlu misafir ettik. ama ülkemde uzun süredir burada iskan edilmenizden kaynaklı sorunlar çıkmaya başladı.bu sorunlar ikinci kuşağınız da burada doğmaya başlayan ve hızla yükselen nüfüsunuzdan dolayı hem ekonomik, hem sosyolojik açıdan başa çıkılamaz bir hal almıştır. o sebeple artık ülkenize geri dönmeniz için her türlü yardım, teşvik vermeye hazırım deyip gönüllülük esasına dayalı geri dönüşü bir an önce hızlandırması lazım. yoksa iş içinden çıkılmaz bir hal alacak. ayrıca da hala gitmek istemeyip burada kalmak isteyenlere vatandaşlık vermek için biraz daha ağır şartlar (vatandaşlığa geçiş parasının yükseltilmesi, askerliğin mecbur tutulması, türkçeyi anadil olarak kabul edip, öğrenilmesinin mecbur tutulması vb.) öne sürmemiz gerekir.
ya da en azından hükümetimiz bundan sonrası için tıpkı avrupa ülkelerindeki gibi sıkı göçmen politikası uygulayıp bundan sonraki sınır ihlallerini engellesin.
benim asıl dikkat çekmek istediğim, suriyelilerden çok afganlardır. suriyeliler en azından aileleriyle birlikte ve türkiye ekonomisine ve sosyolojisine iyi kötü entegre olmuş durumdalar. ama afganlar öyle mi? adamlar hala türkiyedeki gevşek , hatta serbest göçmen politikasından dolayı akın akın buraya gelmeye devam ediyorlar. ailesi yanında olmayan bu ipsiz, sapsız adamlar ne için geldikleri belli değil ama aslında bana göre ileride gerektiğinde terör amaçlı kullanılacakları besbelli. zaten ülkemizde karıştıkları olaylardan bunu şimdiden görüyoruz. yoksa bütün uyarılara rağmen sınırlarımızn kevgire dönmüşcesine tabur tabur gelmelerini başka şekilde açıklayamayız.
ayrıca, yukarıdaki cümlene cevap olsun diye yazıyorum. kendi milletini veya soydaşını düşünmek ne zamandan beri ırkçılık oldu. sapla samanı karıştırmayın.
1- araplar türk değildir. ama hem din kardeşimiz olduğu için, hem de komşumuz oldukları için bugüne kadar insani olarak zaten 10 senedir güzel ülkemizin kapılarını açarak onlara yardım etmişik. ama yeter.
2- örnek olarak bütün dünyadaki milletlere bakacak olursan bütün ülkeler biz de dahil dış politikada kendi ülkesine ve başka ülkelerdeki soydaşlarına öncelik verir. yani türk kökenliyse elbette onu koruyup, kollayacağım. bu politika gayet normaldir ve ırkçılık ile açıklanamaz. sen hangi kafayı yaşıyorsun.