sayfa 1  |
 |
Berktuğ
site denetçisi
2 yıl önce - Sal 01 Arl 2020, 15:57
Manisa Akhisar Çevre Yolu
MANİSA AKHİSAR ÇEVRE YOLU
İstanbul-İzmir güzergahının en zahmetli olan kısımlarından birisidir Akhisar. Karayolu 150 bin nüfuslu (belki daha fazla olan) şehri tam olarak ikiye böler. Yaklaşık 11 tane trafik ışığı mevcuttur. Bu yüzden dur-kalklar kaçınılmaz. Çevre Yolu bu yüzden bu şehre elzemdi. 2018 yılında inşaatına başlanan sarı kesik çizgilerle belirttiğim Akhisar Çevre Yolu, İstanbul-İzmir otoyolunun açılmasıyla birlikte bağlantının bu yol üzerinde olması sebebiyle (sarı ve yeşil çizgilerin birlikte olduğu kısım) bir kısmı trafiğe açılmak zorunda kaldı. Bu günlerde ancak son rötuşları yapılır hale geldi. Otoyol başlığında bolca paylaşımlarını gördüğüm yolun başlağını bulamayınca paylaşımları rahatça yapabilmeniz adına açtım.
Bu çevreyolunda 6 adet kavşak bulunuyor İzmir yolu bağlantısını üstgeçit viyadük, Yeni tren garı yakınlarında altgeçit, Zeytinliova yolunda geçici süre sinyalizasyon olduğu söyleniyor, otoyol bağlantısı köprülü kavşağı, Bergama yolu ile Balıkesir yolu dönel kavşaklar bulunuyor o iki kavşakta sıkıntı çıkacağı belli. Yakın zamanda açılması ümidiyle hayırlı uğurlu olsun.
Otoyol başlığında yapılan paylaşımlardan birisi:
(+)
Arkadaşımın İzmir yönünden Akhisar'a girişte çektiği video:
|
 |
salihhr
2 yıl önce - Sal 01 Arl 2020, 16:10
Başlık için teşekkürler. Yıllardır bekliyoruz bu yolu. Yıldık artık bu trafikten. Çok az bir iş kaldı. Yakın zamanda açılacak. Şimdiden hayırlı olsun Akhisarimiz icin
|
 |
Berktuğ
site denetçisi
2 yıl önce - Sal 01 Arl 2020, 17:38
Bu trafik çilesini çekmek istemeyenler çözümü otoyola para vermekle buluyorlar ne yazık ki. Para vermeyenler ise bu yolun çilesini çekmeye devam ediyorlar. Oysa Balıkesir'den Akhisar'a kadar karayolu güzergahı Otoyola göre oldukça kısa. Çevre yolunun açılması için bugün bu şekline razıyız. Ancak işin bu tarafı da var güney kavşağının benzeri kuzeyde yapılmazsa otoyol başlığında paylaşılan aşağıdaki resimde olduğu gibi 1 ve 2 nolu kavşaklarda sorun çıkacak.
(+)
Bu sorun kırmızı kesik çizgi ile çizdiğim kuzey kuşak yolu, viyadüğü ve kavşak ile çözülür.
Turkuaz kesik çizgi mevcut yol, yeşil kesik çizgi otoyol bağlantısı, sarı kesik çizgi çevre yolu ve kahverengi şeritler ise kırmızı kesik çizgili güzergahın aktif olmasıyla beraber iptal olacak bölge.
|
 |
Manisali 45
2 yıl önce - Sal 01 Arl 2020, 17:44
Bu yılın sonunda acilmasi planlanıyordu.Herhalde artık bitmesine az kalmıştır
|
 |
kadir akbas
2 yıl önce - Çrş 02 Arl 2020, 14:00
| Alıntı: |
| 2018 yılında inşaatına başlanan sarı kesik çizgilerle belirttiğim Akhisar Çevre Yolu |
Sarı kesik çizgilerle belirtilen kesim Çevreyolunun 2. etabıdır ve inşaatına 2016 yılında başlandı.
Aşağıdaki heber linkinden görülebilir.
http://www.akhisar.gov.tr/cevre-yolu
27.01.2016
Salihli-Akhisar Karayolu ve Akhisar Çevre Yolunun yapım çalışmalarına devam edilmektedir. Akhisar şehir merkezinden geçen ve tamamı 13 kilometre olan Gölmarmara-Salihli Devlet Karayolunun galericiler sitesi yanında bulunan kavşak üzerinden Akselendi Kavşağına kadar olan 5,5 kilometrelik kısmı 22.10.2015 tarihinde trafiğe açılmış olup, Gölmarmara-Manisa ve Kırkağaç-Soma istikametinden gelen araçları şehir içine sokmadan trafiği rahatlatmayı amaçlayan Akhisar Çevreyolu'nun geri kalan 8,14 kilometrelik kısmı ile Medar-Süleymanlı arasına ve Galericiler Sitesi Kavşağına yapılacak olan köprülü kavşakları da kapsayan ihale Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nce yapılarak, 25.12.2015 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır.
61.248.767,66 TL ihale bedeli olan işin başlama tarihi 08.01.2016 olup, 03.10.2018 tarihinde tamamlanarak Akhisar Çevre Yolu'nun trafiğe açılması planlanmaktadır.
|
 |
salihhr
2 yıl önce - Cum 04 Arl 2020, 16:01
Otoyol kavşağından da kırmızı ile cizdigim bir yol yapilsa iyi olur Akhisar'dan otoyola girmek isteyenler için.
(+)
|
 |
Vatman vs Superman
2 yıl önce - Çrş 09 Arl 2020, 09:48
Bu Cumartesi yapılacak törenle açılıyor.
Kaynak: Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Twitter sayfası, saat 9:12’de yüklediği video.
Hayırlı, uğurlu olsun.
|
 |
kadir akbas
2 yıl önce - Çrş 09 Arl 2020, 11:02
08.01.2016 işe başlama tarihinden sayarsak Devlet neredeyse 5 senede 8 km'lik çevreyolunu tamamlayacak.
YİD projelerinde müteahhit işletmeden daha çok para kazanmak için işi en kısa sürede bitiriyor fakat KGM nin ihale usulü ile yaptığı projeler iş bitimi zamanına yetişmiyor. KGM nin bu iş yaptırma usullerini değiştirmesi gerek.
|
 |
kami suyutmaz
|
 |
salihhr
2 yıl önce - Cum 11 Arl 2020, 21:03
Yarın büyük gün

|
 |
sayfa 1  |