Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 5

Bu yıkım sizce doğru karar mı?
Hayır 26.1%  26.1%  [23]
Evet 73.9%  73.9%  [65]
Toplam Oy : 88

Gediz_001
6 ay önce - Pts 05 Eyl 2022, 12:28

Alıntı:
Konak'a adını veren İzmir Hükûmet Konağı'nın şu anki hâliyle yıkılan belediye binasından daha yeni bir yapı olduğunu biliyor muydunuz peki?

Evet biliyorum. Zaten bende diyorum ki İzmir'de birçok yer yıkılıp eski tarihteki binalar geri kazandırılmali. Böylece İzmir en azından yok olmuş yapilarini geri kazandigiyla kalmaz, görsel olarakta geçmişteki güzel İzmir geri döner.

Şuan tekrar yapılmaya başlanan iktisat kongresi binası güzel bir adım oldu. Aynı şekilde valilik hükümet konağı yanına geçmişteki tarihi binayı yeniden yapacağım diyor. Belediyenin de eski depoları geri kazandırıp islevlendirmesi İzmir'in bir bakıma yok olmuş yapilarini geri getirmektir. Keşke sarı kışla da tekrar yapılsa. İzmir meydanı Avrupa'nın birçok meydanı kadar gösterişliymiş ama hepsi yıkılmış. Oysaki Avrupa 2. Dünya Savaşı'nda yıkılan binalarını bile geri yaptı. Çünkü tarihi yapılar şehrin gelişmişligini de gösteriyor.

Bunlar dışında italyan kiz okulununda geri yapılmasını çok isterim..

İbrahimazq
6 ay önce - Pts 05 Eyl 2022, 12:33

Kesinlikle katılıyorum şehir fark etmez. Osmanlıdan kalan ama yıkılan tarihi binaları geri kazandıralım kullanım amacı farklı olabilir ama yaşasın.

mahmut11
6 ay önce - Pts 05 Eyl 2022, 23:26

Alıntı:

Belediye binasının enkazından bir dönemin hafızası çıktı: Sosyalist hareketin tabelasıydı

İzmir'de belediye binasının yıkımında sıvaların dökülmesi sonucu kirişlerde 1980 öncesinde yazılan sloganlar ortaya çıktı. Hacay Yılmaz bina inşaatının sosyalist hareketin 'tabelası' olduğunu anlattı.

O zaman da boş beleş yalan şeylerle uğraşıyormuş belediye avanesi

Ismail Onkel
5 ay önce - Cum 30 Eyl 2022, 18:07

Konak'a adını veren İzmir Hükûmet Konağı'nın şu anki hâliyle yıkılan belediye binasından daha yeni bir yapı olduğunu biliyor muydunuz peki?

.............

Mimari eğitimimizi gözden geçirmemiz gerek. Yüzlerce yıllık binalar sapasağlam ayakta dururken modern teknoloji adı altında yapılan betonarme binalar yıkılıp yıkılıp yeniden yapılıyor, dün gördüm belediye binasını, bina diye birşey kalmamış ortalıkta. Ne zaman yapıldı ki yerine yenisi yapılıyor? Ülke çapındaki kentsel dönüşüm diye yıkılan binaların büyük çoğunluğu 40-50 yıllık. Boşa giden paralar.

yaldeniz
5 ay önce - Pts 03 Ekm 2022, 13:53

Konak'a adını veren konak hükümet konağı değil,19. yy sonunda yıkılan voyvoda konağıdır.

salihhr

5 ay önce - Pts 03 Ekm 2022, 14:12

yaldeniz
5 ay önce - Pts 03 Ekm 2022, 14:23

Üstadım sadece yeri aynıdır, şekli, yüksekliği, kullanılan materyal vs hepsi farklıdır.

1870'lerde yapıldı şu anki konağın orjinali sonra yandı ve tekrar yapıldı. Yani günümüzün hükümet konağı kendisinin kopyasıdır, voyvoda konağının değil. Voyvoda konağı ahşap ve bambaşka bir yapıydı.

Fatih süleyman
5 ay önce - Cum 07 Ekm 2022, 14:07

An itibariyle Konak meydanının son hali...
Belediye sarayı yıkım işi hemen hemen bitmiş...

(+)

mehmet GZL
5 ay önce - Cum 07 Ekm 2022, 14:41

Sıra merkez bankası binasında

Yiğitler
5 ay önce - Cum 07 Ekm 2022, 15:29

İzmir'in deprem olduğunda perperişan olacağını gösteren bu İBB Ana binası enkazı ibret olsun diye moloz yığını olarak sergilenmeli...Konaktan geçerken gözümüz rahatsız olmalı, içimiz daralmalı ki akibetimizden korkalım, farkındalığımız olabilsin. Türk milleti gördüğüne inanır. 70 km uzakta Ege denizinde ortalama bir depremde bile Bayraklının yarısı yıkılıyor ,İBB Ana binası yıkılırken , İzmirde olacak bir depreme hazırlık yapılmalı, bir kuruş bile idare binalarına ve makamlara harcanmamalı.

sayfa 5
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet