Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Karadeniz Sakarya Gaz Sahasında Doğalgaz Bulundu!
« önceki   123 ... 154155156 ... 196197198   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 155
crypton
3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 11:20

Karadeniz gazını ana boru hattına bağlayacak 'Peçenek' deniz altına indirildi
Karadeniz'de keşfedilen doğal gazı kuyulardan toplayıp ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk "Peçenek" adlı dağıtım haznesi, denizin 2 bin 200 metre altına indirildi.
Zeynep Beyza Kılıç 01.12.2022 Ankara

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, doğal gazı yaklaşık 170 kilometre açıktan karaya taşıyacak boru serimi tamamlanırken denizin 2 bin 200 metre altındaki enerji üssü kurma çalışmaları da devam ediyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından "Peçenek" adı verilen ekipman Filyos Limanı'na getirildi. Ardından, Karadeniz gazını kuyulardan toplayıp ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk dağıtım haznesi, limandan denize indirmenin yapılacağı Sakarya Gaz Sahasına gemiyle taşındı.

Ekipman, özel vinçler ve su altı robotlarının yardımıyla 20 saat çalışmanın ardından denizin 2 bin 200 metre altına indirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinin yüzde 85'inin, Sakarya Gaz Sahasında denizde devam eden çalışmalarının ise yüzde 65'inin tamamlandığını kaydetti.

Dönmez, denizde 51 geminin bu operasyon için çalıştığına işaret ederek, "Denizde ve karada işler planlandığı gibi ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde bir aşamayı daha geçtik ve çok kritik bir ekipman olan dağıtım haznesini ekiplerimiz başarıyla deniz tabanına indirdi. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında enerji bağımsızlığının en önemli adımlarından birini hizmete almak için gün sayıyoruz. Türkiye Yüzyılı, enerjinin de yüzyılı olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin de sahadaki çalışmaların iş güvenliğini dikkate alarak devam ettiğini belirterek, "Burada çalışan yaklaşık 7 bin 500 kardeşimiz de projenin büyüklüğünün farkında. Onlar Türkiye'nin enerji tarihine ismini yazdırıyorlar. Ne kadar gurur duysalar az. İnşallah bu gazı milletimizle buluşturana kadar özverili, hassas, istekli ve hiç bitmeyen enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/karadeniz-gazini ...di/2752566

nuri kayseri
3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 13:05

maşallah türkiye yüzyılı enerjide de türkiye nin yüzyılı olacak inşallah...

Deniz Zeybek
3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 14:11

Ak Parti hazırlayıp CHP hazıra konacak deniyor

Serkan Guzel
3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 14:47

Hazıra konmayı da beceremezler.

Kazara iktidara gelirlerse, deniz altına kurulan bu son teknolojik sistemi çalıştırmayı bile beceremezler. Bir ay sonra arıza yaptırırlar.

Nereden biliyoruz? Haliç kollektörlerini çalıştırmasını beceremeyenler, denizin 2200 m. altındaki sistemi hiç çalıştıramaz. Başına iş bilmez bir genel müdür getirirler, o da kendi saz arkadaşlarını işe alır. Sonra sen sağ, ben selamet.

Yani gazı filan unutun.

erkan_gs_mk

3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 16:22

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

"Karadeniz gazını toplayıp iletim hattına verecek PEÇENEK mavi sulara başarıyla indirildi.👏

📌280 ton

⏰ 20 saatlik operasyon

🌊 2200 m. derinlik

Cumhuriyetimizin 100. yılında enerji bağımsızlığımızın en önemli adımını hizmete almak için gün sayıyoruz🔥"

ERTUĞRUL
3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 16:26

Karadeniz'de birbirine uzak noktalarda bulunan her gaz sahası için farklı noktalarda Filyos limanı gibi limanlar mı yapılacak yoksa herbir gaz sahasından boru hatları çekilerek hepsi Filyos'da mı toplanacak?

Serkan Guzel
3 ay önce - Prş 01 Arl 2022, 17:08

İki gaz sahasının arasında 150 - 200 KM gibi bir fark olursa, karaya ayrı bir hat çekilir diye değerlendirmekteyim.

Tabi bir de karaya gazı taşıyacak boru hattının, azami bir taşıma kapasitesi var. Diyelim ki, çekilen hat, ancak bir sahadaki gazı taşıyabiliyor. Bu durumda iki gaz sahası arasında 50 - 100 KM gibi fark olsa bile, karaya yeni bir hat çekilir diye değerlendirmekteyim.

Yani özetle; karaya çekilen borunun çapı da, bir sahadaki potansiyel maksimum gaz rezervi hesaplanarak seçilmiştir, diye değerlendirmekteyim.

erkan_gs_mk

3 ay önce - Pts 05 Arl 2022, 17:18

"Adım adım hedefe… 🎯 Türkiye Yüzyılı, enerjinin de yüzyılı olacak."

Deniz Zeybek
3 ay önce - Pts 05 Arl 2022, 17:28

Yeni hükümete kaynak lazım tabi
İktidar gıda enflasyonunu artık durdurmak zorunda.
Benim için mavi vatan önemli ama çarşıda pazarda vatandaş mavi vatanı bilmez. Bilse de banane der

erkan_gs_mk

3 ay önce - Pts 05 Arl 2022, 17:35
Sakarya Gaz Sahası'ndaki Gaz Akışının Kontrolünü Sağlayacak PLET Ekipmanları Yerleştirildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı

"Bak, uzaktan çalınıyor bir zafer marşı,
Yürüyelim şu doğmakta olan yarına..” 🇹🇷

Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz hattının akış kontrolünü sağlayacak PLET ekipmanları, Karadeniz’in derinliklerine başarıyla yerleştirildi. 👍 🌊"

05 Aralık 2022

sayfa 155
« önceki   123 ... 154155156 ... 196197198   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET