sayfa 1  |
AB'ye Girmiş Olsaydık, Türkiye'de mi, Yoksa Avrupa'da mı Yaşamayı Seçerdiniz? |
Kesinlikle Türkiye'de. |

|
45.0% |
[100] |
Kesinlikle AB ülkelerinden birinde. |

|
14.9% |
[33] |
Duruma göre değişirdi, görmeden birşey diyemem. |

|
9.5% |
[21] |
Her iki tarafta da birer ikametgâhım olsun isterdim. |

|
27.5% |
[61] |
İkisini de istemezdim, Amerika daha avantajlı. |

|
3.2% |
[7] |
|
Toplam Oy : 222 |
|
 |
hakankimdir
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 13:33
AB'ye Girseydik Avrupa'da mı, Yoksa Türkiye'de mi Yaşamak İsterdiniz?
AVRUPA diyenler, nedenini de açıklayabilirler mi?
|
 |
Kaan-Kubilay
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 15:25
Adam dogru konuya deginmis, neden eksi veriyorsunuzki...?? Icimizdeki ab hastalarinin yuzde 70-80 i nasil olurda cikini avrupa ulkelerinden birine atarda akli basinda bir is sahibi olur milyoncuklar kazanir zengin olurum sevdasiyla yanip tutusuyor.. yoksa ab adamin derdindemi.. aklini fikrini gozunu, varyemez amca misali eurocuklar dolarciklar burumus insanlarin.
|
 |
hayrettin koc
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 19:01
tabiii avrupali adamlarda para cokya sokağa atiyolar.
bizimkilerde saniyor bizde toplariz avrocuklari.
mesela ben almanyada yasiyorum ve issizlik ayyuka cikmis.
iscilerin simdiye kadar kazanilmis haklarida teker teker elden gidiyor.
iscilik bitmis buralarda gelde bizimkilere anlat
|
 |
alper1974
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 20:22
AB ye girseydik Tr ye donerdim, girmesek de donecegim heralde..Yaklasik 4 yildir Londrada yasiyorum ve hayat kalitesi cok dusuk. Manevi degerler hak getire. Turkiyenin kiymetini bilelim..
alper
|
 |
remzi
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 20:28
konuyla alaksı yok ama ben merak ediyorum ab ye girmeden bu müzakere döneminde kısa vadede şehircilik anlamında hayatımızda neler değişecek? benim tek bildiğim yollara şerit çizgilerinin çizilmek zorunda olduğu. özellikle portekiz ve yunanistana şehircilik anlamında yapılan yatırımlar sanmıyorumki bizede yapılsın ya da yapılacak mı?
|
 |
tolgacem
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 20:54
BİZİMKİLERİN ANLAMADIGI NOKTA MAASLARI YUKSEK ALIYORLAR DİYORLAR AMA ORADA KİRA DAHA YUKSEK HERSEY DAHA PAHALI.TURKİYEDE MAAS DUSUK OLABİLİRDİ AMA YİNEDE UCUZ SAYILIR.
EN BUYUK DEGER MANEVİYATTIR.BEN ABDDE MİLYARDER OLSAM VATANIMDAN UZAK OLDUGUM İCİN UZULURUM
|
 |
Murat Erol 2
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 20:55
çoğu kişinin istanbulu terk edeceğini düşünerek, gene istanbul (fatih ilçesinde ) da kalırdım.
Dini bayram günlerindeki ve iftar zamanındaki istanbul ,özlediğim istanbul ( metrekareye düşen insan sayısı bakımından)
|
 |
alper1974
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 21:44
Turkiye su an icin bile, belli kesimler icin, herhangi bir AB ulkesinden daha yasanir bir yer. Maddi ve manevi..Bu kesim Turkiyenin en zengin %10 u diyelim...Bu %10 icindeyseniz Avrupaya gidip yillarca entegrasyon savasi verdikten sonra belki %40 icinde olacaksiniz. Bu %40 da bizdeki %10 dan daha iyi yasamiyor. Haa Avrupada ekonomik olarak ilk %10 icine girecek kapasitede ve yetenekte oldugunuzu dusunuyorsaniz deneyin sansinizi. Ben elektronik muhendisiyim ve 4 yildir cok fazla bir yol katemedim acikcasi..Tanidigim bir suru arkadasim Turkiyede benden daha mutlu ve gelir seviyesi cok daha iyi. Avrupanin iyi tarafi da su, eger Tr de cok diplerdeyseniz, (aclik sinirinda) , belki Avrupada daha mutlu olabilirsiniz (belki)Avrupda da issizligin oldugunu unutmayin. Son olarak manevi degerleri Avrupada unutun ..Arkadaslik , ailevi kavramlari unutun, tek basinasiniz orda.. Su an, 2 sene icinde Ist da is bulursam , donmeyi planliyorum..Ben 2 sene icinde Turkiye AB ye girmeden , AB ye girmis olacagim zira..
|
 |
sengulb
16 yıl önce - Sal 03 Nis 2007, 22:21
Vatanımdan ayrı yaşamak mı asla!
|
 |
tolgae1903
16 yıl önce - Sal 03 Nis 2007, 22:51
kesinlikle Türkiye de kalır,,ülkemde yaşardım....çünkü gereksiz tüm parazitler bu ülkeden avrupa ya gideceği için dünyanın yaşanılacak en güzel yeri benim için Türkiye olurdu...
|
 |
sayfa 1  |