Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı

Türk Gençliği Bu Tehditlerin Farkında mı?
Evet farkında. 12.5%  12.5%  [1]
Hayır bir çoğu bu konular hakkında zır cahil 62.5%  62.5%  [5]
Bu konular önemli değil. 25.0%  25.0%  [2]
Toplam Oy : 8

Ehtiyar
3 yıl önce - Çrş 17 Hzr 2020, 17:05
Türk Topraklarında Gözü Olan Devletler


Alıntı:
Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u alarak, Bizans İmparatorluğu’na son verdiği günden beri yürürlükte olan bir Yunan ülküsüdür. Bizans İmparatorluğu’nu bir Helen İmparatorluğu olarak kabul eden Yunan milliyetçileri, Megali İdea adını verdikleri büyük ülküleri ile eskiden Bizans'a ait olan tüm toprakları yeniden elde ederek, Konstantinopolis (İstanbul) başkent olmak üzere, büyük Helen İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal etmektedirler.



2) Büyük Ermenistan Projesi - Ermenistan

Alıntı:
Büyük Ermenistan veya Birleşik Ermenistan, Ermeniler tarafından tarihsel ve etnik açıdan Ermeni toprakları gibi algılanan ve Ermenistan'a birleşmesini amaçlayan irredantist siyasi iddiadır. Ayrıca bugünkü Türkiye'nin doğusunu oluşturan bu toprakların çoğunda Ermeni Soykırımı yaşandığı iddia ediliyor. İlaveten, iddia Azerbaycan, Gürcistan ve İran topraklarını da kapsamaktadır.


Günümüzde "Büyük Ermenistan" terimi Ermeni Devrimci Federasyonu tarafından aşağıdakı bölgeleri içerecek şekilde kullanılmaktadır

Ermenistan

Doğu Anadolu Bölgesi 

Doğu Karadeniz

Karabağ

Nahçıvan

Samtshe-Cavaheti (Ahıska)



3 Sıcak Denizlere İnme Politikası - Rusya


Alıntı:
18. yüzyılın başlarında tahta çıkan Çar I. Petro’dan itibaren sıcak denizlere çıkmak ve dünya hakimiyetini eline geçirmek politikasını prensip edinen Rusya, kendisine yayılma alanı olarak Osmanlı coğrafyasını seçmiştir. Boğazları ele geçirerek Karadeniz’e hakim olmak isteyen Rusya bu amacını gerçekleştirebilmek için çaba sarfetmiştir. Zaman zaman bu amacını gerçekleştirmeye çok yaklaşan Rusya, karşısında menfaatleri gereğince Osmanlı Devleti’ni destekleyen İngiltere ve Fransa’yı bulmuştur. Rusya, yaklaşık iki asır boyunca bu amacını gerçekleştirememiştir. 


4 Vaadedilmiş Topraklar - İsrail

Alıntı:
Tevrat'ın Tekvin kitabının 15. Bab'ında ise şöyle yazmaktadır:

O günde Rab, Abraham'la ahdedip dedi: Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat ırmağına kadar bu diyarı, Kenileri ve Kenizzileri ve Kadmonileri ve Hittileri ve Perizzileri ve Refaları ve Amorileri ve Kenanlıları ve Girgaşileri ve Yebusileri senin zürriyetine (soyuna) verdim.

Bu tanıma göre ise Fırat Nehri'nden Nil Nehri'ne kadar olan geniş bölge İsrailoğulları'na vadedilmiştir. 



Ehtiyar
3 yıl önce - Cum 19 Hzr 2020, 15:13



BJK 5106
3 yıl önce - Cum 19 Hzr 2020, 15:48



Ehtiyar
3 yıl önce - Sal 23 Hzr 2020, 11:30



Türk gücü
3 yıl önce - Sal 23 Hzr 2020, 13:59

Alıntı:
Newyork Times 2016'da yayınlanan bir harita...



Newyork times amerikanın kaç parçaya ayrılacağının endişesini duymalı bence onlar için vaziyet hiç iyi değil


seymen61
3 yıl önce - Sal 23 Hzr 2020, 17:11

Alıntı:
Newyork Times 2016'da yayınlanan bir harita...

https://www.ensonhaber.com/gundem/new-york-times- ...2016-05-16

Newyork Times bir paçavradır. her tuvalette rulo halinde duvarda bulunması gereken bir nesnedir. bunun dışında da bir gücü yoktur. güvenilmez, ciddi olmayan, zavallı bir kağıt parçasıdır. azılı bir Türk düşmanıdır. malum kesimlerin tekelindedir. onların yancısıdır. hatta beslemesidir. parayı verenin kucağına şehvetle oturan zararlı ve azgın bir mikrop topu mu desek?
bu pislik yığınının çizdiği ve ülkemizi parça parça gösteren aptal kompleksli zavallı bir haritayı ciddiye bile almam. ama o haritayı kıvırarak NY times adındaki köksüzlere uygun bir iade yolunu çok iyi biliyorum. hem bu onlarında çok hoşlarına gider. bundan büyük zevk alırlar. sen benim ülkemi parçalamak isteyen kahpelere yol gösteren çizimlere hiç utanmadan imza atacaksın, bunu paçavranda yayınlayacaksın ve benden üstüne birde dostluk bekleyeceksin öyle mi?
kişiliksiz gübre yığını.


Ehtiyar
1 yıl önce - Sal 05 Nis 2022, 00:06



ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET