sayfa 1  |
TV8 deki Yaşamdan Dakikaları izliyormusunuz. |
EVET |

|
47.2% |
[83] |
HAYIR |

|
52.8% |
[93] |
|
Toplam Oy : 176 |
|
 |
S.Memo
17 yıl önce - Cum 07 Ekm 2005, 00:01
Sunay Akın
Arkadaşlar Sunay Akın hakkında yazmak istediklerinizi buraya yazabilirsiniz.
Sunay Akın ilk şiirini 9 yaşında meteoroloji müdürlüğünde çalışan bir memurun kızına yazar. Kızın isminin baş harflerinin dizelerini oluşturduğu şiiri evlerinin terasında bulunan odunluk kapısının iç kısmına yazar. Kız balkona geldiğinde odunluğun kapısını açar. Mahsusçuktan!...
Ama şiir kızın gözüne hiçbir zaman takılmaz. Sunay Akın yıllar sonra �Bir Şairdir Artık�, çocukluğunun geçtiği Trabzon'a gittiğinde sert geçen bir kışta, içindeki odunlarla birlikte kapının da sökülüp yakıldığını öğrenir. Şairin ilk şiiri �Hava Muhalefeti� nedeniyle kayıptır.
Sunay Akın 1962 Trabzon doğumludur.İlk çocukluk yıllarında çay tabaklarının içinde gördüğü Kız Kulesine 10 yaşında kavuşur.Ailesi, daha iyi eğitim imkanları olduğu için İstanbul'a yerleşir ve Sunay Akın İstanbul'la arkadaş olur onu dinler bizlere de anlatır sırlarını bu büyülü kentin.
Şairimiz, kağıt gemilerden emekli bir kaptan olarak yazmaya başladığı şiirlerini 1989'da Makiler' adıyla yayınladı. Bu ilk eserinin arkasına da birer martı gibi �Antik Acılar', Kaza Süsü' ve '62 Tavşanı' adlı şiir kitaplarını sıraladı. Düzyazıda da , ancak bir şairin yazabileceği konulara el attı. Bu alandaki eserleri İstanbul'un Nazım Planı, Kız Kulesin'deki Kızılderili, Ay Çöreği ve Deniz Yıldızı, Önce Çocuklar ve Kadınlar, İstanbul'da Bir Zürafa, Onlar Hep Oradaydı, Kırdığımız Oyuncaklar, Kule Canbazı'dır. Bir çok radyo ve televizyon programına imzasını atmıştır.
Yazarımız,Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde dersler vermiştir.Tek kişilik oyunuyla da yurt içi ve yurt dışında sayısız gösterileriyle geçmişten bugüne köprüler kurmakta ve �Bir milletin gerçek değerleri hisse senetleri değil, hissi senetleridir'sözüyle de bu yolculuğuna devam etmektedir.
Bir şairin kurduğu ilk müze olan İstanbul Oyuncak Müzesi de Sunay Akın'ın en büyük düşü olarak İstanbul Göztepe'de ziyaretçileriyle buluşmaktadır.
|
 |
Sina
|
 |
S.Memo
17 yıl önce - Cmt 08 Ekm 2005, 19:46
Sina haklısın.Ama düşündümde bu başlığı Sunay Akın için açtım.Yaşamdan Dakikaların sitedeki izlenme oranını merak ettim.O yüzden de oylamayı yaptım.
Arkadaşlar Sunay Akın hakkında düşündüklerinizi buraya yazın.Yaşamdan Dakikalar için düşündüklerinizide Sinanın vermiş olduğu linke yazın.
Bu arada Yaşamdan Dakikalar artık perşembe saat 9 da tv8 de yayınlanıyor.
|
 |
-ALPER-
17 yıl önce - Cmt 08 Ekm 2005, 23:55
Sunay Akın'ı çok sevmeme rağmen Yaşamdan Dakikalar isimli programı izlemediğim şeklinde oy kullandım daha doğrusu zorunda kaldım. Sina'nın açtığı başlığa da baktığımda bu programın uzun süredir yayında olduğunu anladım. Nasıl olup da bu kadar süre içinde rastlayamamıştım haberim olmamıştı hayret doğrusu. Bundan sonra bu programı mutlaka izleyeceğim. Ayrıca oyuncak müzesine de en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum bana yakın olmasına rağmen bir türlü fırsat bulamadım. Sadece bir televizyon programında görmüştüm ve çok güzeldi.
|
 |
OsMaN UyGuN
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 01:45
ihtiyar delikanlıların anlattıkları bana geçmişin ne kadar güzel, bir o kadar da ne kadar zor olduğunu öğretiyor..
sanki programı izleyince o yıllara göçüyorum, hiç bilmediğim bir zaman diliminde kendimi kaybediyorum..
hele o Moda plajından falan bahsetmeleri... tek kelimeyle arşivlenecek bir program.. bu yüzden TV8'e böyle bir değere sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyorum..
|
 |
Okan Akin
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 08:45
Sevgili Dostlar,
Sevgili Sunay, sairliginin otesinde insan asigi, doga asigi, toplum asigi ve bence en onemlilerinden birisi halkinin asigi bir insandir. O tum sevecenligini duyarak yasar ve hemen hissettirir. Kendimi onun yasadigi donemde yasamaktan dolayi cok sansli hissediyorum dogrusu.
Siirlerinde en buyuk olaylari kucuk ayrintilarda kesfedip derleyerek anlatir. O, "agir otur molla desinler" cinsinden agir laflar uretmez siirlerinde. Hafif kelimlerle gecistirirken siirlerini, bir de bakarsiniz ki gulle gibi inmis son misrasiyla anlattiklari beyninize.
Bel ki bazilariniz yadirgayabilir, neden "Sevgili SUNAY" diye hitap ettigim icin. Sakin yadirgamayin. Cunku ben onu kendime okadar yakin ve okadar akran hissediyorum ki Sunay Akin demeyi samimi bulmuyorum. Hatta onunla ayni soyadini tasimak ise ayri bir zevk benim icin. Cunku aileden birisymis hatta abimmis hissi veriyor bana. Cok hos dogrusu.
Hoscakalin, dostlukla ve daha cok paylasimci kalin.
|
 |
kemalsoylemez
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 16:16
Sunay Akın iyi bir şairdi(r).
Sağlam şiirleri vardır.
1995 ylında beri iyi bir şekilde takip ederim.
Olumlu birçok yanını herkes anlatır zaten, bende imzamı atarım.
Beni rahatsız eden yanlarını söyleyeyim fırsat bulmuşken.
En başta kelimeleri ustaca kullanma ve kurma yeteneği ile
konuları olmadık yerlerden alıp öyle bir sonuca bağlar ki
"vay be ben ne salakmışım bunu neden düşünemedim" dersiniz.
Ama ilk şoku atlatıp anlattığı şeyi düşünürseniz veya araştırıp bulursanız
konunun sonunu istediği gibi bağlamak için gerçekleri esnetip kendi
istediği kanala akıttığını görürsünüz.
Diğer bir konu ise hala şairim demesine rağmen ilk zamanlarındaki gibi
üretken bir şair olmayışıdır.
Sanırım popülerlikten veya düzyazılarının daha çok tutmasından dolayı (yada ilham gelmemesinden) fazla şiir yazmıyor.
Baştan söylemiştim, kendisini çok severim ve saygı duyarım.
Sayılmayacak kadar güzel yanları vardır,
ben bardağın boş yanını anlatayım dedim o kadar.
|
 |
OsMaN UyGuN
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 17:58
Alıntı: |
En başta keimeleri ustaca kullanma ve kurma yeteneği ile
konuları olmadık yerlerden alıp öyle bir sonuca bağlar ki
"vay be ben ne salakmışım bunu neden düşünemedim" dersiniz. |
buna örnek vereyim; 20 YTL lik banklottan önce kütüphaneye dokunduruyor lafı sonra da "genel eve" geçiyor laf..
ne alaka değil mi? ama 20 YTL nin arkasındaki antik yer bir kütüphane..eee neresinde bunun "genel ev" kısmı? bu antik yapının resmedildiği yerde! yani bu resme "genel evin" kapısından bakıyormuşcasına bir hava verilmiş
sonra da hikaye devam ediyor.. Sunay Bey'de laf lafı açıyor..
|
 |
S.Memo
17 yıl önce - Pzr 09 Ekm 2005, 20:46
Sunay Akını ramazan ayı boyunca starda iftar öncesi izleyebilirsiniz arkadaşlar.Programın adıda
mahya ışıkları.Mahya nedir derseniz hani ramazanda camilere asılan ışıklı yazılar varya işte o.
|
 |
g.guray
17 yıl önce - Pts 10 Ekm 2005, 03:25
Arkadaşlar belki biraz muhaliflik olacak ama nedendir ben Sunay Akın'a hiç ısınamadım. Elbette yaptığı çok iyi ve ilginç şeyler var (örneğin oyuncak müzesi gibi) ancak bana Sunay Akın ayrıntılara bakmaktan bütünü göremeyen biriymiş gibi geliyor. Ama tabiiki yanılıyor olabilirim.
|
 |
sayfa 1  |