Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Yeni Eğitim Sistemi Eskisine göre daha mı iyi olacak ?
EVET 36.1%  36.1%  [13]
HAYIR 55.6%  55.6%  [20]
FiKRiM YOK. 8.3%  8.3%  [3]
Toplam Oy : 36

Hüseyin SAYIN
17 yıl önce - Prş 06 Ekm 2005, 16:06
Yeni Eğitim Sistemi


Bilindiği üzere Eğitim sistemimizde yeni bir uygulamaya geçildi. 1.sınıftan itibaren artık
EL YAZISI uygulaması var artık .Benim bu konuda bir endişem var. Genelde hayatımızda
yani gazeteler olsun ,diğer yazışmalar olsun.Pek el yazısı kullanılmıyor.Acaba çocuklar bu
konuda zorluk çekmeyecekler mi ?. Sitemiz üyesi öğretmen ve eğitim görevlileri sanırım
daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.


messiah_haktan

17 yıl önce - Prş 06 Ekm 2005, 16:21

Egitim sisteminde ki tek degisim bu mu yoksa bize daha cok bilgi verebilecek misniz?
Daha cok bilgi alabilecegemiz bir site var mi?Bir yil önce ATV haberde egitim sisteminde ki degisiklikler hakkinda bir haber vardi.Degisikliigin teki yeni bir kitap ve ikincisi de matematik sorunlarinda A'dan yola cikan arac B'ye gidiyor yerine Anitkabirden cikan arac B'ye gidiyor denilmesiydi!!  


Hüseyin SAYIN
17 yıl önce - Prş 06 Ekm 2005, 16:38

Sevgili Haktan ;
Anladığım kadarıyla sistemde bir çok değişiklik var .Aşağıdaki linkte bununla ilgili bir çok detay var .Ama benim en çok dikkatimi çeken bu değişiklik oldu.Yani EL YAZISI olayı .
Hayatın içinde pek kullanılmadığı için çocuklar baya bir zorluk çekecekmiş gibi geldi
bana .Temennim ülkemiz için hayırlısı olsun.


http://ttkb.meb.gov.tr/ogretmen/


Hande_t
17 yıl önce - Cum 07 Ekm 2005, 22:05

Ya ben bu sene lliseye gidiyorum ve yeni eğitim sistemiçok değişik biz çok sorun yaşadık tercihler yapıldığında okul puanlarının geçen yıllara göre 100 ve üzeri kdr yükseldiğini gördük.Dolayısıyla yüksek puanlılar bile istediğini bi okula giremedi.Bende yanlış tercihten dolayı yanlış bi okulu kazndım ama puanım biraz yüksek olduğu için bir başka güzel okula nakilimi gerçekleştirdim.Ayrıca liseler 4 yıla çıkarıldı ve hazırlık olmadığı için 9.sınıfta ingilizceye bayağı bir önem veriliyor ve dahada zorlaşacağı söyleniyor.Şu anda ingilizce derslerimiz haftada 10 saat,matematik ise sadece 4 .....

Metin Arslan

17 yıl önce - Cum 07 Ekm 2005, 23:16

Yasadigim ülke Avusturya'daki okullarda da el yazisi ögretiliyor. Insanlar genelde el yazisi yaziyor. Ben egitimimi Türkiye'de yapmis olmam sebebiyle el yazisi okumakta zorluk cekiyorum. Ilkokul mezunu vatandaslarimiz var. Bir de onlarin halini düsünün.
       Bu uygulamanin sebebi AB olmali. Cocuklarin el yazisi ögrenmesinde bir zararimiz yok. Bilakis kazancimiz var. AB yolundaki Türkiye'den bir cok üniversite ögrencisi buraya gelecektir. El yazisi ile yazmanin meyvelerini iste o zaman toplayacaklardir.
      El yazisi ile yazmak baslangicta zor gibi görünsede, ögrenilince daha pratik bir yazi sekli oldugu görülecektir. Ayrica yazi estetigi bakimindan güzel bir uygulama olur.
      Kisaca el yazisi uygulamasini, yerinde bir karar olarak buluyorum. Keske bende yazabilsem.



alican çınar
17 yıl önce - Pzr 16 Ekm 2005, 03:18

Bir el yazısı muhabbeti aldı başını gidiyor.Sanki başka değişim yok.Mesela ÖSS değişti.
Sınav 2 bölümde incelenecek.1. bölüm  lise 1. sınıf konuları olacak ve 120 soru sorulacak.Bunlar tüm öğrenciler tarafından yanıtlanacak. 2. bölümde ise 120 soru var ama öğrenci alanına göre 60 soru yapacak.Örneğin sayısalsa 1. bölümün hepsini yapıp 2. bölümde matematikten 30,fen bilimlerinden30 soru yanıtlayacak.Sınav süresi 15 dk. uzatıldı.Bunun nedeni 2. bölümün alan soruları olduğu için zor olacağı.

Bundan başka artık uzman öğretmen sınavları olacak.Öğretmenlikte 7 yılını dolduran öğtretmenler uzman öğretmen unvanını almak için sınavlara girecek.
  AMA İLAHİYATI BİTİREN DİREK UZMAN ÖĞRETMEN OLABİLECEK.


Yücel

17 yıl önce - Pzr 16 Ekm 2005, 04:10

Bir ogretmen arkadasimin dedigine gore yeni egitim sisteminde fen ve matematik gibi bazi konular senelere yayilmis mesela daha once 4. sinifta okutulan bir matematik veya fen konusu yeni egitim sisteminde 7. sinifta okutuluyor ve bu da ogrencilerin temel bilgierden yoksun olmasini sagliyor.Umarim Amerika'daki gibi zayif temel bilgisi olan bir ilk ve ortaogretim sistemine sahip olmayiz yoksa universiteye gelip de hala matematik veya cografya bilmeyen bir ogrenci kitlesine sahip oluruz.Bu yonden bakildiginda eski egitim sistemimiz daha guclu gibiydi geliyor bana.
Bir de birinci sinifta cocuklar artik okuma ogrenirken fis kullanmayacaklar, cumle veya kelimeden ogrenmek yerine harften ogrenmeye baslayacakar.Bu Turkce diline ne kadar uygundur bilimiyorum, bilgisi olan arkadaslar buna cevap verirler herhalde...


Taha
17 yıl önce - Pzr 16 Ekm 2005, 11:37

Ben ilk okulumun ilk yillarinda bir ara el yazisi ile yazmayi ogreniyordum ama sonra ne olduysa tamamiyle duz yaziya gecildi. Yeni egitim sistemindeki el yazisi mecburiyetini destekliyorum. Icimden keske bende zamaninda el yazisi ile yazmayi ogrenebilseydim diyorum. Ben yeni egitim sistemi hakkinda genel bir bilgiye sahip degilim ama duydugum kadariyla eskisinden daha iyi olacagi kesin umarim yanilmam.

Mustafa Taşlı

17 yıl önce - Pzr 16 Ekm 2005, 13:41

Ben lise öğretmeni olduğum için ilköğretim okulları ile ilgili yorum yapmam pek doğru olmaz.Gerek öğrenciliğim gerek öğretmenliğim sırasında daha pek çok kez sistem değişti ama hiç kimse öğretmenlerin sisteme adaptasyonunu düşünmüyor.
Liselere gelince belki resmi çizilen sistem iyi ama angi imkanlarla ve hangi kafalarla yapılacak bu.
Türkiye'de sadece büyük şehirlerdeki iyi okullar yok ki.
Öğretmenlerin ortak kanaatini sizinle paylaşmak isterim ki;sistem büyük bir hızla taşralı,orta ve alt gelir seviyesindeki öğrencilerin okuma hakkını ellerinden alıyor.Yakında üniversite pek çok insan için tam bir hayal olacak.
Sitede pek yorum yapmak istemediğim ama ilgiyle takip ettiğim özelleştirme konusunda bence şunu da tartışalım:

  Devlet bu yıl binlerce sözleşmeli öğretmen aldı.Sadece 10 aylık.Seneye hiçbir hak talep etmemek üzere.Bu öğretmen sadece 650 ytl civarında bir maaşla gerekirse Istanbul'da yaşayacak.Bu öğretmenin öğrencilerin üzerindeki hakimiyetini,ekonomik problemlerini ve daha pek çok zorluğu aştıktan sonra yeni sistemi uyguluyabileceğini düşünebiliyor musunuz?

  Önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni alınacak öğretmenlerin tamamı bu usulle alınacak.Özel eğitimde kalitenin çok daha yüksek olduğunu kimse inkar edemez ama eğitimde eşitlik herhalde refah seviyesinin o bize anlatılan yeni sistemlerin gerektirdiği şartlara ulaşmasıyla mümkün olacaktır.


sipahi
17 yıl önce - Pzr 16 Ekm 2005, 15:40

Mustafa hocam mesajiniza muteakip bu alintiyi ilistirdigimden lutfen alinmayin, tesadufen okudum paylasayim dedim.

Alıntı:
'Bayrağın dalgalandığı her yer vatanımızdır'

16 Ekim 2005 Pazar
HAKKARİ- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin çeşitli bahaneler üreterek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapmak istemediklerini belirterek, “Bayrağın dalgalandığı her yer vatandır diyoruz, ama Hakkari’ye, Şırnak’a, Van’a git dediğimiz zaman insanlar buralara gelmiyor” dedi. Hakkari’ye çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 20 üst düzey yönetici ile kentteki yöneticilerin, ilçe kaymakamlarının ve belediye başkanlarının katılımıyla gece 7 saat süren bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ve şehrin eğitimini masaya yatırdıklarını söyledi.

Raporla kandırıyorlar
Hakkari’deki öğretmen açığına da değinen Çelik, yılların ihmalinden kaynaklanan öğretmen açığını telafi edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: “Hakkari’ye fazlasıyla öğretmen gönderildi, ancak öğretmenler yıllardır (annem kanser, babam buralarda tedavi olamaz) diye rapor almış. Maalesef Türkiye’de bu sağlık raporu birbirimizi kandırma malzemesi olarak kullanılıyor. Eğitim mazereti, evlilikler öne sürülmüş. Bunların bir kısmı haklı taraflar, bir kısmı da buraya gelmemek için üretilen resmi bahanelerdir. Söze gelince vatan, millet, Sakarya diye milliyetçilik yapıyoruz. Bayrağın dalgalandığı her yer vatandır diyoruz, ama Hakkari’ye, Şırnak’a, Van’a git dediğimiz zaman insanlar buralara gelmiyor. Açıkçası bunu çok da ahlaki bulmuyorum.”

100. Yıl’ın ihmali
Çelik, yüksek öğrenim konusunda Hakkari’nin beklentileri olduğunu ve ildeki eğitim fakültesiyle ilgili olarak 5 yıl önce bir kanun çıkarıldığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kanunu uygulayacak kişi 100. Yıl Üniversitesi Rektörü’dür. Buraya dekanı atamış, sekreteri, makam aracı, odası, ofisi var, ama Van’da oturuyor. En azından şu yapılabilirdi. Bu süre içerisinde bir miktar öğrenci alsalardı, Hakkari Eğitim Fakültesi adı altında eğitim-öğretim yapabilirlerdi.”

Türkiye Gazetesi.


millet vekili ve bakanlar islerini elektroniklestirip, kendileri neden gidip dogudaki il veya ilcelerimizde ikamet etmezler? sanki Ankara da cok lazimlar!



sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET