Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 5

Kayısıda Lezzet Savaşları Elazığ mı, Mersin mi, Malatya mı?
Elazığ 26.1%  26.1%  [42]
Mersin 22.4%  22.4%  [36]
Malatya 51.6%  51.6%  [83]
Toplam Oy : 161

murad22
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 17:13

Bu konuları tartışmaya gerek yok piyasada hangisi alıcı buluyorsa isim yapmıssa odur en iyisi.Her yörenin önde oldugu,iyi oldugu ürün vardır.Şeftali heryerde oluyor ama hiçbiri bursanınki gibi değil kayısıda öyle malatya kayısısının piyasada yeri başkadır oranın havasından,topragından demekki en iyisi orda yetişiyor.

Bahrielz
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 17:13

Alıntı:

Bu sayfanın açılmasına bir anlam vermiş değilim dünyanın tartışmasız en iyi kayısı malatyada yetişiyor bunu beş yaşındaki bir çocuğa sorsan bile malatya der . Daha neyin karşılaştırmasını yapıyorsunuz allah aşkına

O zaman neden korkuyorsunuz bırakın millet fikrini söylesin.



+Muhammed
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 17:44

Dalga mı geçiyorsunuz Allah aşkına,

Bebek kadından mı doğar erkekten mi?

kadar saçma bi soru!!!


Emir ERTEN

1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 17:47

İyisi kötüsü kişiden kişiye değişir. Göreceli bir kavram bu. Herkesin damak tadı aynı değil ama kesin olan piyasanın hakiminin Mut kayısısı olduğu. Bunu ben değil veriler söylüyor. Önceki sayfalarda dile getirdim. Şuan bir Malatyalı, Elazığlı bile Mut kayısısı yiyor. Bu Haziran boyunca da devam edecek.

07Bilal
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 18:00

Bu konular göreceli değildir.
Resmi istatistiklere göre Malatyanin kayısı üretimi Mersinden 4 buçuk kat, Elazığ'dan ise 8 kat fazladır.

Bu alanda Malatya tek geçilir..



Bahrielz
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 18:28

Üretim ayrı şey lezzet ayrı şey. Kimse Malatyanın üretimde 1. sırada olduğunu inkar etmiyor. Şu an hangi ilin kaysısını yediğimizi de tartışmıyoruz. Lezzetli kayısı nedir, iyi kaysı nasıl anlaşılır bu soruların cevabını kanıtlarla bize verebilen varsa gelsin. Bana göre aşırı şekerli ya da tatsız kaysı kötüdür orta şekerli hafif sert kaysı benim hoşuma gider başkasına göre başka kriterler vardır. O yüzden lezzet görecelidir. Herkes burada fikrini söyleyecek ki genel kanı nedir bulalım. Yoksa tartışmaya gerek yok tabi ki Malatya gibi kesin cümleler başlığa da ters zaten.

Yiğit3344
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 18:29

Mut Kayısısını yemeden yorum yapanlar yanılır. Bence kayısı da bir numara Mersin.

Emir ERTEN

1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 18:31

Alıntı:
Resmi istatistiklere göre Malatyanin kayısı üretimi Mersinden 4 buçuk kat, Elazığ'dan ise 8 kat fazladır.


Malatya kayısısı kuru kayısı olarak değerlendirilir. Mut kayısısı ile ilgili verileri önceki sayfalarda paylaştım. Bakabilirsin. Zaten kulvarlarımızın da farklı olduğunu belirttim.

Ben yine de söyleyeyim. Sofralık kayısının yüzde 85'i Mut'ta üretilir. Mut'ta 1 milyon kayısı ağacı bulunmakla beraber bu kayısılar yurt dışına da ihraç edilmektedir.

Şöyle anlatayım. Bir kaseye 10 tane kayısı koyup yemeye başladınız. İşte o 10 kayısıdan 8 tanesi Mut'ta üretilmiştir.


Yiğit3344
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 18:34

Türkiye'nin Kayısı'sını hangi iller üretiyor? (2019 yılı)

TÜRKİYE: 846.606 ton

1-Malatya: 391.801 ton
2-Mersin: 140.301 ton
3-Kahramanmaraş: 65.454 ton
4-Elazığ: 56.184 ton
5-Iğdır:39.658 ton


selçuk uçan
1 ay önce - Cmt 23 May 2020, 18:36

Malatya'nın bizden 4 kat fazla üretmesi normal çünkü Malatya'nın tamamının geçim kaynağı bu kaysı Mersin'de birtek mutta üretiliyor yani emin olun buranın tek geçim kaynağı kaysı olsaydı Mersin'in tamamı üretim yapsaydı ozaman Malatya yı Mersin 4 de katlardı yani Malatyayı Mersin Mutla kıyaslamak lazım bir ilçe 130 binton üretim yapıyor bu azımsanacak bir rakam değil



sayfa 5
« önceki   123456 ... 141516   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET