1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 38  |
 |
Bipo33
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 10:21
Singapur'un başkenti de Singapurdur. Aynı Cezayir'in başkentinin Cezayir olduğu gibi. Guvenilirlik konusunda yegane adres trol mustafa zaten, geri kalan her şey zırvadan ibaret 🤣 Mersinimizin kısa zamanda yücelebilmesi için önce içimizdeki İrlandalılardan kurtulmamız lazım.. Mimarlar odası Mustafa ayan bi taraftan, gereksiz medyası bi taraftan, boş yapan sivil toplum kuruluşlar bir taraftan, mustafa bakırcısı bi taraftan yeterr artık bıktık sizden...
|
 |
Tolga Cigerci
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 15:44
Rusya’nın en önemli keman virtüözü artık Mersinli
St. Petersburg keman ekolünün en önemli temsilcilerinden Chingiz Osmanov artık Mersinli... Bir süre önce Rusya’dan Mersin’e taşınan ve burada yaşamaya başlayan Osmanov, Mersin’in yeryüzündeki en harika yer olduğunu söylüyor
Nef Sanat tarafından sanat dünyasına yeni bir nefes getirmek amacıyla kurulan Nef Filarmoni Orkestrası, 17 Ocak'ta hafızalardan silinmeyecek özel bir konsere imza attı. Gala niteliğindeki konser, dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı. Şef Orhan Şallıel'in orkestra şefliği yaptığı konserde sahnedeki isimlerden biri de St. Peterbursg keman ekolünün en önemli temsilcilerinden Chingiz Osmanov'du... Osmanov'u özel kılan, müzik kariyeri kadar, çok kısa bir süre önce Mersin'e yerleşme kararı almasıydı...
Osmanov ile konser sonrasında Türkiye'de kurduğu yaşamı, müziği üzerine sohbet ettik:
- Mersin'de yaşamaya nasıl karar verdiniz? Neden özellikle Mersin'i seçtiniz?
- Mersin yeryüzündeki harika yerlerden biri. Mersin'i gördüğüm andan itibaren onun derinine düştüm. Güzellik ve kültürel miras beni çok etkiledi. Dünyanın neredeyse yarısını ziyaret ettim ve böyle bir yer hayal bile edemiyorum... Mersin ilham veren, etkileyici, çekici bir şehir.
- Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Türkiye çok kozmopolit ülke, kültürler arasındaki gerçek kapı... Türkiye yiğitliğin hala çok önemli olduğu ve hak ettiğiniz şeye sahip olduğunuz insanların ülkesi. Aynı zamanda karşılıklı anlayış ve şefkatin Türkiye'yi dünyanın geri kalanından farklı kıldığını görüyorum. Burası muazzam bir geçmişe, aktif bir bugüne ve harika bir geleceğe sahip.
- Mersin'deki günlük hayatınızın akışından biraz bahseder misiniz? Yöresel tatları deneyimliyor musunuz?
- Mersin'deki günlük maceralarımdan keyif alıyorum. Her gün yeni insanlarla tanışıyorum ve adım adım Türkçe öğreniyorum. Sınırsız tarihini keşfediyorum ve tabii ki yerel tatları deniyorum.
Her zaman olmayı sevdiğim güzel yerler listem zaten var. Mersin'de yemek virtüöz bir sahiplik ve sıkılmanıza izin vermeyecek sonsuz doğaçlama fantezisi...
İLHAM KAYNAĞIM...
- St. Petersburg'da doğdunuz ve konservatuar eğitiminizi de burada tamamladınız... Doğup büyüdüğünüz topraklar müziğinizi nasıl şekillendirdi?
- St.Petersburg inanılmaz bir şehir, hala... Bu şehrin insanlara karşı pek nazik olmamasına rağmen onu seviyorum. İki yönden şanslıyım ben, birincisi çok iyi bir ailede doğdum. Harika ebeveynlerim var ve sahip olduğum her şeyi onlar verdiler. İkincisi, öğretmenlerim. Bana olağanüstü bir eğitim verdiler, ilgi gösterdiler.
- Uzun yıllar St. Petersburg Devlet Senfoni Orkestrası'nın başkemancısı olarak çalıştınız. Türkiye'deki müziği nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Tamamen yeni müzikler dinlemek ve farklı kültürleri keşfetmekle çok ilgileniyorum. Ve burada Türk müzik geleneklerinden ve Türkiye'den her zaman yeni ilham ve izlenimler alıyorum.
Türkiye'nin kendi içinde birleştiğini hissediyorum. Çok yenilikçi bir düşünce ile benzersiz üst düzey müzik tutkusu.
- Nef'in Filarmoni Orkestrası ile sahne aldınız? Orhan Şallıel ile nasıl bir arkadaşlığınız var?
- Böylesine iyi bir orkestra ile çalmak benim için büyük bir zevk ve onurdu! Önce ben Petersburg'daki uluslararası festivalde Orhan Şallıel ile tanıştım. Maestro Şallıel Türk kültürünü dünyanın her yerinde temsil eden seçkin bir insan ve büyük bir müzisyen. Müzikal fikirleri ve yorumları çok cesur ve çok ilham verici.
https://www.sabah.com.tr/pazar/2023/01/29/rusyani ...k-mersinli
|
 |
Tolga Cigerci
1 ay önce - Cmt 04 Şub 2023, 09:20
Mersin'deki publar, restaurantlar artık Rus geceleri, Rus partileri düzenliyor haftanın belli günlerinde.
|
 |
Tolga Cigerci
1 ay önce - Cmt 04 Şub 2023, 16:58
AKKUYU NGS ÇALIŞANLARI İÇİN YENİ BİR YERLEŞİM ALANI KURULUYOR
(+)
Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşaat projesini yürüten AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) işletme personeli için bir yerleşim alanı inşa etmeye hazırlanıyor. AKKUYU NÜKLEER A.Ş bu kapsamda Türk inşaat firması Özaltın İnşaat ile sözleşme imzaladı.
(+)
İnşa edilecek bu yeni yerleşim alanında farklı büyüklükteki dairelerin yanı sıra anaokulu ve okul, dükkanlar, restoran ve kafeler, tıp merkezi ve eczane, spor ve sosyal ve kültürel kompleksler ile bir de otel bulunacak. 6.000'den fazla insanı barındıracak olan yerleşim alanı, tüm sakinleri için ortak dinlenme alanı ile de donatılacak. Üç aşamada hayata geçirilecek olan projede son aşamanın 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.
(+)
(+)
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, şunları söyledi: “Bu yerleşim bölgesinin inşaatına başlanması, projenin gelişmesinde yeni ve önemli bir aşama. Çalışanların ve ailelerinin aynı yerleşim yerinde yaşaması, onlar için konforlu koşullar yaratılması, bir nükleer santral gibi büyük bir endüstriyel tesisin verimli bir şekilde işletilmesinin önemli bir bileşenidir. İnsan bizim en büyük değerimizdir ve biz burada, misafirperver Türk topraklarında, geleceğin nükleer santralinin çalışanları için kurulacak bu yeni şehri mümkün olduğu kadar konforlu hale getirmek için gereken her şeyi yapacağız. Kasaba alanında gerekli olan her şey sağlanacak. Spor yapmak için alanlar yapılacak, çocukların boş zamanlarını organize etmek için gerekli koşullar yaratılacak. Bunlar sadece konut yapıları ve sosyal altyapı tesisleri değil, aynı zamanda kent sakinlerinin ve misafirlerinin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, mimarisiyle özgün park alanlarıdır. Rus ve Türk uzmanlar, Türkiye'nin ilk nükleer santralinde dolu dolu, mutlu bir yaşam sürmek ve üretken çalışabilmek için gereken tüm koşullara sahip olacak.”
(+)
(+)
Özaltın İnşaat Genel Müdürü Muzaffer Özdemir ise projeyi şu sözlerle değerlendirdi: “Nükleer uzmanların kasabasının inşa edileceği yer çok iyi seçilmiş. Deniz kıyısından çok uzak olmayan, Silifke ve Taşucu'na da oldukça yakın bir noktada bulunuyor. Bu yerleşim yeni aynı zamanda iki büyük uluslararası havalimanı olan Antalya ve Çukurova Havalimanlarının da arasında bulunuyor. Yani bu kentlerde yaşayanlar için de oldukça avantajlı. Biz Özaltın İnşaat olarak Mersin-Antalya sahil yolunun ana bölümünü de yapıyoruz. Bu otoyolun inşaatı tamamlandıktan sonra herhangi bir havaalanından yerleşim beldesine ulaşım çok daha kolay ve rahat hale gelecek. Yerleşim alanının inşaatı üç aşamada gerçekleştirilecek. Birinci aşamanın tamamlanmasının ardından 800'den fazla daireyi, 1000 kişilik bir okulu ve 450 kişilik bir anaokulunu faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Üç aşamanın da inşaatı tamamlandığında toplamda 2.700'den fazla daire olacak. Yerleşim kasabasının alanı 700 bin metrekareden fazla olacak. Konut ve ilgili tüm sosyal altyapı tesisleri, oradaki sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Yerleşim kasabasında, ayrıca bir dinlenme alanı, ticaret ve kültürel tesisler ve bir de otel inşa edilecek. Konut komplekslerinin tasarımı ve inşasında geniş deneyime sahibiz. Türkiye'nin ilk nükleer uzmanlarının yaşayacağı bu yerleşim alanı da en modern standartlarda olacaktır. Türkiye'nin ilk nükleer santralinin personelinin modern evlerde konforlu koşullarda yaşaması için elimizden geleni yapacağız.”
Yerleşim alanının inşası için belirlenen saha, inşaat çalışmalarının başlaması için hazır durumda. Bu kapsamda yapılması gereken imar çalışmaları tamamlandı ve arsaların konut inşaatı için kullanılmasına yönelik tüm izinler alındı.
http://www.akkuyu.com/akkuyu-ngs-calisanlari-icin ...yor/update
|
 |
serkan33
1 ay önce - Pzr 05 Şub 2023, 15:04
Ciddi ciddi maça gelmişler

|
 |
Tolga Cigerci
1 ay önce - Pzr 05 Şub 2023, 17:16
Alıntı: |
Mersin İdman Yurdu maçlarını kaçırmayan ve tribündeki sayıları her geçen gün artan Ruslar ve Ukraynalılar, bu hafta da tezahüratlara eşlik etti.
 |
|
 |
Tolga Cigerci
|
 |
Tolga Cigerci
1 hafta önce - Pzr 19 Mar 2023, 15:35
Ruslar, Mersin'den ev satın almak için Rusya'daki inşaat ve emlak fuarlarında sıraya girmiş durumda.
|
 |
seyhanlı umut
1 hafta önce - Pts 20 Mar 2023, 15:00
Ruslar Mersin’i keşfetti mersin ikinci antalya olabilir
|
 |
Tolga Cigerci
1 hafta önce - Sal 21 Mar 2023, 09:43
Rus lojistik devi Fesco, Mersin’de ofis açarak Türkiye pazarına girdi.
Rusya’nın önde gelen şirketlerinden Fesco, Mersin’de ofis açarak Türkiye pazarına girdi.
Fesco, Türkiye’deki şirketi aracılığıyla enerji, petrokimya ve gaz alanında Türkiye ve Orta Asya ülkelerinde inşaatı devam eden projeler için proje yüklerinin teslimatını organize edecek.
Fesco Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Severilov, “Hem Türk hem de Rus şirketlerinden gelen yoğun talep üzerine, Fesco’nun bölgedeki genişlemesini artırmak istedik ve bu yatırım kararını aldık” dedi.
Fesco aynı zamanda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin lojistik operatörü. Akkuyu NGS ile Fesco arasında imzalanan anlaşmaya göre Fesco taşımacılık grubu, üç yıl boyunca Akkuyu NGS inşaat projesi çerçevesinde deniz yoluyla teslim edilen tüm malların lojistik operatörlüğünü yapacak.
https://www.ulusal.com.tr/bilim-ve-teknoloji/rus- ...a-15019191
|
 |
sayfa 38  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|