Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Ruslar ve Mersin [Yatırımlar, Haberler]
« önceki   123 ... 36373839   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 37
Tolga Cigerci
2 ay önce - Çrş 18 Oca 2023, 08:19
Rusların yeni adresi: Tece ve Soli

(+)

(+)

Kaynak: Mersin Hakimiyet Gazetesi

Sedateser3
2 ay önce - Çrş 18 Oca 2023, 16:14

Kesinlikle yabancılara konut satışının kapatılması gerekiyor. Bu kadar fazla yabancının gelmesi ileride çok büyük sorunlar çıkarabilir. Ne plan ne program var, kim gelirse açıyoruz kapıyı salıyoruz sokaklara..

Tolga Cigerci
2 ay önce - Cum 20 Oca 2023, 13:46

Mersin, konut satışında kendi rekorunu kırdı ve 3. sıraya yükseldi Türkiye'de

Alıntı:
Türkiye’de 153 bin Rus oturma izni aldı

Türkiye’de yabancıya konut satışında ilk sırayı alan Ruslar oturma izni alan alanlar arasında da ilk sıralarda yar aldı. Türk Göç Dairesi verilerine göre, 2022 yılında 153 bin 639 Rus vatandaşı Türkiye’den oturma izni aldı.

YABANCILARA 2022 YILINDA 67 BİN 490 KONUT SATILDI

Yabancılara yapılan konut satışları 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artarak 67 bin 490 oldu. 2022 yılında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4.5 oldu. 2022 yılında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 24 bin 953 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 21 bin 860 konut satışı ile Antalya, 4 bin 316 konut satışı ile Mersin izledi.

Kaynak: Sözcü

Tolga Cigerci
1 ay önce - Sal 24 Oca 2023, 21:10

Alıntı:
MERSİN BÜYÜKŞEHİR MERCEK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN ÜCRETSİZ RUSÇA KURSU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Yenişehir Mercek Mesleki Eğitim Merkezi, A1 ve A2 seviyesinde verdiği ücretsiz Rusça kursu ile vatandaşların kendilerine yeni imkânlar sağlamalarına destek oluyor.

Farklı mesleki kursların yanı sıra yabancı dil eğitimleri de veren Mercek Mesleki Eğitim Merkezleri, aynı zamanda farklı sektörlerin ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilmesine de olanak sağlıyor.

ORHAN: “RUSÇA, TEK BAŞINA ÖĞRENİLMESİ ÇOK ZOR BİR DİL”

Bu hedefler doğrultusunda Yenişehir Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan Rusça kursu hakkında bilgi veren Rusça Öğretmeni Sündüs Girgin Orhan, ülkemizde ve dünyada Rusça’nın çok büyük önemi olduğunu belirterek, “Dünyada çok konuşulan diller arasında Rusça’nın da olmasından dolayı, biz de Mersin’de böyle bir çalışma başlattık ve gerçekten çok güzel gidiyor. Rus dilini bütün öğrencilerimize elimizden geldiğince, onların da çabalarıyla iyi bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Verdiğimiz eğitimle öğrencilerimizi, kendilerini tanıtma ve günlük hayatta kendi başlarına anlaşabilecekleri bir seviyeye getiriyoruz” dedi.

Rusça’nın, tek başına öğrenilmesi çok zor bir dil olduğunu belirten Orhan, “Rusça, bizim dilimizden farklı olarak, cinsiyetleri olan bir dil. Bizim dilimiz onlara göre biraz daha basit kalıyor. Kelimelerin cinsiyetleri olduğu için, tek başına öğrenilmesi çok zor olan bir dil. Bu etapta hocalarımız devreye giriyor. Turizmde sektöründe yer alan ya da kendisini geliştirmek için uğraşan öğrencilerimize, bu dili öğretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“BİRKAÇ KURS DAHA AÇSALAR BEN SEVE SEVE GİTMEK İSTERİM”

Yenişehir Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu Rusça kursuna, kendini geliştirmek adına katıldığını belirten Aliye Kaya isimli öğrenci, “Bundan önce İngilizce kursuna gidiyordum. Yabancı dil kurs fiyatları, dışarıda çok pahalı. İki dil eğitimini dışarda almaya, ailemin maddi gücü yetmez. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı kurslara katılıyorum. Öğretmenlerimiz cidden, alanında kendilerini geliştirmiş insanlar. Öyle olunca onlardan alabileceğimiz verim çok fazla. Bizimle de zaten birebir ilgileniyorlar. Hani birkaç kurs daha açsalar, ben seve seve gitmek isterim” dedi.

“DERSİMİZİ, AKADEMİK KARİYERİ OLAN BİR ÖĞRETMENDEN ALIYORUZ”

Kurstan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bilgilendirme mesajları sayesinde haberdar olduğunu söyleyen işletme sahibi Cabbar Özcerit ise “Başvurdum, beklediğimden de hızlı dönüş oldu. Burada beni şaşırtan bir nokta daha var, o da öğretmenimizin akademik kariyeri olan bir öğretmen olması. Özel kursta bile bunu bulamıyoruz. Belediye’nin bu imkânı burada sağlaması çok güzel bir şey. Bu konuda ben belediyemize teşekkür ediyorum. Dersler çok verimli, detaylı anlatım, kelimelerin üstüne basarak, tekrar tekrar ve hızlı bir şekilde öğrenmenin yolunu açan bir sistemle anlatım var. Hani geçiştirme, zamanı öldürme değil, detaylı anlatım var. O benim hoşuma gidiyor” diye konuştu.

https://ankahaber.net/haber/detay/mersin_buyukseh ...rsu_123392

melih95

1 ay önce - Çrş 25 Oca 2023, 11:40

Rusça kursunun yanında Ruslara ve Araplara Türkçe öğretilen yerlerin sayısı arttırılsa keşke. Bir de Arapça tabelalara karşı gösterilen tepki Rusça tabelalara da gösterilse keşke. Bu ülkeye gelen insanlar bu ülkenin dilini öğrenmek zorundadır. Ama bizim toplumda bunun tam tersi bir tavır var.

Tolga Cigerci
1 ay önce - Çrş 25 Oca 2023, 13:59

Mersin Limanı'nın geliştirilmesi için Ruslarla sözleşme yapılmış.
Alıntı:
Eğer Türkler Washington’daki destekçilerinin hayal ettiği gibi Rusya’ya karşı bir cephe olmak isteselerdi, Ankara Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almazdı. Ayrıca durum hayal ettikleri gibi olsaydı Türkler, Rus kamu enerji şirketi Rosatom’ın sahip olacağı ve işleteceği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşası için Ruslarla anlaşmazdı. Ayrıca, Akkuyu ile bağlantılı olarak Mersin Limanı’nın geliştirilmesi için Ruslarla sözleşme yapmazdı. Türkiye’yi eleştirenler, Türkiye’nin artık Batı’nın güvenilir bir ortağı olmadığını savunmak için tüm bu gelişmeleri fırsat bildiler.

https://fikirturu.com/jeo-politik/turkiye-hakkind ...ldigi-sey/

Tolga Cigerci
1 ay önce - Cum 27 Oca 2023, 16:36

Alıntı:
Narenciye en çok Rusya’ya gidiyor

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) verilerine göre, 2022'de Türkiye'den 1 milyon 940 bin ton turunçgil ihraç edildi. Turunçgildeki dış satımla ülkeye 904 milyon 18 bin dolarlık döviz girdisi sağlandı.

Geçen yıl en fazla ihraç edilen turunçgil ürünleri sırasıyla mandarin, limon, portakal ve greyfurt oldu. İhracatın ülkelere göre dağılımında ise Rusya ilk sırayı aldı. Dış satımın yarısına yakınının gerçekleştirildiği Rusya'ya 429, Ukrayna'ya 84, Irak'a 68, Polonya'ya 46 ve Romanya'ya 42 milyon dolarlık ürün gönderildi.

MERSİN ÜRETİMDE İLK SIRADA

Mersin Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da kentin çok sayıda tarım ürünüyle öne çıktığını ifade etti. Kentteki narenciye ihracatının ülke ekonomisine önemli katkı sunduğunu dile getiren Abalı, "Bizim yaş meyve sebze ihracatımızın büyük çoğunluğu narenciyedir. Sadece Mersin 695 bin tonla Türkiye'nin ihracatının yüzde 36'sını gerçekleştirdi. Narenciye ürünlerinden de limon üretiminde birinci sıradayız." diye konuştu.

https://www.aydinlik.com.tr/haber/narenciye-en-co ...yor-363701

Tolga Cigerci
1 ay önce - Pzr 29 Oca 2023, 16:51

Mersin'de yaşayan Ruslar, Mezitli Dayanışma Evini gezdi

Mersin’de yaşayan Rusça konuşan topluluk temsilcileri, Mezitli Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirdiği Dayanışma Evini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dayanışma evi sorumlusu Pelin Yalman ve gönüllü Süreyya Özdemir ile sohbet eden, Rus gazeteci, gönüllü çevreci Elena Volodina, Mersin Rus Cemiyeti kurucusu, gönüllü Alena Dyakonova ve Mersin Plaj Voleybolu organizatörü Can Özdemir'in de aralarında olduğu Rus ülkelerinden gelen topluluk üyeleri, yardım malzemelerin toplanması, temizlenerek gruplara ayrılması ve ihtiyaç sahibine ulaşması sürecini ayrıntılarıyla öğrendi.

Sosyal medya aracılığı ile her türlü kullanım fazlası yada sıfır kıyafetlerin dayanışma evinde toplanarak gönüllüler yardımıyla temizlenmesi, yaş ve kategorilerine göre ayrılması ve mahalle muhtarları aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması konusunda çok hassas bir süreç yürütüldüğünü ifade eden Süreyya Özdemir, “Biz yardım etmek isteyen vatandaşların iyi niyetinin değerlendirilmesinin yanında ihtiyaç sahibinin rencide edilmemesi konusunda çok hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızda bunu bilerek gönül rahatlığı ile gelip buradan eşya ve kıyafet alabiliyorlar. Bakımdan geçiriyoruz, evimize götürüp yıkıyoruz, ütülüyoruz ve ihtiyaç sahibine en hijyenik şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Bu sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi adına mahalle muhtarları ile görüşerek tespitte bulunduğumuz ihtiyaç sahibini veri tabanımıza kaydediyoruz. Sonra onlara belirli aralıklarla randevu vererek ailesinde bulunan kişi başına ihtiyacına göre en az üç parça kıyafeti paketleyerek teslim ediyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan da bu konuda son derece hassas davranarak bu sürecin gizlice yürütülmesi konusunda bizlere destek oluyor” dedi.

Rusça konuşan topluluk temsilcileri de Mersin'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi ve eşya yardımı yapan tek belediye olduğunu dile getirerek, özellikle gönüllük ve dayanışma kavramı konusunda hayranlıklarını dile getirdiler. Daha önce Başkan Tarhan'ı ziyaret ederek başta sahillerin temizlenmesi olmak üzere çevresel, kültürel, spor ve sosyal işbirlikleri yapılması konusunda karar aldıklarını belirten Ruslar, bu çerçevede dayanışma evinin çalışmalarını yakından görmek istediklerini de ilettiler.

https://www.iha.com.tr/mersin-haberleri/mersinde- ...i-4151655/

Bipo33
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 01:56

Her zaman çevreme olsun bu forumda olsun soylerdim Antalya'nın abartıldığını.. Sonunda tescillenmiş bakın görün önümüzdeki on yıl içinde Mersin daha da globalleşecek. Sadece Rus yatırımı değil, birçok dünya ülkesi vatandaşı Mersin'e yatırım için can atacak

Mustafa Bkrc
1 ay önce - Pts 30 Oca 2023, 09:24

Türkiyeyi baltalayacak yer aradıkları için olabilir mi acaba?
Paris Antalyadan daha mı az abartılıyormuş?
O kadar abartılıyor ki literatüre paris sendromu diye bi terim geçmiş ama abartılan şehir listesinde adı yok.
Ayrıca singapur şehir değil ve en abartılan 5.şehir denilen Rimini diye bi şehrin varlığını insanların çoğu bu listede yeni duymuştur... Ne kadar güvenilir(!) bi liste

sayfa 37
« önceki   123 ... 36373839   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET