sayfa 34  |
 |
Tolga Cigerci
4 ay önce - Pzr 20 Ksm 2022, 12:02
Antalya ve İstanbul'dan sonra Ruslara en çok konut satan 3. il durumundayız. İstanbul'u geçmemize az kalmış hatta.
Alıntı: |
Emlakta 'Rus' rüzgarı!
En çok ev onlara satıldı
Özelmacıklı, “Ekim ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 5,2 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2 bin 123 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla bin 658 konut satışı ile İstanbul ve 490 konut satışı ile Mersin izledi” dedi. |
https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi/emlakta-rus- ...di-2855872
|
 |
Tolga Cigerci
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 13:49
Tece'de açılan bir Rus marketi, Anna Market.
|
 |
Bipo33
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 14:42
Rusca tabela ne alaka?
|
 |
fatihgs
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 16:25
Tece'de açılan bir Rus marketi, Anna Market. |
Markete gittim, Gürcü gazozu almak için, çok çeşit yok, genelde Türkiye'de satılan ürünler, bir de kendi kültürlerine ait yiyecekler vardı, kasiyer de türktü.
|
 |
burak t
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 16:26
Şuan özellikle taşucu-silifke-susanoglu yogunluk inanılmaz arttı
|
 |
Ufuk1117
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 16:39
Rusca tabela ne alaka? |
Başlıkta ne yazıyor. Baktınız mı? Sanki çince tabela asmışlar.
|
 |
Bipo33
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 16:57
Evet okudum. Hatta marketin uzerinde yazan kiril alfabesini de okudum. Üstte dobro pajalavat yani hoşgeldiniz yazıyor. 1,5 sene Moskova ve Batı sibiryada yasadığım için Ruscam vardır biraz. Rusya'da yüzbinlerce Turkiyeli ve Azerbaycan türkü yaşamasına rağmen, Rusya'da bir tane dahi türkçe tabelaya rast gelmedim. Hatta ingilizce bilenleri garip bir kompleksle ingilizce konusmayıp seni çıldırtanilirler..
Dil bir milletin en önemli detayıdır! Dunyada en çok dili konuşulan milletler en saygın milletlerdir. Senin ulkende başka tabelalara izin vermenin onunu acman, kulturunu yozlaştırır! Turkce tabelalı marketler acsınlar ipe ipe de turkce ogrensinler..
|
 |
Mustafa Bkrc
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 17:05
Belediyenin kendi elleriyle hizmet(!) adı altında hakaret gibi onların dilini öğrenelim diye Rusça kurs açtığı yerde normaldir böyle şeyler.Mersin'i Rus yönetse istese bu kadar hızlı asimile edemezdi.Arapça tabela için memleketi ayağa kaldırıp Ruslara sus pus oldular
|
 |
Emir ERTEN
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 18:14
Bence de bu rusça tabelalara izin verilmemeli. Madem buraya yaşamaya geliyorlar. Türkçeyi de bir zahmet öğrensinler. Türkçe kurslarına gitmeleri için baskı yapılmalı. Kendi aralarında konuşmalarında mahsur yok ama toplum içinde konuşanlar eleştirilmeli, konuşanlara cevap verilmemeli. Yaban bakışlar ile ürkütülmeliler.
|
 |
Tolga Cigerci
3 ay önce - Cmt 26 Ksm 2022, 18:36
Ruslar ve Ukraynalılar Türkçe öğrenmek için Türkçe kurslarına katılıyor bu arada. Öğrenmek istemiyor değiller, Suriyelilerden daha çok Türkçe öğrenmek için çabalıyorlar hatta. Kendi aralarında grup grup Türkçe konuşma günleri düzenliyorlar, sosyal medyada birçok kez denk geldim. Sağa sola musallat olmadan kendi hallerinde yaşıyorlar, yediklerini içtiklerini çöp kutularına atıyorlar, Mezitli'de kirletilen kumsallları temizlerken de çok kez şahit oldum bu insanlara. Ben şikayetçi değilim, temiz ve görgülü insanlar.
En son Tolga Cigerci tarafından Cmt 26 Ksm 2022, 19:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
sayfa 34  |