Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
erkan_gs_mk

3 yıl önce - Pts 06 Oca 2020, 23:24
Adana - Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulamaları


Alıntı:
Adana İmamoğlu İlçesi Bu Proje İle Can Bulacak

06.01.2020

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Adana iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Adana ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.



Ülkemiz tarımsal üretiminin lokomotifi konumunda yer alan Çukurova’nın son yıllardaki en önemli projeleri arasında yer alan Yedigöze Sulamaları kapsamındaki İmamoğlu Sulamaları 4. Kısmında çalışmaları devam ediyor.

İmamoğlu Sulamaları 4. Kısım işinin tamamlanması ile 261 bin 920 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

İmamoğlu Sulama sahası Aşağı Ceyhan Ovası'nda, Adana’nın 20 km doğusunda bulunan Misis’den başlayıp kuzeye doğru uzanmakta olup, Kozan İlçe merkezine kadar yaklaşmaktadır. Su kaynağı Yedigöze Barajı olan proje ile 261 bin 920 dekar alanın sulanması ve bununla birlikte 21 adet köy arazisindeki 280 000 dekar sahanın toplulaştırması sağlanacaktır.

Fiziki gerçekleşmenin % 19’a ulaştığı projede 2019 yılı sonuna kadar 450 m uzunluğunda 3400 mm çapında CTP boru döşeme işi yapıldı ve S2 ana boru üzerindeki Y24 ve kolları dâhil (556 adet) sanat yapıları bitirilmiş olacak.



Toplulaştırma İşlerinde Önemli Sonuçlar Elde Edildi

Toplulaştırma işlerinde toplam 9 köyde 3. askı işlemi tamamlanmış olup 8 köyde yer teslimi işlemi tamamlanarak tapu tescil işlemlerine başlanmıştır. 2020 yılı Ağustos ayı sonunda toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir. Bugün itibari ile sahada tüm ekipler çalışmaya devam etmekte olup günlük ortalama 10 adet sanat yapısı imalatı yapılmaktadır. Hız kesmeden devam eden çalışmalar neticesinde 2019 yılı hedefleri yıl tamamlanmadan gerçekleştirilmiştir.

İmamoğlu 4. Kısım İnşaatı çalışmaları kapsamında 72.930 m HDPE100 boru ve 20.838 m CTP boru döşenmiş, 512 adet sanat yapısı inşasının yanı sıra 8 adet yatay sondaj geçişi tamamlanmıştır.



Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

161 bin 700 dekarlık sahada inşaat işleri tamamen bitirilerek 2019 yılı sonu itibariyle 2020 yılı sulama sezonuna hazır hale getirildi. 2020 yılında 31 bin 530 dekar sahanın sulamaya açılması hedeflenmektedir.

Projenin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 103 Milyon gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.

http://www.dsi.gov.tr/haberler/2020/01/06/adana-i ...an-bulacak




Alıntı:
06.01.2020


(+)



(+)



(+)



(+)


erkan_gs_mk

3 yıl önce - Çrş 01 Nis 2020, 14:07

Alıntı:
1 Nisan 2020


(+)



(+)



(+)


erkan_gs_mk

3 yıl önce - Çrş 22 Nis 2020, 22:17

Alıntı:
22 Nisan 2020


(+)



(+)




erkan_gs_mk

3 yıl önce - Cum 01 May 2020, 21:27

Alıntı:
01 Mayıs 2020


(+)



(+)



(+)



(+)


erkan_gs_mk

3 yıl önce - Çrş 13 May 2020, 17:46

Alıntı:
Adana’nın 40 Yıllık Rüyası Hızlı Adımlarla Hayata Geçiriliyor

13.05.2020


Adana’da 1 milyon 061 bin 300 dekar tarım arazisini sulu tarıma kavuşturacak Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Adana il merkezi ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması yıllardır tarımın lokomotifi olarak bilinen şehrimizdeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Adana ili sınırları içinde yer alan, Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerindeki toplam 1 milyon 61 bin 300 dekar tarım arazisini sulu tarıma kavuşturacak “Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesinde” çalışmalar hızla devam ediyor.



Bu devasa sulama projesini hayata geçirebilmek için projenin ana su kaynağını oluşturmak maksadıyla 2010 yılında 130 metre yüksekliğindeki Yedigöze Barajı inşa edilmişti. Ayrıca sulamanın yanı sıra enerji faydası da olan bu baraj yılda 967 GWh enerji üretimine sahiptir. Barajın tamamlanarak ana su kaynağının oluşturulmasının akabinde ovanın bir an önce suya kavuşması ve projenin faydaya dönüştürülebilmesi için çalışmalar kısımlara ayrılmış ve aynı anda birçok farklı şantiyede çalışmalara devam edilmiştir.



Proje muhtevasında Yedigöze Barajı başta olmak üzere 1 adet baraj ve 7 adet sulama tesisi mevcuttur. İlk etapta İmamoğlu Sulaması 1. Kısım Projesi İmamoğlu Sulaması İletim Kanalı ile 14 bin 610 metre uzunluğundaki iletim kanalı tamamlanmıştır. Böylece Musullu-S0 Sulaması ile 21 bin 210 dekar, S1 Ana Kanal ve Şebekesi ile 5 bin 020 dekar zirai arazi olmak üzere toplamda 26 bin 230 dekar sulamaya açılmıştır. 8 bin 210 dekarlık kısmın sulamaya açılmasını sağlayacak olan İmamoğlu Sulaması S1 Anaboru ve Şebekesi İkmali 2. Kısım işi kapsamında 3800 mm çapında 3.252 metre CTP ana iletim borusu, 21.600 metre HDPE boru imalatları ve sanat yapıları için ihale ve yer teslim süreçleri tamamlanmıştır.



9 köye ait yaklaşık 176 bin 390 dekar zirai araziyi sulayacak olan Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması 2. Kısım İnşaatında 77 bin 540 dekar alanda su testlerine devam edilmektedir. 2. Kısımda bugün itibariyle % 66 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 77 bin 540 dekarlık kısımda imalatlar tamamlanmış ve sızdırmazlık testlerine başlanmış, 16 bin 010 dekarlık kısımda imalatlar tamamlanmış ve 35 bin 780 dekarlık kısımda ise imalatlarımız devam etmektedir.



218 bin 550 dekar zirai arazinin sulanması sağlayacak olan Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması 3. Kısım inşaatı kapsamında 29.448,81 metre S1-B1 ana boru hattı ve 557.683,57 metre borulu sulama şebekesi döşenerek yöre halkının hizmetine sunulacaktır. Bu iş kapsamında 80 bin dekar tarım arazisinin toplulaştırma işleri ve 2 yıl süre ile işletme bakım hizmeti de yapılacaktır. 3. Kısımda bugün itibariyle 26 bin metre CTP ile 11 bin 560 metre HDPE boru döşenmiştir. Ayrıca 91 adet sanat yapısı imalatı yapılmış, böylece %14 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 76 bin 400 dekar alanın sulanmasını sağlayacak olan kısmı için 51.450 metre CTP, 149.450 metre HDPE boru ve 1.571 adet mekanik aksam montajı yapılacaktır. Bununla ilgili ihale yapılmıştır. 131 bin 150 dekarlık kısmı için İmamoğlu Sulaması 3. Kısım 2. Ünite ihale edilecektir.

261 bin 920 dekar zirai arazinin sulanması sağlayacak olan Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması 4. Kısım inşaatı kapsamında aynı zamanda 21 adet köy arazisindeki 280 bin dekar sahanın toplulaştırması sağlanacaktır. 4. Kısımda bugün itibariyle 20 bin 838 metre CTP boru, 72 bin 930 metre HDPE PE 100 boru, 251 adet hidrant, 77 adet vantuz, 92 adet ayrım+hat kapama, 158 adet tahliye imalatı tamamlanmış, böylece %20 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Projenin ilerlemesi ile birlikte vatandaşlarımızdan gelen talepler ve yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda 370 bin dekarlık zirai arazi daha “ek saha” olarak projeye dahil edilmiştir.



Projenin bütün bileşenlerinin tamamlanması ile birlikte; Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan İlçelerinde bulunan toplamda 1 milyon 61 bin 300 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem sulama yapılacak. Sulama projesinin tamamlanması ile birlikte bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye yıllık 1 milyar 292 bin TL katkı ve 95 500 kişiye de istihdam alanı sağlanmış olacak.

http://www.dsi.gov.tr/haberler/2020/05/13/adana-n ...A7iriliyor







Alıntı:
13 Mayıs 2020


(+)



(+)



(+)



(+)



(+)




sayfa 1
ANA SAYFA -> Diğer Şehirler