Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
sedat_038

3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 14:32

Siteye girdigim de ilk ziyaret ettigim başlik bu, yapilan yapilmakta olan hersey gurur veriyor.

erol 123456789
3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 15:19

M60 T
3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 16:13
Sahi 209

Sahi 209 dan istenirse 35 MM mermi ile çalışan, 10 KM etkili menzilli iyi bir tank destroyeri üretilebilir. Gayet mantıklı gözüküyor. Sadece platform biraz daha küçültülmeli. Enerji sorunu 1500 hp motorun bataryaları doldurması ile çözülebilir. Tek bir dolumda 10 atış yapabilirse bunu da bir dk da yapabilirse çok etkili olur. 35 MM kinetik enerjili mermi tankın bir yanından girer diğer yanından çıkar.

selcukkocak78
3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 16:20

Alıntı:
İCBM yakıt teknolojileri hakkında bilgisi olan varmı ? neden bu kadar zor ?

sıvı yakıt zor değil katı yakıtlar zor.duyduğum 60 a yakın katı yakıt türü var ve biz daha 20 tanesini felan anca yapıyoruz.herşey kimyada bitiyor anlayacağınız.özellikle kompozit bileşikli yakıtlar çok zor geliştirme süreçlerine sahip.
ama sıvı yakıtlar kolay üretimide kolay ama onların zorluğuda saklanması depolanması ve füzeledi kullanım zorlukları.60-200 bar min. koruyucu tanklarda ısı yalıtımlı olarak saklanabilmeli.özel soğutmalı motorlarla yüksek basınçlarda nozullara püskürtülmeli.işte bu işin zorluk kısmıda burası yani mühendislik zorluk.bizimkiler bu kısmı daha kolay atlatacaklardır.odtü kimya bölümü ile ssb nin 2008 den beri yürüttüğü projeler var katı yakıtlar konusunda ve hayli ilerlediler sanırım.ithal jet yakıtı ve roket yakıtı artık ithal edilmiyor ama sadece ithale izin verdikleri türevlerini üretebildik.yoksa ileri seviye roket yakıtlarında hala arge aşamasındayız

zaferp

3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 17:26

Gezgin seyir füzesi şu anda ne durumda? Hiç bir yerde bulamıyorum. Umarım her şey yolunda gidiyordur.

Bu tip füzeler 1500 km ve üzeri ise en az uzun menzilli füzeler kadar caydırıcı. Bu tip füzeler için hedefi çok yüksek başarı ile vurur. Bunu ilk önce geliştirmek lazım.
Tomahawk nasıl caydırıcı ise bizde öyle olmak zorundayız

bashabela

3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 17:37

Yakıt konusu karışık ama şu an sıvı metan ve oksijen kullanıyor büyük roketlerde.

Metehan209
3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 18:43

Ömrü yetenler için, nice 16 milyonlara üniversite gibi başlık, ziyadesiyle istifade ediyoruz, yazan tüm arkadaşlara teşekkürler

Fatihkrblt
3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 19:05
Arkadaşlar

Bilenler eski başlıkta ilk sayfada paylaşılan
Projeler vardı
Bunlardan bitenler hangileri yeni ilave projeler varmı
Vs
Bir daha liste başlangıçta paylaşırmısınız
Önceki liste ile kıyaslamalı olsun
Kaynak olarak kayıtlara geçmiş olur bu degerli sayfalarda (ilk sayfalar)

kagan4343
3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 19:30
AKSUNGUR

Ben Aksungur'u merak ediyorum. Testleri nasıl gidiyor sanırım çok fazla test uçuşu yapıyor şu sıralar! Aksungur kimseyi heycanlandırmıyor mu? Ben hala ANKA yı ve Bayraktar TB2 yi görünce zevk alıyorum. AKSUNGUR'a hiç mi sipariş gelmeyecek acaba?

Sanki unutuldu gitti?!

erkan_gs_mk

3 yıl önce - Sal 29 Ekm 2019, 19:52

Yahu Aksungur insanı nasıl heyecanlandırmaz. Envantere halen giren her Bayraktar tb2 ve Anka-S için heyecanımı koruyorum, sizinde dediğiniz gibi. Bu iki şirketimizin ürettiği Siha'lardan ben eşit derecede gururlanıyorum. Bizim elimizi çok rahatlatacaklar.

sayfa 2
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET