Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4

Pastırmada lezzet savaşı Kastamonu mu Kayseri mi?
Kastamonu 31.5%  31.5%  [17]
Kayseri 68.5%  68.5%  [37]
Toplam Oy : 54

Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 08 Eyl 2019, 13:34

Alıntı:
Yok arkadas anlamiyorsunuz. Dunya pazarinda sehir isimlerinden once Turk konulsun diyorum. Bu kadar zor mu anlamak

Yo anlamamakta direnen kendinsin.

Git bir IItalyana söyle sen bunu, neden Parma Pastirmasinin adi Italya Pastirmasi degil de, sana bir güzel gülsün.

Bizim yöresiyle tescillenmis ürünümüz gourmeleri ün salmis ülkelerle kiyasla yok denecek kadar az. Bu ürünlerin cogalmasini savunacakken, az sayida olanlarida sehur milliyetciligi safsatasiyla karalamaya kalmak hangi mantigin ürünü, sasiyorum dogrusu.


Selocan527
1 ay önce - Pzr 08 Eyl 2019, 20:10

Kayseri fabrikasyon yani orjınalikten uzaklaşıyor, ama kastamonu daha doğal ve orjınal Bu durumda KASTAMONU

Alper Tekkuş

1 ay önce - Pts 09 Eyl 2019, 10:33

ÇAKMASI KASTAMONU HAKİKİSİ kayseri



ismail cemre
1 ay önce - Pts 09 Eyl 2019, 10:45

arkadaşlar 2015 yılında kastamonu ya 2 kez gitme imkanım oldu.ilk gittiğimde çarşıda gezerken pastırma ve sucuk ta iddialı oldukları dikkatimi çekti.fiyatlara bakınca da bayağı yüksekti.pastırma ile çemeninden dolayı aram olmadığı için tatmadım ancak kendi açımdan bakınca kastamonu nun tanıtım konusunda kayseri den epey geride olduğu kanaatine vardım.kastamonu ya giderken kafamdaki olanlar , adı bizim konyanınkine benzer olan etliekmek,kuyu kebabı,sarımsak ve saray helvası birde yazma idi.sucuk ve pastırmayı hiç duymamıştım.aslında memleketimizin her köşesinin lezzeti güzeldir.böyle polemik konusu olacak tartışmalardan bir şey elde edemeyiz.herkesin farklı bir damak zevki vardır.bana hitap eden başkasına hitap etmez,başkasının sevdiğini ben sevmeyebilirim.

aliözer06
1 ay önce - Çrş 11 Eyl 2019, 01:35

kastamonu. tek geçerim.



Mustafa Oğuz38

1 ay önce - Çrş 11 Eyl 2019, 17:25

Pastırma tabiki de hem tadı lezzeti hem de kesiliş usulüyle Kayseri'ye aittir. Kastamonulular, kendilerine göre pastırmayı sahiplenmeye çalışıyorlar. Kastamonuluların, pastırma dediği şeyi satırla kesmek yerine, koyun kırkar gibi bıçakla traşlıyorlar. Her bakımdan, pastırmanın orijinalliğine aykırı farklılık oluşturma çabaları bunlar. Bir zamanlar da sivaslılar, Tokat kebabına sivas kebabı deyip kendilerine ait olmayan lezzeti kendilerininmiş gibi sahte bir algı oluşturdukları gibi, hep bir şehri taklit ediyor ve hırsızlık yapıyorlar.

Boran Çakır
1 ay önce - Çrş 11 Eyl 2019, 17:51

Pastırmanın hakikisi Kayseridir



MuratUL
1 ay önce - Çrş 11 Eyl 2019, 19:09

Böyle başlıkları bilerek gıcıklık olsun diyemi açıyorlar.?? .. Turkiyede sucuk pastırma mantı yağlama.. Kayseri özeldir.. Binlerce sene böyle olmuş böyle sürecek.. Geçen alman lidl markette Greece yogurt.. Arabische baklawa.. Haftalık olarak sürekli geliyor.. İnsanları keklemeyin böyle saçma başlıklarla.. Eğer birşey yapmak istiyorsanız ülkemizin ürünlerine uluslararası platformlarda sahip çıkın.. Ben bizzat konsolosluğa resimler yollayıp onları bilgilendirdim.. Sanmıyorum onların pek dikkatini çeksin ama bir Türk olarak üzüldüm açıkçası.. Baklava ve yoğurdu kaybediyoruz maalesef..

ertugrul bey

1 ay önce - Çrş 11 Eyl 2019, 19:22

Havası Güneşi ve Kendine Has Çemen Denilen Sosuyla Bir Başkadır Kayseri Pastırması...
Her Sene Bir İlimizin Tescilli Ürünlerini Karşılaştırmaktan Çekinin...


tırsoy
1 ay önce - Çrş 11 Eyl 2019, 19:28

sanki el emeği göz nuru kayseri pastırması.ne farkı var kayseride istanbulda bursada vsss. hepsi fabrikasyon sonuçta artık.sadece önü oradan çıkmış okadar.eski lezzeti bulamassın.



sayfa 4
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET