Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2

Pastırmada lezzet savaşı Kastamonu mu Kayseri mi?
Kastamonu 31.5%  31.5%  [17]
Kayseri 68.5%  68.5%  [37]
Toplam Oy : 54

cCcenk38
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:19

Biz cok sukur hem ulkemizin, hem de sehrimizin milliyetcisiyiz.

Senin bana ona buna suna karismaya hakkin yok.

“Sehrinin milliyetcisi olmayan ulkesinin milliyetcisi olamaz”


Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:19

Alıntı:
Turkiye bir butundur. Butun bunlar ortak kulturumuzdur. Artik sehir milliyetciligini birakip vatanci olmayi deneyin...

Bunun sehir milliyetciligiyle ne alakasi var?

Asil sehir milliyetciligi, en iyisinin Kayseride oldugunu bile bile, yolun düsmüsken, Kayseri pastirmacilar carsisindan pastirma ve sucuk almak yerine, Konyadan almaktir.

Dönüste Afyonada yolumuz düsecek. Oradanda kaymak ve sucuk aldikmi, yanindada Konyanin yesil küflü tulum peyniri, gel keyfim gel.


Gokhan Bayraktar
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:19

Bir yunanli kadar olamadiniz.

Greek feta
Greek yoghurt
Greek thatziki
Greek olive

Dunyada nam yapti. Biz de sucugun en iyisi nerede yapilir, pastirma kime aittir



akin87
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:22

Karamanlı sende sınıfta kaldın.
Makromilliyetçilik kötü ama
Mikromilliyetçilik iyi ha


Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:25

Gökhan gercekten sacmaliyorsun.

Almanyadada sucuk Türk sucugu olarak taninir, Yunanistandada gayet tabiki, zeytini, peyniri ünlü sehirler vardir.

Hatta ben Selanik cekirdegine bayiliyorum, bol tuzlu, kocaman taneler.



Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:28

Alıntı:
Karamanlı sende sınıfta kaldın.
Makromilliyetçilik kötü ama
Mikromilliyetçilik iyi ha

Ne alaka Akin?

Sehirlerin yemek kültürlerini korumasini savunmanin milliyetcilikle alakasi ne?

Swhirlerin kültürlerini muhafaza etmesi zenginliktir. Irkciliga karsiyiz diye, kültür düsmanimi olalim?


Gokhan Bayraktar
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:30

Bu zamana kadar Kos peyniri duymadim. Kayseri Sucugu, Turk olmasa hic olmazdi orada Sen biliyorsun elin Almani, Faslisi, Polonyalisi, Ceki nerden bilsin Kayseri nerede Turk Sucugu, Turk pastirmasi diye tanitmak ulke reklamina katkida bulunur. Burada bir ingiliz marka kuru kayis paketine Golden Malatya ismi vermis. Ben Turkum anladim Ingiliz yiyor ama Malatya nerede bilmiyor Golden Malatya ismini goren Malatya'ya tatile mi gidiyor



Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:41

Kuru kaysinin en iyisi Malatyada cikiyor, aynen findigin yurdu Giresun, cayin yurdu Rize, lahmacunun yurdu Gaziantep, Tantuninin yurdu Mersin, dundurmanin yurdu Urfa oldugu gibi.

Her seyin orijinali vardir ve sehirler artik orijinalini korumak icin, tescilliyorlar ürünlerini.

Fransizlar bu konuda uzman mesela. Cognac bölgesinden cikan Brandy yada Champagne bölgesinden cikan gazli sarap Champagner digerlerinin 10 kati.

Sen Ingilterede yasayan Iskoclara soruyormusun, neden Whiskyleriniz bulunduklari bölgenin suyuyla yapildiklari icin övünüyorlar ve böylelikle 150 küsür Whisky markasi ortaya cikariyorsunuz diye?

Fransizlarin, Almanlarin, Isvicrelilerin, Italyanlarin vs. yüzlerce peynir markasi var. Sen bunu bilmiyormusun?

Avrupada neredeyse her sehrin kendine has sucugu/salamisi yada sosisi var.


Gokhan Bayraktar
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:45

Aberdeen Wiskisi duydun mu? Scotch derler Burada iskoc reklami olur. Anlamak da zorlaniyorsunuz.. Zurich cikolatasi duydun mu? Swiss derler ayni sekilde Belcika cikolatasi icin de Belgium chocolate diye derler. Antwerp, Lierse cikolatasi duymamissindir.. Rotherdam lalesi duydun mu? Hollanla lalesi diye bilinir....Daha binlerce örnek..

Biz ise Turk sucigu/pastirmasi yerine sehir ismi kullaniyoruz O yuzden de yogurdu bulan Turk oldugu halde Greek yogurt meshurdur. Bizim kadar beyaz peynir yiyen bir baska daha toplum yokken Greek feta meshur olmustur


Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:54

Alıntı:
Aberdeen Wiskisi duydun mu?


Buyur



Bu neyin inadi kardesim?

Diger 150 küsür scotch Whiskylerini, yörelerinin ismiyle pazarlanan Italyan, Fransiz, Avusturya, Ispanyol, Alman, Avusturya saraplarini, Bavarian blue peynirlerini ve daha nicelerini buraya kopyalayayim istermisin?

Bu konuda Avrupalilar uzman. Onlarda olsa sucugunda, pastirmaninda her yöreye has varyasyonlari olurdu. En iyi damak tadini tutturansa en pahalisi.



sayfa 2
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET