Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

Pastırmada lezzet savaşı Kastamonu mu Kayseri mi?
Kastamonu 31.5%  31.5%  [17]
Kayseri 68.5%  68.5%  [37]
Toplam Oy : 54

Ehtiyar
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 15:59
Pastırmada lezzet savaşı Kastamonu mu Kayseri mi?


Pastırmanın hası nerede bulunur?
Vatanı neresidir?

Pastırmanın kurutulması için esen rüzgar Erciyes'ten mi iner, yoksa Ilgaz'dan mı?


cCcenk38
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 16:05

Kastamonu mu . Bunu da ilk kez duyuyorum. Saka misiniz siz .

Cemil TAN
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 16:06

Her ikisini de denedim.
Hiç tartışmaya gerek yok.
Bu seçim tamamen sizin damak tadinizla alakalı.
Her ikisinde de farklı tat ve aroma var.
Genelde tercih alışılan tada yönelik oluyor.
Her iki pastırma da en güzel yumurta ile oluyor.
Benim düşüncem bu.



Haldun Turan

1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 16:07

Anlamsız hareketler bunlar

çetin81
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 16:27

Nasıl ki sucuk denildiğinde ilk akla gelen şehirler kayseri ve afyon ise pastırmada da kayseriden sonra kastamonuda ünlenmeye başladı.Meraktan kastamonuda pastırma nasıl oluyor diye baktığımda kayseri pastırmasına göre kastamonu pastırması çok iyi kesiliyor o pastırmayı kesmekte büyük hüner ister bir ara istanbula da gelmişlerdi. Kastamonuda çok ünlü bir yer var her giden oradan alıyormuş.Sucuk 120 pastırma 150 TL imis



Ahmet Günen
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 18:04

Bu tür başlıklar üyeler arasında tatsızlıklara sebebiyet verir. Troller için bulunmaz bir başlıktır.

Pastırma sucuk kimin umurunda.

Yine şehir milliyetçileri ve troller buraya dadanır. Keşke böyle bir başlık açılmasaydı...


Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:04

Cesitlilik güzel bir seydir.

Pastirmadada, sucuktada, Kayseri, Kastamonu ve Afyon disinda cok daha fazla sehir yarismali.



cCcenk38
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:05

Etli ekmekte de oyle olsun o zaman

Karaman Ahmet
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:11

Saten öyle.

Sivas mesela, onlarda baya isim yapti Etliekmekte.

Bir sey iyiyse ve baska sehirler o lezzeti sehirlerine özgü tatlarla cesitlendirirlerse, orijalini yüceltirler.

Pastirma deyince Kayseri, Sucuk deyince Afyon, Etliekmek deyince Konya gelir insanlarin aklina.


En son Karaman Ahmet tarafından Pzr 01 Eyl 2019, 19:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Gokhan Bayraktar
1 ay önce - Pzr 01 Eyl 2019, 19:13

Turkiye bir butundur. Butun bunlar ortak kulturumuzdur. Artik sehir milliyetciligini birakip vatanci olmayi deneyin...



sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET