Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Volkan
20 yıl önce - Prş 15 May 2003, 00:29
İstanbul Haydarpaşa garı ve İTÜ binaları otel yapılmak isteniyor

Yeni kaynak yaratacak projeler peşinde olan İstanbul Defterdarlığı'nın, üç ana konu üzerinde çalışmalarını tamamlama aşamasında olduğu bildirildi.

İstanbul Defterdarı Kadir Boy, bu projelerin uygulanması durumunda yıl sonuna kadar iki milyar dolar dolayında bir kaynağın elde edileceğini ileri sürdü.

Çalışmalardan birinin tamamlanarak Maliye Bakanlığı'na sunulduğunu söyleyen Boy, projenin ana fikrini kamunun kullanımında olan bina ve arsaların yerine kullanıcılara yeni yerler sağlanarak, söz konusu binaların başka sektörlere kazandırılması olduğunu anlattı.
"Aralarında Haydarpaşa Lisesi, Haydarpaşa Garı, İTÜ'nün Taşkışla ve Gümüşsuyu'ndaki binalarının da yer aldığı 50 dolayındaki binanın otel olarak kullanılması, en azından turizme kazandırılması mümkün.

Bu binaların önerdiğimiz biçimde kullanılmasıyla 1 katrilyon 250 trilyon liralık bir potansiyel açığa çıkacaktır" diyen Boy, 40 dolayındaki dosyanın ilgili bakanlığa verildiğini belirtti.
İstanbul'da 50 pilot bölgede kira ve tapu değerlerini konu alan bir araştırma yaptıklarını anlatan Boy, saptamaların tamamlandığını, buradan da ikinci bir kaynak yaratılabileceğini ifade etti.

umarim yeni bir gar yaparlar ve haydarpasa garini otel olarak kullanilir  

messiah_haktan

20 yıl önce - Prş 15 May 2003, 00:31

Ben bunu bi türlü anliyamiyorum,eger hotel yaparlarsa gar nereye tasinacak?

Patron
20 yıl önce - Prş 15 May 2003, 08:56

Tup gecit yapilinca, ulasim bakimindan bugunku onemini kaybedecek
zaten. Haydarpasa'nin yeri ve dis gorunumu otele cok uygun, ama
eskiligi yuzunden yeni bir otelden cok daha pahalliya mal olur ve alt
yapisinin uygun olmadigini zannediyorum. Temelinin tahta oldugunu
duymustum. (Yeni Cami gibi)

xgokhan
20 yıl önce - Prş 15 May 2003, 18:28

Bence bir sure daha o istasyonlara ihtiyacimiz var, ama onu ben de dusundum, tup gecit yapilinca Marmaray disinda ne ise yarayacak? Sirkeci'den kalkan tren ta Yenikapi'ya geri gidip tunelden gecip mi gidecek, yoksa yeni bir tren istasyonu dusunuluyor mu acaba?

Sina

18 yıl önce - Cmt 19 Şub 2005, 19:37

Bu başlıkta herhangi bir gelişme oldu mu? Yani İTU ve Haydarpaşa ile ilili haber alan var mı? Ben İTÜde okuyorum ve bizim fakülte (Maçkadaki tarihi bina) halen bizim

EbruKurban
18 yıl önce - Cmt 19 Şub 2005, 21:15

Ya anlamiyorum ne isterler bu tarihi yerlerden. Okey bakimlari yapilsin ama bence otel fikri cok kotu. Eski binalari otel yapicaz diye ele alip projelerini canlandirmaya calisiyorlar fakat ya sonrasi, sonrasinda ise eskiden kalma hicbirsey yok.

Ustelik biz bu binalari kullanabiliyoruz. En azindan halka acik yerler. Peki ya otel olduklarinda her zaman oralara ayak basabilecekmiyiz hayir tabiki "parayi veren dudugu calar"sekli yani zaten ulkemize gelen turistler tarihi yerleri geziyorlar. yani haydarpasa garini, haydarpasa lisesi vs. gibi yerleri gezmek isteyen turistlerde bizlerde istedigimiz zaman bu yerleri gorebiliyoruz. off neyse cok moralim bozuldu bu konuya..

messiah_haktan

18 yıl önce - Cmt 19 Şub 2005, 21:31

Proje'nin baslama tarihi en yakin marmaray'in acildigi gün olur.2009 marmaray bitecek(eger biterse) 1 yil projeyi gündeme getirmesi sürer,1 yil izin cikarmak sürer,1 yil ihale,1-2 yilda resmi temel atildiktan sonra gercek insaat faliyetlerin baslamasi!Yani en erken 2020 yilinda bitmis durumda olur herhalde,onun icin ic tartismayalim bu konu hakkinda.

EbruKurban
18 yıl önce - Cmt 19 Şub 2005, 21:35

durum boyleyse gercekten tartismanin bir nedeni yok. gerci tartisdigimizda yok ama...

messiah_haktan

18 yıl önce - Cmt 19 Şub 2005, 22:07

Öyle,marmaray tamamlanmadan Haydarpasa kaldirilamaz.Yenikapi'ya yeni bir istasyon insaa edene kadar,biraz önce saydilkarimi da ekledimmi,en erken 2015-2020 arasi gerceklestirilir bu proje.Yada marmaray'in insaatina paralel yenikapiya yeni bir gar insaa edecekler,bu arada koruma kurulundan izini alip,marmaray insaati bitmeden haydarpasanin etfarini halledip,isi tek haydarpasaya birakacaklar,ozaman 2010-2011 arasi olur.Ama biz kendimizi biliriz degil mi?

irfan x
18 yıl önce - Cmt 19 Şub 2005, 22:50

Haktan tamamen haklı... Bu işlerin olması için o mekanların şu anki işlevlerini yerine getirecek başka mekanlar olması lazım. Bunun için de ilk önce Marmaray'ın bitmesi lazım. Ama umarım Haktan'ın tahmin ettiğinden önce biter. Bence bu işler İstanbul Olimpiyatlarından önce biter,2016 veya 2020 yi mutlaka alacağımızı düşünürsek

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM