Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İzmir Belediye Başkanı (Mustafa Tunç Soyer) Sizce Başarılı mı?
123 ... 414243   sonraki »

ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet
cevap yaz
sayfa 1

M.Tunç Soyer Sizce Başarılı Olurmu
Evet 40.2%  40.2%  [129]
Hayır 53.0%  53.0%  [170]
Fikrim Yok 6.9%  6.9%  [22]
Toplam Oy : 321

Yavuz Sinop

3 yıl önce - Pts 01 Nis 2019, 14:29
İzmir Belediye Başkanı (Mustafa Tunç Soyer) Sizce Başarılı mı?

MUSTAFA TUNÇ SOYER KİMDİR?

1959 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğundan itibaren İzmir’de yaşadı. Bornova Anadolu Lisesi’ni ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni iyi dereceyle bitirdi. Biri İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler” diğeri Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında olmak iki yüksek lisans yaptı.

Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen asistanı, Türk Haberler Ajansı’nda da muhabir olarak çalıştı. Aynı yıllarda İngela Bendt ve James Downing’in mülteci kamplarında Filistin’li kadınların dramını anlatan “Geri Döneceğiz” isimli kitabını Türkçe ‘ye çevirdi.

Eğitimini tamamladıktan sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Beş yıl boyunca turizm sektöründe görev aldı ve sektörün önde gelen tesislerinde genel müdürlük yaptı. 1991 yılında ile şirketiyle Seferihisar’da bir tatil köyü kurarak dokuz yıl boyunca yönetti.
Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nda yedi yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği, ardından üç yıl boyunca Başkanlık görevi yürüttü.

2003 yılında Avrupa Birliği’nden İzmir’e temin edilebilecek mali kaynaklar konusunda hazırladığı raporunu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya sundu ve teklifini kabul ederek Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı.

2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi verildi. 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.

Belediye başkanlığının ilk yılında uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye’ye taşıdı ve ülkeye yayılmasını sağladı.

2013 yılında merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden ikinci kez Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.

Mayıs 2014’te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

Anıl 95
3 yıl önce - Pts 01 Nis 2019, 14:44

Özellikle İzmirin trafiği konusunda başarılı olacağını düşünüyorum

Gerek metro hatları olsun, gerek alt geçitler, battı çıktılar ve 111 noktada yapacakları kavşak genişletme çalışmalarından bahsetmisti manifestosunda

Bunlar sonucunda trafiğin yükünde mutlaka azalma olacaktır

edadak78
3 yıl önce - Cum 16 Ağu 2019, 21:14

Olur da denize atılan çöpleri önlemesi lazım. Ege Denizi çok kirlliydi. Ama başkanın değil, cahil halkın yüzündendi.

kami suyutmaz
3 yıl önce - Cum 16 Ağu 2019, 22:14

Başarı ölçüsü herkese göre değişkendir..
Şahsen ben tam çözümcü değil partisinin kentte etkili olmasından güç alarak şovmenlik yaptığı düşüncesindeyim
Son olarak ,hadi sokağa çıkalım çöpleri hep beraber alalım gibi çok komik bir uygulama yaptı örneğin..
Hem bizden atık,çöp.v.s diye alınan vergiler İBB ye gidiyor ,birde sokağa çıkıp çöp toplayacağız..
Hadi canım sende
Artistikten başka bir şey değil bu işler..

Ömer_KSK
3 yıl önce - Cum 16 Ağu 2019, 22:44

Alıntı:
Hem bizden atık,çöp.v.s diye alınan vergiler İBB ye gidiyor ,birde sokağa çıkıp çöp toplayacağız..

En güzel temizlik kirletmemektir. Olaya "Halk kirletsin, belediye temizlesin. Nasılsa bu sorumluluk belediyeye ait." diye bakılırsa hem belediyelerin temizlik yükü kat be kat artar, hem de halkta temizlik bilinci oluşmaz.

"Temizlik Seferberliği" halkta bu bilincin oluşması için bence önemli bir fırsat.

mahmut11
3 yıl önce - Sal 10 Eyl 2019, 18:51
Diyet ödenmeye başlandı : 'PKK'yı kınama' önergesi CHP oylarıyla reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili üyenin Karabağlar yangınıyla ilgili terör örgütü PKK'nın kınanmasına ilişkin verdiği önerge CHP'nin oylarıyla reddedildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili üyenin Karabağlar yangınıyla ilgili terör örgütü PKK'nın kınanmasına ilişkin verdiği önerge reddedildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin eylül ayı birinci oturumu, Başkan Tunç Soyer başkanlığında yapıldı.

Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Erhan Çalışkan'ın, "Karabağlar ve Menderes bölgesindeki yangınları çıkaran eli kanlı PKK terör örgütü ve bu örgütü destekleyen tüm siyasi parti, kuruluş, kurum, sivil toplum örgütü ve basın organları ile bu örgütü kullanan uluslararası güçler ve yabancı devletleri İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak lanetliyoruz." metniyle kınanmasına ilişkin meclis gündemine sunduğu önerge görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, Çalışkan'ın verdiği önergeye tepki gösterdi.

Tüm siyasilerin PKK terörünü lanetlediğini belirten Özuslu, "Orman yangını ile alıp başka bir noktaya doğru götürmenin ne orman yangınına faydası var ne bu meclise ne de bizim devletimizin PKK ile yaptığı mücadeleye. Burada hiç kimsenin, ne benim ne de CHP'li arkadaşlarımın PKK konusunda ortaya koydukları tavrı yargılamaya, bu tavrın herhangi bir şekilde tartışmaya açmasına gönlümüz razı değil. Netiz bu konuda, tereddüt olan bir konu değil. Bu belanın hepimiz tarafından anlaşıldığını, bu noktada ortak olduğumuz konusunda bir tereddüt yok." ifadesini kullandı.

Çalışkan ise meclis çatısında olup da PKK'ya kimsenin destek vereceği konusunda bir şüphesinin olmadığını ama toplumda orman yangınları kadar PKK konusunda da ciddi bir hassasiyet bulunduğunu söyledi.

ÖNERGE REDDEDİLDİ

"İzmir'i yakanları protesto edelim" dediğini vurgulayan Çalışkan, "Önerilerimle ilgili bir şeyler söylenseydi daha mutlu olurdum." ifadesini kullandı.

Çalışkan'ın meclis gündemine sunduğu önerge, AK Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının kabul oylarına karşı, CHP grubunun oylarıyla reddedildi.

Oylamada, Çalışkan'ın verdiği PKK'nın şehit ettiği İzmirli polis, asker, öğretmen ve tüm kamu görevlileri ile sivil vatandaşların ailelerine yardım edilmesi, çocuklarının okutulması için yardım düzenlenmesi konusunda banka hesabı açılması için gerekli mecralardan izin alınması önergeleri de reddedildi.

Soyer ise verilen önergeler nedeniyle gündeme geçemediklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Meclis üyelerince hazırlanan bu önergeler bundan sonra en az 24 saat önce meclis başkanlığına sunulacak. Bundan sonra son dakikada hiçbir şeyi gündeme almayacağım. 24 saat önce önergeyi verdiğiniz takdirde biz de bunu değerlendireceğiz. Hiç gündemimizde olmayan onlarca şeyi dinledik ama bunun bir sonu yok. Siz konuşun, onlar size yanıt versin derken meclisi kapatıp gidelim."

AA

Cansın17
3 yıl önce - Prş 19 Eyl 2019, 18:28

Tunç Soyer gerekli yanıtı vermiş lütfen objektif yayın yapan medya örgütlerinin haberini paylaşınız Mahmut bey böyle haberlere içeriğini net olarak bilmeden inanmamanızı tavsiye ederim

osman akar
3 yıl önce - Prş 19 Eyl 2019, 18:33

Alıntı:
Tunç Soyer gerekli yanıtı vermiş lütfen objektif yayın yapan medya örgütlerinin haberini paylaşınız Mahmut bey böyle haberlere içeriğini net olarak bilmeden inanmamanızı tavsiye ederim

Sizde sonunu iyi dinleyin :
Şehit Yakınlarına yardım edilmesi için de bir önerge vardı iki önerge beraber verilmişti onun için reddettik dedi.Ne yani Belediye Şehit yakınlarına yardım etmesi çok mu kötü bir şey.

Cansın17
3 yıl önce - Prş 19 Eyl 2019, 18:36

Bakın konuyu bu sefer saptırma çabasına girildiğiniziyaret görüyorum sizin tarafınızdan

Burda asıl gündem olan konu neydi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinin pkk terör örgütünü kınamak için verilen önergeyi CHP uyeleri tarafından reddedildi demi

Önergenin sadece giriş kısmında bunun yazıldığı içeriğinin farklı olduğu ortaya çıktı

Ha siz şehit ailelerinin yardımın arttırılmaması niye onaylanmadı diye elestirebilirsiniz o ayrı bir konudur

Ülkücü Teoman
3 yıl önce - Prş 19 Eyl 2019, 18:37

Anketin anlık sonucu seçimdeki sonuçlara ne kadarda benziyor

sayfa 1
123 ... 414243   sonraki »
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet