Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Fırat_444
4 yıl önce - Pts 01 Ekm 2018, 10:08
Malatya Doğanşehir İlçemiz..

Fırat_444
4 yıl önce - Pts 01 Ekm 2018, 10:46

Vahap Güner vahapguner@gmail.com 23 Ocak 2018, 11:21 53 Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, ilçe de “Başkan” yerine “Vahap Amca” olarak bilinir ve öyle çağrılır. Telefonu çalıp açtığında “Vahap Amca” sesini duyduğunda bir hoş olur. Başkan diyenlere de “bırakın bu prosedürü ben Vahap Amcayım” der resmiyetten hoşlanmadığını söyler. Geçen hafta Vuslat Tv’de yayınlanan “Medya Analiz” de Vahap Amca konuğumuzdu. Başkandan çok Malatya’nın en çok yardım eden, öğrencilere burs, işsizlere iş, çalışmak isteyenlere aş ve iş yaratan bir yardımseverle konuştuk. Maddi varlıkları ile dünyanın her yerinde en lüks yaşam imkanı var iken o Doğanşehir ilçesinde yaşamayı tercih eden ender görülen bir insandır. Bu nedenle “Ben Doğanşehir’i seviyorum, insanımı seviyorum. Ayrımcılık yok, bir yardımım olunca dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Doğanşehir de doğdum burada öleceğim” derken de son noktayı koyuyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Doğanşehir Belediye Başkan adayı olduğunu ve seçilip görevi alınca da Başkanlık koltuğuna oturmadan önce şu duayı ettiğini açıkladı: -“Allahım bana bu koltuğun tek kuruşunu bana nasip etme. Buranın bir kuruşunu da kimseye haksız yere yedirtmeyesin” Yaklaşık 4 yıldır Belediye Başkanı olan Vahap Amca, Belediyenin makam aracını kullanmıyor. Kendi aracını kullanıyor ve yakıtını kendisi karşılıyor. Maaş almıyor… Makamda içilen çay ve kahve ile ikramlarının tümü Vahap Amca’dan… Belediye giderlerine yemek faturası yerleştirmiyor, verilen yemeklerin parasını kendisi ödüyor.. İl dışı seyahatlerinin tamamını Belediyeye faturalandırmıyor. Yani Doğanşehir Belediyesinde Başkanın tek kuruş gideri yok. Tam 4 yıldır bu böyle. Ama Vahap Amca’nın Başkanlık gideri bir hayli fazla. Ayda 50-60 bin lira harcıyor. Eli sürekli cebinde… Sabahtan akşama kadar dert dinliyor çözüm bulmaya çalışıyor. Günde en az 50 kişiyi sabırla dinliyor. Bir gün makama bir kadın iki kızıyla girer durumlarını anlatır. Nereden geldiklerini sorar. Erzurum’dan geldiklerini öğrenince bir hayli şaşırır ama kızlara döner, çalışmak isteyip istemediklerini sorar. Hemen yanıtını alınca onları Erzurum’a aile mağazalarına yönlendirir ve orada işe başlatır. Tam bin 300 öğrenciye burs veriyor… Doğanşehirde eğitim gören 7 bin 500 öğrenciyi her yıl tepeden tırnağa kadar giydiriyor. Çok sayıda okula da giyim yardımı yapıyor. Doğanşehir de 300 Kişinin çalıştığı bir tekstil atölyesi kurmuş işsiz gençleri iş sahibi yaptırmış. Şimdi iki adet tekstil atölyesi daha kuruyor, 600 genci iş sahibi yapmak için. Bunun yanında yaklaşık bir o kadar Doğanşehirli genci de Malatya’daki Taha Tekstile gönderiyor tuttuğu özel servislerle. Bunu yaparken de “Doğanşehirlilere biraz torpil yapıyoruz” diyor. Doğanşehir’de babası adına, Elmalı köyünde de annesi adına sağlık ocağı binaları yaptırıp teslim etti. İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek okulu için yaptığı binayı bitirdi ve 2 bölüm de 300 öğrenci eğitime başladı. 3 Bölüm daha açılacak ve okuyan tüm öğrencilere burs vermeyi şimdiden taahhüt bile etti. Doğanşehir Sürgü yolunda bin 200 dönüm alanı yeni yapılacak Cezaevine tahsis etti. Mahkumlarla birlikte personellerle birlikte 2 bin kişinin yaşam alanı olacak Cezaevinde kalanlar Tarımsal üretim yapacak ve Doğanşehir’i daha da kalkındırmayı amaçladı. Vahap Amca bu nedenle rahat… Yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi. Doğanşehirliler Vahap Amca’dan çok memnun. En az bir dönem daha Doğanşehir’in başında olmasını istiyor. Doğanşehirliler çok haklı nerede bulacaksınız bu devirde, Belediye’ye tek kuruş gideri olmayan başkanı. Doğanşehirliler Vahap Amcaları ile ne kadar övünse azdır. Ama 4 yıldır Belediye Başkanı oldukları halde evlerini, eşlerini, çocuklarını görevli oldukları ilçeye dahi getirmeyen Belediye Başkanlarını görünce, Doğanşehirlilerin ne kadar şanslı olduklarını görüyoruz. O nedenle Doğanşehirliler haklı. Doğanşehir’in kara talihini değiştiren Vahap Amcaya bir dönem daha Belediye Başkanlığı yakışır. Y

Vuslat Haber..Alıntı..

Memlekete Vahap amca gibi insanlar lazım..umarım özellikle büyük şehir ve diğer belediye başkanlarımız örnek alırlar Vahap amcamızı....Allah sağlıklı uzun ömürler versin..

FIRAT_44

2 yıl önce - Prş 18 Hzr 2020, 19:02

Bahçeşehir
18 Haziran 2020
Doğanşehir Belediye Başkanı Vefat Etti
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Vahap Küçük (78), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul’da kalp kapağı ameliyatı olan ve bir süredir tedavisi süren Başkan Vahap Küçük’ün durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındığı, burada ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İlçede yaptırdığı okul, hastane, cami gibi birçok eseri kazandıran ve hayırseverliği ile tanınan Küçük’ün vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu.

İki dönemdir AKP’den Belediye Başkanı seçilen Küçük, siyasete 1972 yılında Milli Selamet Partisinin Doğanşehir’deki kuruculuğu ile başladı. 1980 ihtilali ile bu görevini bırakan Küçük,1983 yılında ise merhum Turgut Özal ile birlikte ANAP’ın kuruluşunda da görev aldı. Doğanşehir ilçe teşkilatını kurarak ilçe başkanlığı görevini yürüten Küçük, bu görevini Özal’ın vefatına kadar devam ettirdi.

1984 yılında Doğanşehir Tavşantepe mevkiine çiftlik kurarak yeniden ticaret ve hayvancılıkla uğraşmaya başlayan Başkan Küçük, 1985 yılında çocuklarının tekstil sektörüne girmesi ile birlikte kendisi de bu alanda görev yapmaya başladı. 2001 yılında kurulan AKP’de ilçe teşkilatını kurarak ilçe başkanlığı görevini yürüten Küçük, son iki yerel yönetimler seçimlerinde Doğanşehir Belediye Başkanı seçildi.

Eğitime her zaman öncelik tanıyan Küçük’ün çok sayıda öğrenciye bursu verdiği de biliniyor. Başkan Küçük, her yıl Türkiye’nin birçok şehrinde öğrenim gören öğrencilere giyecek ve burs yardımının yanı sıra Doğanşehir’de babası için Mehmet Küçük adına sağlık ocağı, kendi doğduğu yer olan Elmalı Mahallesine annesi Ayşe Küçük adına sağlık ocağı yaptırdı.

Doğanşehir ilçe merkezine bir meslek yüksekokulu da kazandıran Küçük, tekstil alanında Türkiye’nin önemli bir markası olan LCW’nin de kurucusu. Aile şirketi olan Küçükler Holding’in de yönetim kurulu üyesi olan Küçük, TEMA mağazalarının başında yer alan Mustafa Küçük ile TEMA Holding, Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük’ün de babası. Evli ve 9 çocuk babası olan Vahap Küçük’ün, cenazesinin Doğanşehir ilçesinde defnedilmesi bekleniliyor.

AKP İL BAŞKANININ MESAJI..

Küçük’ün ölümü üzerine AKP İl Başkanı İhsan Koca, sosyal medyadan bir başsağlığı mesajı yayınlayarak, “Doğanşehir Belediye Başkanımız Vahap Küçük Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Vahap Başkanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve teşkilatımıza baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”dedi.

iha- reklam_link.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Vahap Küçük
Alıntı:

Malatyanın başı sağ olsun. Başkada söz bulamıyorum.

semih_44
2 yıl önce - Prş 18 Hzr 2020, 21:06

Allah rahmet eylesin. Yardımsever ve memleketi için çalışan bir insandı. Mekanı cennet olsun

Hüseyin_44
2 yıl önce - Cum 19 Hzr 2020, 07:13

ALLAH rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun.

Eray_44

2 yıl önce - Cum 19 Hzr 2020, 20:20

Allah (C.C.) rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

ekrem.
2 yıl önce - Cum 19 Hzr 2020, 20:49

Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

melita44
2 yıl önce - Cum 19 Hzr 2020, 21:16

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

worldisblack
4 ay önce - Prş 17 Ksm 2022, 20:54

Herkese merhaba. Bir durumu sormak için bu başlığı uygun buldum umarım yanlış düşünmemişimdir. Doğanşehir'e bağlı Polatderesi köyünün hemen doğusunda, Google Maps'den baktığınızda sanki bir yol kısaltma çalışması var gibi görünüyor. Böyle bir proje var mı, varsa bilgisi mevcut mudur?

M.Furkan

4 ay önce - Sal 22 Ksm 2022, 19:52

Alıntı:
Herkese merhaba. Bir durumu sormak için bu başlığı uygun buldum umarım yanlış düşünmemişimdir. Doğanşehir'e bağlı Polatderesi köyünün hemen doğusunda, Google Maps'den baktığınızda sanki bir yol kısaltma çalışması var gibi görünüyor. Böyle bir proje var mı, varsa bilgisi mevcut mudur?

Söz konusu kıvrım başlangıç ve bitişine göre rakım olarak yüksek olduğundan çok fazla gizli buzlanma oluyordu. Çalışmanın amacı hem yolu düz bir şekilde geçirmek, hem de rakım farkını ortadan kaldırarak kış aylarında daha güvenli bir yol elde etmek. Ama proje 3 yıldır aynı şekilde, milim ilerlemedi...

sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET