Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Remzi Küçük
4 yıl önce - Prş 06 Eyl 2018, 22:21
Konya Payitaht Müzesi


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Payitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, müzenin Konya için yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak Payitaht Müzesi’nin yapımını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri birçok önemli projeyle ecdat yadigârı eserlere sahip çıktıklarını belirterek, yeni projelerle de bu mirasın gelecek nesillere aktarmaya gayret ettiklerini söyledi.

Başkan Altay, bu projelerin en önemlilerinden biri olan Payitaht Müzesi’nin de böyle bir misyon taşıdığını aktararak müze inşaatının devam ettiğini ifade etti.

Payitaht Müzesi’nin 5 bin metrekare alanda hayata geçirileceğini kaydeden Altay, “Müzenin içinde Selçuklu Sultanları Müzesi, sergi alanları, Miryokefalon Savaşı’nın hologram sistemiyle canlandırılacağı panorama bölümü, toplantı salonları bulunuyor. İçinde bulunduğu Kılıçarslan Şehir Meydanı’na ayrı bir anlam katacak olan Payitaht Müzesi, çevresindeki Ali Gav Medresesi ve Konya Sokağı ile şehrin merkezinde yeni bir cazibe alanı olacak” dedi.





















http://www.yenimeram.com.tr/konyaya-yeni-cazibe-m ...302495.htm


Misafir 941

4 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2018, 10:58

İnşaati nerede bunun Kılınçarslan Meydanı'ndaki pranganın arkasında mı devam ediyor?

Misafir 22e

4 yıl önce - Cmt 22 Eyl 2018, 12:49

Evet bu müzenin inşaati bittikten sonra meydandaki prandanın arkasından gayet otantik ve estetik bir şekilde ortaya çıkacak.

Remzi Küçük
4 yıl önce - Çrş 06 Şub 2019, 22:47

Önündeki branda kaldırılınca ortaya çıkmış. İç inşaat devam ediyordu.


(+)


Misafir 19f

4 yıl önce - Prş 07 Şub 2019, 15:48

Güzel bir ışıklandırma ile harika görünüme kavuşabilir...

mstfkonya
1 yıl önce - Cmt 22 May 2021, 19:46

Burası niye faaliyete geçmiyor?

Karaman Ahmet
4 ay önce - Prş 24 Ksm 2022, 01:50

Alıntı:
Burası niye faaliyete geçmiyor?

Kültür ve Turizm bakanlığı ile ortak istişare ve çalışma sonucu, proje Türkiye'nin en büyük tarihi ihya projesi olan Dar-ül Mülk Konya projesi kapsamında, Konya'nın tarihi şehir merkezinde yapılan 20 proje çerçevesinde, Dar-ül Mülk Müzesi ve Sergi Alanları olarak değiştirilmiş.

Alıntı:
Konya’daki bu bina ile ilgili planlama değişti! 19 milyon lira harcanacak
Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi Dar-ül Mülk, Konya’da hayata geçiyor. Proje kapsamında Payitaht Müzesi olarak tasarlanan Konya Kılıçaslan Meydanı’ndaki bina, 19 milyon lira harcanarak Dar-ül Mülk sergi alanı olarak düzenlenecek.
22 Kasım 2022 Salı 14:32
Konya’daki bu bina ile ilgili planlama değişti! 19 milyon lira harcanacak


Dar-ül Mülk/Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi, 7 milyar 312 milyon 800 bin liralık dev yatırımla Konya’da hayata geçiyor.

Projenin tanıtımını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kılıçaslan Meydanı’nda bulunan ve akıbeti merak edilen Payitaht Müzesi binasıyla ilgili yeni planlamalarını da anlattı.

DAR-ÜL MÜLK SERGİ ALANI OLACAK

Başkan Altay, çalışmaya ilişkin şunları söyledi:

“Bir başka yeni projemiz Dar-ül Mülk sergi alanı. Burası Kılıçaslan Meydanı’nda bulunan bina. Payitaht Müzesi diye yapılmıştı, ama biz aslına uygun kalarak binada herhangi bir değişiklik yapmadık, fakat ismini Dar-ül Mülk sergi alanı olarak değiştirdik.

19 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILIYOR

Burada da şu an itibari ile 19 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. İnşallah bahar aylarında burası da açılmış olacak.

DAR-ÜL MÜLK SERGİ ALANINDA BUNLAR BULUNACAK



Yaklaşık 5000 metre karelik alana sahip Selçuklu Sultanları Müzesi, Sergi alanları, Miryakefalon Savaşının bir hologram sistemi ile canlandırdığı büyük bir panorama bölümümüz olacak. Selçuklu Sultanları Türbesi’ndeki sultanlarımızın masklarının da bulunduğu bir bölüm inşa ediyoruz.

Burada İl Kültür Müdürlüğümüz ve Kültür Bakanlığımızın çok ciddi desteği var.


Sultanlarımızı görebileceğiniz, her sultanın arkasında da Selçuklu dönemini temsil eden dönemin kapılarından oluşan bir alan inşa ediyoruz.
Sergi alanlarından oluşan bir bölüm. Konya’ya gelenlerin ziyaret edebilecekleri bir alan olacak.

BİR HAYALİMİZ VAR

Çünkü bizim şöyle bir hayalimiz var. Artık türbe ziyaretine gelen özellikle tur otobüslerinin Mevlana bölgesinde kalıp Dar-ül Mülk’ün olduğu alana kadar turistlerin yürümesini arzu ediyoruz. Arada bir herhangi indirme bindirme işlemi yapmamayı planlıyoruz. Bu projeler tamamlandığında şehrimize çok büyük bir katkı sağlayacak.”

https://haberdairesi.com/konya/konyadaki-bu-bina- ...cak-84516h

Haber linkine tıklarsanız, projeyi görsellerle anlatan bir video mevcut.

19 milyon TL'lik bir harcama sonrası, Dar-ül Mülk Müzesi ve Sergi Alanı bahar aylarında açılıyormuş.

Dar-ül Mülk Konya eski şehir merkezindeki 20 proje bittiğinde, Konya'nın Selçuklu mirası tarihi ortaya çıkacak. Türkiye'nin her yıl en çok ziyaret edilen 3 müzesinden teki olan Mevlana Müzesini ziyaret eden turistler artık, yürüme alanları genişletilmiş Melana caddesinden, ihya edilmiş tarihi binaların ve eski Konya'ya uygun, dış kaplaması restore edilmiş binaların arasından, Alaaddin meydanına yürüyüp, Alaaddin Keykubat Camiini, restore edilecek olan II Kılıçaslan Köşünü ve Dar-ül Mülkü ziyaret edip, ara sokaklardan Sırçalı Medrese ve tarihi St. Paulus Kilisesi önünden, bir tek yayalara açık dar ve tarih kokan sokaklarda yürüyerek, Şükran mahallesi bölgesinde bulunan Konya'nın tarihi merkezi olan Kale içi bölgesinde ihya edilmiş 20 civarında tarihî yapıyı, surları, Iplikçi camiini Aziziye camisini ziyaret ederek, tarihi Bedesten çarşısında alışveriş yaparak, yine Mevlana Türbesi meydanına dönecekler.

Proje videolarına baktıkça, projeyi dikkatlice inceledikce, bende bu tarihi son 100 yılda yılanlara karşı büyük bir öfke oluştu. Onlar yıkmış olsalarda, bu tarih yeniden ayağa kaldırılıyor.

Şahsi görüşüm Dar-ül Mülk Alaaddin Meydani, Mevlana Türbesi arası tarihi ihya projesi ile, Mevlâna Türbesinde başlayan ve Konya Kongre Merkezine, o bölgelerde yapılacak Konya Müzesine kadar devam edecek olan Konya Kültür Vadisi prejesinin Konya adına yapılabilecek en büyük yatırımlar olduğu yönünde.



ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET