Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Ankara Keçiören
123 ... 141142143   sonraki »

ANA SAYFA -> ANKARA
cevap yaz
sayfa 1
MeReK.

20 yıl önce - Pts 12 May 2003, 17:44
Ankara Keçiören

Bir Başkent Düşünün, Cumhuriyetin, İnkılapların, Devrimlerin, Kurtuluş Mücadelelerinin, Modernliğin ve Çağdaşlığın Başkenti, 1920'lerde planlanmış, imarı yapılmış modern Türkiye'yi simgeleyecek bir Başkent.
Ankara'nın içinde Keçiören ilçesi ise Marjinalliğin sınırlarını zorlayan Kitsch Cumhuriyetinin başkenti olma yolunda:

Keçiörende Arkatlı yollar:

Doğu batı sentezinde harmanlanmış 2000'li yıllar Estetiği ile bezenmiş apartmanlar:

Açık hava müzesi anıtı, hilal, hilalin içinde dünya, hepsini taşıyan kolonlar....

Alın size bir Orhun Anıtı, Moğolistan'a gitmeye ne gerek var?

Şehitler Anıtı, dünyaya saplanan, statik dondurulmuş türk bayrağı:

Girişteki dev kapının üzerinde Fatih Sultan Mehmet tuğrası ve resmi bulunan ve cephesi çinilerle süslenmiş Türkiye'nin en büyük(!) belediye binası:

Macaristandaki Osmanlı mimarisini Ankaraya taşıyan Estergon Kalesi...Allah Allah!

Belediyenin Turistik mekanı olark düşündüğü dünyanın en büyük yapay şelalesi(!) Keçiören Şelaleleri ve çay bahçesi. Çay bahçesinin duvarlarında Türklerin zaferlerini anlatan gravürlere dikkat!:

Bunların dışında, Cumhuriyet Kulesi, Kalaba Vadisi, Osmanlı çeşmeleri ve Halil İbrahim Sofrası Yalısı İnşaatı gibi pek çok absürd inşaat da devam ediyor.

Ben daha ne diyeyim...daha fazla bilgi için:

http://www.kecioren-bld.gov.tr/

Yuzbasi Volkan Yuksel

19 yıl önce - Prş 25 Mar 2004, 20:39
Uçaktan Keçiören

Iyi bilmeler

(+)

Volkan Yuksel

En son Yuzbasi Volkan Yuksel tarafından Sal 20 Nis 2004, 18:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

ümit
19 yıl önce - Prş 25 Mar 2004, 20:47

Volkan, hep Ankara'dan soruyorsun artık. Ben bilemiyorum. En son Hacettepe'deki öğrencilik yıllarımdan beri Ankara'yı unutmuşum galiba. Özür dilerim. İzmir olursa bilirim. Söz sana.

Yuzbasi Volkan Yuksel

19 yıl önce - Prş 25 Mar 2004, 20:50

Tamer Cavus el altindan mesaj atip talep ediyor Umit, biz de geregini yapiyoruz gordugun uzere.

Haklisin Izmir ve Istanbul'u ihmal ettik bir suredir.

xgokhan
19 yıl önce - Cum 26 Mar 2004, 01:24

Keçiören burası, büyük binalardan biri belediye öbürü alışveriş merkezi.

sayfa 1
123 ... 141142143   sonraki »
ANA SAYFA -> ANKARA