sayfa 3  |
 |
mertksk
17 yıl önce - Çrş 08 Mar 2006, 18:49
Bu dalgakıran projesine baktıkça heyecanlandım. Umarı gerçekleşir, ve Dünya Ticaret Merkezindeki gibi mimarlar odası ufalta ufalta karşı tarafı bıktırmazlar...
Bu proje bana Orlando'daki Downtown Disney'i hatırlattı. Orada da su birikintisi-gölet'in kenarına sıfırdan şehir inşa etmişler, dev sinema salonları, oyun salonları, restoran cafeler, bir kaç mağaza ve disco bölümü...Ancak binlerce araçlık otoparkında yer bulmak mümkün değil akın akın insanlar geliyordu. Yaz akşamlarında kordon'un kalabalığı göz önünde bulundurulursa burası dolar taşar.
|
 |
Baki KARAKOÇ
17 yıl önce - Pts 20 Mar 2006, 17:55
izto'dan cvp geldi
SAYIN KARAKOÇ,
KADİFEKALE PROJELERİMİZİN BİR KISMINI (TÜRK BAYRAĞI, KAFETERRYA, SAHNE, TUVALET YENİLEMELERİ, SATIŞ STANDLARI, AYDINLATMA VE GÜVENLİK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.
SURLARIN, SARNIÇ’IN RESTORASYONU VE İŞLEVLENDİRİLMESİ, ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE AGORA-KADİFEKALE TELEFERİK PROJESİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAŞVURULMUŞTUR. ANCAK HENÜZ OLUMLU BİR YANIT ALINAMAMIŞTIR.
MÜLK SAHİBİ, PLAN YAPMA YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ELİNDE OLDUĞU İÇİN ODAMIZIN ELİ KOLU BAĞLI DURUMDADIR.
PROJE İÇİN YASAL İZNİLER VERİLDİĞİ TAKDİRDE PROJE 8 AY İÇERİSİNDE BİTİRİLEBİLİR. SÖZÜ GEÇEN SÜRE BU SÜREDİR.
DALGAKIRAN PROJESİ İSE ŞU AN ODAMIZIN HAZIRLADIĞI PROJE4 FİKİR PROJESİDİR. ATIL KALMIŞ BU TESİSİ KENTİN VİZYONUNA GÖRE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEKTİR.
ANCAK BURADA MÜLK SAHİBİ TDİ İLE TAHSİS SAHİBİ KONAK PİER (İZMER A.Ş.) ARASINDA ÖNEMLİ HUKUKİ SORUNLAR BULUNMAKTADIR. ODAMIZ İŞTE BU HUKUKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN MALİYE BAKANLIĞI, ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI VE TDİ İLE GÖRÜŞMEKTEDİR.
BU SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ İLE PROJEDE YO LALINACAKTIR. ODAMIZIN FİKİR PROJESİ BURANIN YATIRIMCIYA SUNULMASI ŞEKLİNDEDİR. İHALEYE ÇIKACAK ALAN BU PROJEYİ GERÇEKLEŞTREBİLİR.
ÖZETLE ODAMZIN GÜNDEME GETİRDİĞİ VE ÇABA VERDİĞİ PROJELER ÜZERİNDE TİTİZLİKLE ÇALIŞILMAKTADIR. ANCAK YASAL OLANAKLAR ÇERÇEVESİNDE ODAMIZIN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNDE OLMAYAN PEK ÇOK KONU VE HUSUS BULUNMAKTADIR. BUNLAR İÇİN BÜROKRATİK UĞRAŞ VE ZAMANA İHTİYAÇ BULUNMAKTADIR.
PROJELERİMİZİ YAKIN TAKİP ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.
SAYGILARIMLA,
HİTAY BARAN
İZMİR TİCARET ODASI
KENT DANIŞMANI
|
 |
tahsinsonerada
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 04:57
hemen gerçekleşsin istiyorum bu proje
ozman izmiri tutabilene aşkolsun
hele o fırkateynlerde kaldırılırsa konak pier in yanından tam bi akdeniz kenti olur ozaman izmir
eminim ki bu projeye harcanacak paranın geri dönüşüde çok büyük olur
izmir'e, bu haliyle bile haftada 2 defa büyük gemiler geliyor ve her gelmede yaklaşık 2000
tane turist bırakıyolar
birde bu projenin gerçekleştiğini düşünüyorumda
gelen turist sayısıda kazanılan turizm geliride katlanır
hem boş verin turisti
hiç gelmese bile sadece izmir halkı bunu fazasıyla hakediyor
ama lütfen fotograftakilere uygun olsun .sonra karşımıza çıkacak yapıyla hayal kırıklığına uğramıyalım
birde bugibi projelerde yapılan bir hata oluyor genellikle bence,
oda halktan kopuk ve sadcee lümpen kesime hitap ediyor olması
işte bu konuya çok dikkat edilmeli bence
sonuçta orayı yaşatacak olan halktır
kesinlikle halktan kopuk olmaması lazım
hem turistlerin(özellikle paralı olanların) hemde izmir halkının refahına hizmet etmeli bu proje
bunu iyi harmanlayabilirse ito
valla izmöiri kimse tutamaz
birde eski halinden de söz edilmiş dalgakıranın
herzaman tarihe satgılı olmuşumdur
o güzelim ışık ve su gösterilerinin teknolojik ve modern görünümü altında tarihi yapıyı da yansıta bilirse bu dalga kıran port çokkkkkkkkkkkkkkk daha güzel olur
izmirin buna çok ihtiyacı var
türkiyede eşi benzeri yok
çok orjinal ve faydalı olur
temsili bi heykel de mantıklı bence
gerçi son zamanlarda yapılan heykeller beni hayal kırıklığına uğrattı ama yinede güzel olabilir
sabırsızlıkla bekliyeceğim
umarım insanların o dalga kıranı ziyaret etmek için taaaaaaa nerelerden geleceği günleri hep birlikte görürüz
|
 |
alper kurbak
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 05:21
Alıntı: |
şimdi ben size tahminlerimi sölimm bikere bu projeye hemen mimarlar odası karşı çıkar..sonra askeriye itiraz eder derki bizim orda gemilerimiz bağlı bizim açımızdan risk tehlikeli derler..sonra iş belediyeye gider orda imar planı sorunu çıkar yada ona benzer bişi..kesinn..ardından inşaat başlarken ruhsatı iptal olur..sonra inşaat yeniden başlar..derken aradan 3 4 yıl geçer birilerinin aklına gelir proje ama artık orayı yapan inşaat şirketi çoktan kapanmıştır tekrar ihale edliri..yani çoook uzun zaman alır izmirdeki her proje gibi...örnekmi istiyonuz..(özdilek alışveriş merkezi ve oteli,konak pier,dünya ticaret merkezi,konak viyadüğü...daha sayayımmı..) biz niye böleyiz yahu.... |
Evet bu insanlar herşeye karşı çıkıyorlar, ne güzel Kordon da 6 şeritli otoyol olacaktı, güzelim projeyi yaptırmadılar...
|
 |
onur35
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 11:50
Evet bu insanlar herşeye karşı çıkıyorlar, ne güzel Kordon da 6 şeritli otoyol olacaktı, güzelim projeyi yaptırmadılar... |
Kordon'dan 6 şeritli yol yapmak İzmire yapılacak en büyük kötülüktür.
|
 |
tahsinsonerada
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 18:21
alper kardeşim yazının şaka olduğunu söyle lütfen
böle bişeyin şakası bile kötü
bi izmirliye hiç yakıştıramadım
kordon daki barlarda oturup denizi ve güneşin batışını izlerken yanından damperli bi tır geçmesini çok mu istiyorsun?
çünkü oraya 6 şeritli yol yapılırsa(allah korusun)
limana da bağlanacağı için geçecek tır sayısı oldukça fazla olacak
|
 |
erhanthunder
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 23:11
kordon daki barlarda oturup denizi ve güneşin batışını izlerken yanından damperli bi tır geçmesini çok mu istiyorsun? |
6 şeritli olaya katılmıyorum.Arkadaşın konu hakkında yeterince bilgisi olmayabilir.
ama kordona bakan barlarada kordonun peşkeş çekilmesine daha fazla katılmıyorum.Barların önünde bariz bir şekilde kaldırımlar peşkeş çekildi.bu uygulamayada karşıyım.
|
 |
onur35
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 23:16
Sanırım arkadaşmız yazısında;
Şuanki projelere karşı çıkanların zamanında 6 şeritli yola izin vermeyenlerle aynı kişi yada kurum olduğunu anlatmak istiyor.
|
 |
erhanthunder
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 23:21
yada bu arkadaş projeyi yaptırmayan tarafı tutuyor.
yani kordona izin vermediler kötümü yaptılar gibisinden.
|
 |
VolkanAtalay
17 yıl önce - Pzr 09 Nis 2006, 23:38
alper duymamış olim..
benim eski yazımdan alıntı yapmışsın ama gerisi çok kötü yoksa çeşmede yazlığınmı var doğru söle ama artık rahatsınız uçak fiyatları ucuz kordona otoyol yaptırmanıza gerek kalmadı boşu boşuna ankaradaki üst düzeydeki tanıdıklarınzı sıkıştırmayın yok işin şakası gerçi alperi kast etmiyorum da ...neyse bunlar eski mevzular.....alper bilm sen izmire geldinmi her izmirli ve izmiri seven kordon otoyoluna karşı çıkar bunu bil ..ve bu projeyi unutun eğer öle bişi olursa kıyamet kopar onu sölim..ha son günlerde barlar, olayı biraz abarttı masalar kaldırımları tamamen işgal etti buna bir demek lazım..gerçi gittiğimiz zaman yer bulamıyoz buda ayrı bi çelişki (çok tutarsızım ben yahu) işin şakası bu kadar işgal edilmemeli..
|
 |
sayfa 3  |