Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Selcuk Aral

18 yıl önce - Pzr 21 Ağu 2005, 01:21
Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzesi - [TURİZM]




En son Selcuk Aral tarafından Pzr 21 Ağu 2005, 10:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Akın Kurtoğlu

18 yıl önce - Pzr 21 Ağu 2005, 03:04



Ebru K.Türk
18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 02:31



Akın Kurtoğlu

18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 02:49



Fahriye
18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 10:50

Alıntı:
Türkiye'deki müzelerin bazıları, oldukça yüksek rakamlar ödenerek gezilebilmekte... "Topkapı Sarayı" bunun baş örneklerindendir.


2003 yazıydı sanırım, kız kardeşimi İstanbul'un ihtişamını tanıtmak ve Topkapı Sarayı'nın, Ayasofya'nın, Yerebatan'ın güzelliğini göstermek amacıyla İstanbul'a götürmüştüm. Topkapı Sarayı'nın bilet gişesinin önüne geldiğimizde sabah erken bir saat olmasına rağmen kuyruk vardı. Sıra bize geldiğinde, kardeşim öğrenci kartını gösterdi, ben ise ücret tarifesini görünce aniden (üçüncü gelişimdi) bu ihtişamlı müzeyi tekrar gezmekten vazgeçtim. Giriş ücreti 15 milyon (o yılda eski TL) idi. Üçüncü kez para verip girmedim, pişman da değilim; gene olsa gene yapardım Mecburen, kapı girişindeki banklardan birinde gazete okuyarak kardeşimin tek başına yaptığı kültür gezisini bitirmesini bekledim Cimrilik mi yapmış oldum sizce? Hem kardeşini Topkapı Sarayı'na götür, hem de tek başına gezmesine neden ol! O gün bu giriş ücretini görünce "neden?" diye isyan etmiştim; belki de sırf bu yüzden girmedim.
Yerebatan Sarnıcı'nı özelleştirmişlerdi. Giriş, öğrenci 4, diğer 8 milyon idi. İçine de bir cafe kondurmuşlardı. Ne yazık! Çok üzülmüştüm. Bu kadar değerli bir yerde cafenin ne işi var? Herşeyi maddiyata mı vurmak lazım? Özelliği bozulmuş bence.
Akın Bey'in söylediği gibi, bilet fiyatları aşağı çekilmeli. İstanbul'da yaşayıp da bu müzeleri, tarihi yerleri görmeyen milyonlarca insan olduğunu tahmin ediyorum; benim okuldan arkadaşlarım İstanbul'da oturup daha Topkapı Sarayı'na gidemediklerine göre..
Bir de merak ettiğim, Sultanahmet Camii kapı çıkışında para toplanmasının asıl amacı ve bunu yaparken neden öyle davrandıkları? Akın Bey, biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız? Hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor, sağı solu çoğu yabancı para dolu bir kişinin kapı çıkışında oturması iyi bir intiba bırakmıyor düşüncesindeyim. Tamam, caminin bakımı için bir gelir kaynağıdır bu yapılan ama başka bir yöntem geliştirilebilir mi?



metehanoglu
18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 11:50



Selcuk Aral

18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 12:40



Fahriye
18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 12:56



Halil
18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 13:52



Sina

18 yıl önce - Pts 22 Ağu 2005, 14:04



sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET